Închide meniul

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 5 – Conor McGregor vs Jose Aldo

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 3 ianuarie 2021, 12:41

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 5 – Conor McGregor vs Jose Aldo

Youtube

Conor vs Aldo

Conor McGregor este de câțiva ani unul dintre cei mai cunoscuți sportivi de pe planetă, depășind cu mult sfera sporturilor de contact. Ascensiunea sa a fost una fulminantă. În doar câțiva ani, McGregor a trecut de la ajutor social la 100 de milioane de dolari în cont, după meciurile de MMA și cel de box pe care l-a avut cu Floyd Mayweather.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stilul extrem de agresiv și eficient din cușcă a fost întrecut doar de talentul lui Conor de a vinde un meci. Dar pentru prima dată în istoria MMA-ului, o promisiune atât de riscantă a fost și onorată. Meciul dintre Conor și Aldo a fost cel mai mediatizat din toată istoria acestui sport, la egalitate doar cu meciurile lui Chael Sonnen, celălalt geniu al trash talk-ingului, cu Anderson Silva. Spre deosebire de Chael, Conor a reușit să și concretizeze promisiunile.

Build-up-ul excelent al acestui meci:

Cel mai rapid KO dintr-un meci de titlu din istorie

Meciul nu a avut istoric. Conor l-a făcut KO pe Aldo în 13 secunde, un record absolut în meciuri de titlu. Nu a fost însă un KO norocos. Imaginile cu Conor exersând la vestiar înainte de meci contra de stânga au demonstrat geniul acestui irlandez, care a povestit cum i-a dat KO lui Aldo.

Reclamă

”Știam că toată presiunea pusă de mine pe el înainte de meci o să îl facă nervos. Am observat că atunci când este sub presiune se alungește foarte mult cu croșeul de stânga. Am știut că asta se va întâmpla. L-am făcut să vină spre mine și să mă atace pentru a-l contra cu stânga”, a povestit Conor după meci.

CELE MAI RAPIDE VICTORII ÎN MECIURI DE TITLU

Victoria lui Conor a însemnat mai mult decât cucerirea unei centuri de campion. A însemnat sfârșitul unei ere pentru unul dintre cei mai dominanți campioni din istoria MMA-ului. Jose Aldo a fost, la vremea lui, un terminator. Timp de 10 ani și-a bătut cu bestialitate toți adversarii, până la Conor. Iar după Conor nu a mai fost la fel niciodată. Imaginile cu el plângând la vestiar, după meci, au arătat cum o singură înfrângere îți poate schimba total cariera.

Reclamă 4 / 0/3
Regele a murit. Trăiască Regele!

Conor McGregor a devenit noul rege al MMA-ului. Dacă înainte de meciul cu Aldo avea mulți contestatari, care spuneau că se pricepe mai mult la vorbit, după acest meci a reușit să le închidă gura. A urmat dubla cu Nate Diaz, care i-a adus de asemenea câteva zeci de milioane în cont, KO-ul cu Alvarez și cucerirea centurii la lightweight, meciul de 100 de milioane cu Mayweather, iar apoi confruntarea uriașă cu Khabib, despre care vom vorbi puțin mai încolo în top 10.

Victoria cu Jose Aldo însă, a însemnat trecerea MMA-ului într-o nouă eră, cea a lui Conor McGregor. Irlandezul a devenit de la acel meci imaginea MMA-ului și a dus acest sport la un alt nivel. Ascensiunea lui Khabib, celălalt superstar al MMA-ului la ora actuală, s-a produs de asemenea prin punerea rusului în antiteză cu McGregor. De altfel, Khabib era un luptător apreciat doar de fanii hardcore ai MMA-ului până să lupte cu Conor, confruntare ce l-a transformat și pe el într-un superstar mondial.

Vezi meciul aici:

 

Citește și  Locul 10 – Royce Gracie vs Gerard Gordeau

Citește și Locul 9 – Ronda Rousey vs Holly Holm

Reclamă

Citește și Locul 8 – Nogueira vs Bob Sapp

Citește și Locul 7 – Randy Couture vs James Toney

Citește și Locul 6 – Georges St. Pierre vs BJ Penn 2

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime Vezi toate știrile
Citește și