Închide meniul

CM 2022 | Olivier Giroud, în culmea fericirii după ce a egalat recordul lui Thierry Henry, în Franța – Australia 4-1: „Nu mă voi opri aici!”

Cosmin Cioboată Publicat: 23 noiembrie 2022, 0:01

Reclamă
CM 2022 | Olivier Giroud, în culmea fericirii după ce a egalat recordul lui Thierry Henry, în Franța – Australia 4-1: „Nu mă voi opri aici!

Olivier Giroud a ajuns la 51 de goluri pentru naționala Franței

Olivier Giroud a ajuns la 52 de goluri pentru naționala Franței / Profimedia

Olivier Giroud a fost în culmea fericirii după ce a egalat recordul lui Thierry Henry, în meciul Franța – Australia 4-1, de la Cupa Mondială din Qatar. Atacantul de 36 de ani a reușit o „dublă” superbă în poarta „Cangurilor” și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, la egalitate cu legendarul Henry.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Giroud s-a arătat extrem de bucuros după debutul de vis al Franței la Campionatul Mondial.

CM 2022 | Olivier Giroud, în culmea fericirii după ce a egalat recordul lui Thierry Henry

Naționala lui Didier Deschamps s-a impus cu 4-1 în fața Australiei. „Cangurii” au condus cu 1-0, după golul lui Goodwin, apoi campioana mondială en-titre a pus în scenă o revenire de senzație.

Adrien Rabiot, Olivier Giroud (dublă) și Kylian Mbappe au marcat pentru francezi și au bifat un debut perfect la Mondialul din Qatar.

Atacantul lui AC Milan avertizează că nu se va opri aici și va încerca să „spargă” recordul fabulos deținut de Thierry Henry,

Reclamă
Reclamă

Olivier Giroud i-a dedicat victoria în fața Australiei lui Lucas Hernandez, fundașul francez care s-a accidentat și a părăsit terenul după numai 13 minute.

„La nivel colectiv, sunt foarte fericit cu cele 4 goluri marcate și cu acest start de turneu. Excepție face startul de meci, va trebui să lucrăm la asta. Vreau să îi dedic victoria lui Lucas (n.r. – Hernandez), care s-a accidentat în această seară. Încă o accidentare… este bila neagră din această seară. Sper să îl facem mândru.

Pe plan personal, nu cred că aș fi putut spera la mai bine de atât. Este o sursă de mândrie uriașă, nu vreau să mă opresc aici. Sper să continui la fel în turneu și să îmi ajut echipa să își atingă obiectivul. O luăm meci cu meci și devenim din ce în ce mai puternici.

Reclamă

Spiritul echipei este bun, avem tărie de caracter. Este extrem de important să știi cum să reacționezi când te afli în dificultate. Rămân cu cele 4 goluri și toate lucrurile bune pe care le-am făcut. Sunt extrem de mulțumit!”, a spus Olivier Giroud, citat de RMC Sport.

Olivier Giroud a marcat o dublă splendidă în Franța – Australia 4-1!

Olivier Giroud s-a aflat într-o formă de vis la meciul de debut al campioanei mondiale en-titre la turneul final din Qatar.

Atacantul de 36 de ani a marcat prima oară în minutul 32, cu poarta goală în față, după un assist oferit de Adrien Rabiot.

Vârful de la AC Milan a ieșit la rampă din nou în minutul 71, când a finalizat cu o lovitură de cap centrarea expediată de Kylian Mbappe.

A fost golul cu numărul 51 marcat de Olivier Giroud pentru naționala Franței. Atacantul de 36 de ani a devenit cel mai bun marcator din istoria selecționatei „Cocoșului Galic”, egalându-l pe legendarul Thierry Henry.

Giroud a reușit să ajungă la această bornă fabuloasă în 115 meciuri, în timp ce fostul mare atacant de la Arsenal și Barcelona a atins aceste cifre în 123 de partide.

La 36 de ani și 53 de zile, Olivier Giroud a mai stabilit două recorduri fantastice. Atacantul lui AC Milan a devenit cel mai în vârstă jucător francez care evoluează la un Campionat Mondial, precum și cel mai în vârstă jucător francez care înscrie la o Cupă Mondială.

De asemenea, Giroud a devenit al doilea cel mai în vârstă jucător care marchează o „dublă” la un Mondial, după Roger Milla, în 1990 (38 de ani și 34 de zile).

Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55 4 oct.

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36 4 oct.

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

23:35 4 oct.

New Jersey Devils, victorie categorică cu Buffalo Sabres! Noul sezon din NHL a debutat la Praga

23:24 4 oct.

Denis Alibec a făcut praf arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut 3 penalty-uri clare neacordate”!

23:21 4 oct.

Zeljko Kopic şi Dennis Politic nu au căzut de acord după Farul Constanţa – Dinamo 1-1! Ce au spus despre remiza de la Ovidiu

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și