Închide meniul

Două naționale pline de vedete de la Cupa Africii pe Națiuni au rămas fără selecționeri. Anunțul oficialilor

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 24 ianuarie 2024, 17:57 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 9:50

Două naționale pline de vedete de la Cupa Africii pe Națiuni au rămas fără selecționeri. Anunțul oficialilor

Două naționale pline de vedete de la Cupa Africii au rămas fără selecționeri

Selecționerul Coastei de Fildeș, la un meci de la Cupa Africii / Profimedia

Două naționale pline de vedete de la Cupa Africii pe Națiuni au rămas fără selecționeri. Este vorba despre două selecționate care erau mari favorite, dar evoluțiile acestora au dezamăgit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul Coastei de Fildeș, francezul Jean-Louis Gasset, şi cel al Ghanei, irlandezul Chris Hughton, au fost demişi miercuri, după rezultatele slabe înregistrate de cele două echipe la Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) 2024, informează AFP, notează agerpres.ro.

Două naționale pline de vedete de la Cupa Africii pe Națiuni au rămas fără selecționeri

Federaţia ivoriană de fotbal (FIF) a anunțat că Jean-Louis Gasset a fost demis pentru „rezultate insuficiente”, la două zile după înfrângerea umilitoare, cu 4-0, suferită de gazda competiţiei în faţa Guineei Ecuatoriale, chiar dacă „elefanţii” mai au şanse de calificare în optimi de finală.

Ivorianul Emerse Fae, care era unul din secunzii lui Gasset, va asigura interimatul, a precizat FIF.

Guineea Ecuatorială a surclasat Coasta de Fildeș cu scorul de 4-0, cu doi fundaşi titulari care evoluează în România. Akapo (42), Ganet (73), Nsue (75) şi Buyla Sam (88) au marcat la Ebimpe pentru Guineea Ecuatorială, la care Basilio Ndong (Universitatea Craiova) şi Esteban Orozco (FC Argeş) au fost integralişti.

Reclamă

Tot miercuri, Federaţia ghaneză de fotbal (GFA) a anunţat rezilierea contractului selecţionerului Chris Hughton, după ce „stelele negre” au fost eliminate încă din faza grupelor la CAN.

„Federaţia de fotbal din Ghana doreşte să anunţe că Chris Hughton a fost eliberat din funcţia de antrenor principal al echipei naţionale de seniori, cu efect imediat. Comitetul Executiv a luat, de asemenea, decizia de a dizolva staful tehnic al Black Stars”, se arată într-un comunicat al forului.

În Grupa B, Ghana a obţinut doar două puncte, fiind învinsă de Insulele Capului Verde (1-2) şi remizând cu
Egiptul (2-2) şi Mozambicul (2-2).

Reclamă 4 / 0/3

Hughton fusese numit în februarie 2023, aceasta fiind prima lui experienţă de selecţioner. Tehnicianul în vârstă de 65 de ani a pregătit, printre altele, formaţiile engleze Newcastle, Norwich, Brighton şi Nottingham Forest.

GFA a mai indicat că va prezenta „în zilele următoare o foaie de parcurs privind viitoarea orientare a Stelelor Negre”, echipă care în trecut a câştigat de patru ori CAN.

Angola, Burkina Faso şi Mauritania, în optimile Cupei Africii pe Naţiuni

Angola, Burkina Faso şi Mauritania s-au calificat în optimile Cupei Africii pe Naţiuni, după meciurile de marţi, din grupa D, în timp ce Algeria, una dintre favorită, a fost eliminată.

Angola a trecut de Burkina Faso, scor 2-0, prin golurile marcate de A. Mabululu, în minutul 36, şi Zini, în minutul 90+1.

În schimb, Algeria a fost învinsă de Mauritania, scor 1-0, prin reuşita lui Dellahi (37). Mauritania a înregistrat prima sa victorie din istorie la CAN.

Angola a câştigat grupa, cu 7 puncte, urmată de Burkina Faso, cu 4 puncte, de Maurtitania, cu 3 puncte, şi de Algeria, cu 2 puncte.

Algeria a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 2019.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și