Închide meniul

Lionel Messi a stabilit un record FABULOS încă de când a intrat pe teren, în finala Argentina – Franța, de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 decembrie 2022, 16:55

Lionel Messi a stabilit un record FABULOS încă de când a intrat pe teren, în finala Argentina – Franța, de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar

Camera de hotel a lui Lionel Messi va fi transformată într-un muzeu

Lionel Messi, în finala Campionatului Mondial 2022 din Qatar / Profimedia

Lionel Messi a stabilit un record fabulos în finala Argentina – Franța, de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. Atacantul de 35 de ani a scris istorie după ce a fost titularizat de Lionel Scaloni în cel mai așteptat meci de la turneul final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a doborât recordul stabilit de legendarul mijlocaș al naționalei Germaniei, Lothar Matthaus. Starul lui PSG a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe la Cupa Mondială. Finala cu Franța a fost al 26-lea meci jucat, la CM, de deținătorul a 7 Baloane de Aur.

Lionel Messi a stabilit un record fabulos în finala Argentina – Franța

Messi i-a depășit, pe rând, pe Paolo Maldini (23) și Miroslav Klose (24). În semifinala cu Croația, căpitanul Argentinei îl egalase pe Lothar Matthaus, câștigătorul Mondialului din 1990. Fotbalistul de legendă al Germaniei devenise campion mondial chiar după o finală cu Argentina. A marcat 4 goluri la ediția din urmă cu 32 de ani.

Și Messi visează să ridice singurul trofeu care îi lipsește din palmares. Starul Argentinei a anunțat că va juca, împotriva Franței, ultimul său meci de la CM.

Reclamă

Sunt mândru să fiu capabil să îmi închei participarea la Cupa Mondială cu meciul e duminică. Ce am experimentat e ceva îmbucurător. Cu siguranță, duminică va fi ultimul meu meci la un Mondial. Patru ani sunt mulți, până la următorul. Sunt fericit că pot să termin cum se poate mai bine.

M-am simțit foarte bine la acest turneu. M-am simțit puternic înainte de fiecare meci. Am făcut multe sacrificii, ultimul meci a avut și prelungiri și nu ne-a fost deloc ușor. Am ajuns obosiți, dar grupul a arătat din nou putere. Am făcut un meci foarte bun cu Croația, știam de ce vom avea parte.

Sunt fericit și m-am simțit foarte bine de-a lungul acestui Mondial. Din fericire, am putut ajuta echipa și lucrurile au mers foarte bine” a declarat Messi, după meciul din semifinale cu Croația, citat de marca.com.

Reclamă 4 / 0/3

Recorduri uriașe pentru Lionel Messi în Qatar

Messi a intrat în istoria Argentinei după meciul cu Croația: Este primul jucător al Argentinei care înscrie în trei meciuri din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. Înaintea acestui turneu final, Messi nu reușise niciodată să marcheze după faza grupelor.

Messi este și cel mai în vârstă jucător care înscrie cinci goluri la o singură ediție de Campionat Mondial, dar și golgheterul Pumelor la turneele finale Mondiale, cu 11 goluri.

De la ediția din 1966, niciun jucător nu a marcat sau a oferit pase decisive în mai multe meciuri diferite decât Lionel Messi. Atacantul Argentinei l-a egalat pe brazilianul Ronaldo (13).

Lionel Messi CM 2022 vs Diego Maradona CM 1986

Lionel Messi la CM 2022 vs Diego Maradona la CM 1986 este o comparație pe care mulți oameni de fotbal au făcut-o, după parcursul spectaculos al starului lui PSG, la Cupa Mondială din Qatar.

Cifrele celor doi titani sunt asemănătoare. Fiecare a marcat câte cinci goluri, cu menționea că Messi poate înscrie și în finala cu Franța, în care luptă pentru titlul de golgheter cu Kylian Mbappe, care are de asemenea cinci reușite.

În 1986, Argentina a devenit campioană mondială după ce a trimis un total de 101 șuturi spre poartă, față de cele 80 trimise la CM 2022. Maradona a fost implicat în 57 dintre ocaziile avute de Pume, iar Messi în 45. Asta înseamnă un procent de 56.4%, respectiv 56,3%.

Reclamă
Recomandări
  • Lionel Messi a scris o pagină de istorie în Argentina – Franța
  • Recordul stabilit în finala Campionatului Mondial 2022 din Qatar

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și