Închide meniul

Tragedie în Guinea, după victoria de la Cupa Africii 2023! Şase suporteri au murit! Mesaj ferm transmis de federaţie

Viviana Moraru Publicat: 22 ianuarie 2024, 17:09 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 9:51

Reclamă
Tragedie în Guinea, după victoria de la Cupa Africii 2023! Şase suporteri au murit! Mesaj ferm transmis de federaţie

Tragedie în Guinea, după victoria de la Cupa Africii 2024

Suporterii din Guinea, la Cupa Africii 2024/ Colaj Profimedia

O tragedie s-a produs în Guinea, după victoria de la Cupa Africii 2023, cu Gambia. Nu mai puţin de şase suporteri au murit, ca urmare a faptului că au ieşit pe străzi pentru a sărbători victoria echipei lor naţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guinea a învins-o pe Gambia la limită, cu 1-0, în etapa a doua a grupelor Cupei Africii 2023. Ca urmare a victoriei, Guinea este foarte aproape să obţine biletele pentru faza următoare a turneului final.

Tragedie în Guinea, după victoria de la Cupa Africii 2023

Federaţia de Fotbal din Guinea şi echipa naţională au cerut fanilor să îşi tempereze manifestările după ce şase persoane au murit.

Fanii au ieşit în străzi după această victorie. Mai multe persoane au murit şi zeci au fost rănite la Conakry în accidente rutiere, după ce maşini care circulau cu viteză s-au ciocnit în timpul manifestărilor.

Federaţia a publicat un videoclip în care jucătorii îşi îndeamnă fanii să sărbătorească în mod responsabil, în timp ce se pregăteşte să înfrunte marţi Senegalul în ultimul meci din grupă.

Reclamă

„Ceea ce este important este ca suporterii noştri şi publicul să sărbătorească într-un mod foarte cumpătat”, a declarat pentru BBC şeful de presă al federaţiei, Amadou Makadji. „Ei trebuie să fie foarte atenţi să nu se pună în pericol, pentru că scopul fotbalului este de a aduce bucurie şi nu de a lăsa familiile în doliu”, a precizat Makadji, citat de news.ro.

O remiză împotriva Senegalului ar duce Guinea în optimi şi s-ar putea califica chiar dacă pierde, în funcţie de alte rezultate.

„Nu vrem să fim în doliu, motiv pentru care facem apel la toată lumea să sărbătorească, dar să aibă grijă de ei înşişi pentru a nu li se întâmpla nimic”, a mai spus Makadji.

Reclamă 4 / 0/3

Republica Capului Verde şi Senegal s-au calificat în fazele eliminatorii ale Cupei Africii pe Naţiuni

Republica Capului Verde şi Senegal s-au calificat în fazele eliminatorii ale Cupei Africii pe Naţiuni, după victoriile obţinute în meciurile cu Mozambic (3-0), respectiv Camerun (3-1).

În grupa B a Cupei Africii pe Naţiuni, echipa din Republica Capului Verde a reuşit să provoace surpriza, calificându-se în faza secundă a competiţiei după primele două jocuri.

Vineri, echipa antrenată de necunoscutul Bubista, a dispus cu 3-0 de Mozambic, prin golurile marcate de Bebe (min. 32), Mendes (min. 51) şi Pina (min. 69).

Cu şase puncte din primele două etape, Republica Capului Verde merge în optimi. Pe locul secund în grupa B este Egipt, cu două puncte, urmată de Ghana şi Mozambic, ambele cu câte un punct.

Şi Senegal a ajuns la şase puncte obţinute din două victorii în cadrul grupei C. Vineri, elevii lui Aliou Cisse au învins Camerunul cu 3-1. Ismaila Sarr (min. 16), Habib Diallo (min. 71) şi Sadio Mane (min. 90+5) au înscris pentru senegalezi, golul camerunezilor fiind reuşit de Castelletto, în minutul 83.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
Vezi toate știrile
Citește și