Închide meniul

Camerun s-a calificat în optimile Cupei Africii pe Naţiuni! Victorie dramatică cu Gambia

Viviana Moraru Publicat: 23 ianuarie 2024, 23:57 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 9:47

Reclamă
Camerun s-a calificat în optimile Cupei Africii pe Naţiuni! Victorie dramatică cu Gambia

Camerun s-a calificat în optimile Cupei Africii pe Naţiuni

Jucătorii din naţionala Camerunului, în timpul unui meci/ Profimedia

Camerun s-a calificat în optimile Cupei Africii pe Naţiuni. Naţionala lui Anguissa a obţinut biletele pentru următoarea fază a competiţiei africane, după o victorie dramatică cu Gambia, în ultima etapă a grupelor, scor 3-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot în grupa Camerunului, Senegal, deja calificată în optimi, a învins-o pe Guinea cu scorul de 2-0.

Camerun s-a calificat în optimile Cupei Africii pe Naţiuni

Duelul dintre Gambia şi Camerun a fost unul dramatic. Camerun a deschis scorul prin Toko Ekambi, care a punctat în minutul 56, însă s-a văzut egalată în minutul 72, după reuşita lui Jallow.

Gambia a preluat conducerea, după ce Colley a punctat în minutul 85. La doar două minute distanţă, Camerun a egalat, după autogolul lui Gomes, şi a preluat conducerea în prelungiri, după reuşita lui Wooh, din minutul 90+1.

În minutul 90+3, Gambia putea egala, însă golul lui Sanneh a fost anulat, pe motiv de offsaid.

Reclamă

Camerun a încheiat astfel Grupa C pe locul secund, cu patru puncte, la egalitate cu Guinea, însă cu un golaveraj superior. Grupa a fost câştigată de Senegal, care a avut maximum de puncte, după cele trei meciuri disputate.

Senegal şi Camerun sunt calificate în optimile competiţiei din Coasta de Fildeş, la fel ca şi Guinea, deoarece este asigurată să termine printre cele mai bune echipe de pe locul trei.

Mo Salah pleacă în Anglia după accidentarea de la Cupa Africii pe Naţiuni

Mo Salah pleacă în Anglia după accidentarea de la Cupa Africii pe Naţiuni. Starul echipei naţionale de fotbal a Egiptului şi al lui Liverpool va reveni în Anglia pentru a-şi trata accidentarea de la un picior suferită la Cupa Africii pe Naţiuni, au transmis responsabilii englezi şi ai Federaţiei egiptene, citaţi de AFP.

Reclamă 4 / 0/3

„După noi examene medicale realizate lui Mohamed Salah în ultimele ore, dar şi după schimburi de opinii între staffurile medicale ale echipei naţionale şi al lui Liverpool, s-a decis ca jucătorul să se întoarcă în Anglia după meciul cu Capul Verde pentru a fi tratat”, a notat Federaţia, care a adăugat că speră ca jucătorul să revină la naţională pentru semifinale „dacă echipa se va califica”.

„Este logic să părăsească turneul, cel puţin provizoriu, pentru a fi supravegheat de echipa medicală a lui Liverpool”, a afirmat, la rândul său, antrenorul german Juergen Klopp după victoria cu 5-0 în faţa lui Bournemouth.

Federaţia egipteană anunţase că Salah va rata următoarele două meciuri ale naţionalei. Salah, accidentat la muşchii ischiogambieri de la piciorul stâng, joi, contra Ghanei (2-2), va rata astfel ultimul meci din Grupa B, contra Insulelor Capului Verde şi, eventual, cel din optimile de finală, în caz de calificare, a adăugat Federaţia în comunicatul său.

Salah a părăsit terenul cu câteva minute înainte de pauză, când a fost înlocuit de Mostafa Fathi, cedându-i banderola de căpitan fundaşului central Ahmed Hegazy.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker Vezi toate știrile
Citește și