Închide meniul

România – Israel 1-1. Denis Alibec ne-a adus un punct pe Arena Naţională! Tricolorii au „tremurat” pe finalul meciului

Antena Sport Publicat: 9 septembrie 2023, 23:35 / Actualizat: 13 decembrie 2023, 17:20

Reclamă
România – Israel 1-1. Denis Alibec ne-a adus un punct pe Arena Naţională! Tricolorii au „tremurat pe finalul meciului

Israel's defender #04 Miguel Vitor (L) and Romania's forward #07 Denis Alibec vie for the ball during the UEFA EURO 2024 qualifying football match between Romania and Israel in Bucharest on September 9, 2023.,Image: 804140747, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Meciul România – Israel, scor 1-1, din grupa I a preliminariilor EURO 2024, a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. Tricolorii au sperat o repriză, dar au fost egalaţi şi riscau chiar să piardă meciul disputat pe Arena Naţională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Denis Alibec a deschis scorul în minutul 27 şi a sărbătorit în faţa celor peste 40.000 de fani. Jucătorii lui Edi Iordănescu au intrat în avantaj la pauză, dar au avut probleme în startul reprizei secunde. Gloukh a marcat în minutul 53. După, defensiva României a avut dificultăţi uriaşe. Pe final, israelienii s-au întrecut în ratări.

România a obţinut o remiză cu Israel, 1-1, şi rămâne pe locul secund în Grupa I. Elveţia are 11 puncte şi este urmată de România, care are 9 puncte. Israel are 8 puncte şi este urmată de Belarus (4), Kosovo (4) şi Andorra (2).

România – Israel 1-1

Min. 90+2: Asediu la poarta lui Horaţiu Moldovan. Tricolorii sunt dominaţi copios. Ocazii pe bandă rulantă ale israelienilor.

Min. 89: Horaţiu Moldovan, paradă URIAŞĂ! Fază de excepţie a adversarilor, finalizată de Kanichowsky. Moldovan a scos incredibil cu piciorul.

Reclamă

Min. 83: Şansă mare de gol a israelienilor. Abu Fani a şutat din prima, din marginea careului, şi a trimis cu puţin peste transversală!

Min. 78: Ocazie uriaşă a lui George Puşcaş! Atacantul lui Genoa a rămas singur cu Glazer, dar nu a reuşit să prindă spaţiul porţii.

Min. 76: Bară Israel! Acelaşi Oscar Gloukh a fost foarte aproape de a face dubla pe Arena Naţională. Tânărul de 19 ani a lovit bara porţii lui Moldovan, cu un şut din interiorul careului.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 63: Ocazie Alibec! A executat o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, iar portarul Israelului a respins cu dificultate.

Min. 53: România – Israel 1-1. Gol marcat de Gloukh, cu un şut la colţul lung.

Min. 48: Ocazie Bancu! A avut o incursiune în careul advers şi a fost deposedat de un adversar care a intervenit in extremis. Fanii şi jucătorii lui Edi Iordănescu au cerut penalty, dar arbitrul a arătat că nu a avut loc nicio infracţiune.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pauză! România este în avantaj la finalul primei reprize

Min. 42: Pericol la poarta noastră! Dor Peretz a şutat în forţă şi l-a pus la grea încercare pe Horaţiu Moldovan. Portarul nostru a respins în lateral, iar Radu Drăguşin a reuşit să înlăture pericolul.

Min. 30: O nouă ocazie uriaşă. Stanciu a şutat de la distanţă, dar mingea a trecut puţin pe lângă bara din dreapta lui Glazer.

Min. 27: România – Israel 1-0. GOOOLLL ROMÂNIA!!! Florinel Coman a avut o acţiune spectaculoasă, a schimbat flancul. Mingea a ajuns la Stanciu, care a şutat în forţă din afara careului. Portarul oaspeţilor a gafat şi a respins în faţă, iar Alibec a fost pe fază şi a trimis în poartă.

Reclamă

Min. 24: Portarul Israelului a fost la un pas să facă o eroare uriaşă! Ieşit din careu, a trecut pe sub minge şi a avut tentativa de a face henţ. A fost salvat de un coechipier, care a degajat balonul.

Min. 21: Şansă de gol pentru România! Burcă a fost la finalizare. Lovitura lui de cap nu a fost cadrată!

Min. 14: Emoţii în careul României! Stanciu s-a complicat şi a fost la un pas să facă o gafă de proporţii. A ajuns în posesia mingii după ce a intrat prin alunecare şi a riscat să comită penalty. În cele din urmă, mijlocaşul a degajat mingea!

Min. 10: Stanciu a centrat în faţa porţii, dar fundaţii Israelului au reuşit să respingă. Rămânem în ofensivă!

Update 21.52: Vezi AICI imagini spectaculoase de pe stadion, cu scenografia pregătită de fanii naţionalei României.

Min. 5: Ocazie pentru tricolori. Sorescu a centrat de pe flancul stâng, dar Răzvan Marin a sărit pe sub minge.

Min. 1: A început meciul România – Israel!

Update 20.45: Aproximativ 48.000 de suporteri sunt pe cel mai mare stadion din România.

Update 20.40: Jucătorii au intrat pe teren. Atmosferă spectaculoasă pe Arena Naţională!

Update 20.30: Avem echipele de start!

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 4. Manea, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 6. M. Marin, 18. R. Marin, 10. Nicolae Stanciu – 20. Coman, 7. Alibec, 23. Sorescu

Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 1. Târnovanu, 16. Aioani – 2. Rațiu, 5. Screciu, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Hagi, 17. Rus, 19. Olaru, 21. Moruțan, 22. Camora

Israel: Glazer – Dasa, Vitor, Goldberd, R.Revivo – Dor Peretz, Lavi, Gloukh – Solomon, Turgeman, Kinda

Selecționer: Alon Hazan

Rezerve: Daniel Peretz, Gerafi, Davidzada, Yehezkel, Lemkin, Abu Fani, Haziza, M. Jaber, Weissman, Baribo, David

Update 19:45: Ioan Andone a lansat critici dure pentru George Puşcaş. Detalii AICI.

Update 16:30: Ionel Dănciulescu pune presiune înainte de România – Israel. Detalii AICI.

Update 15:50: Câte bilete s-au vândut, până acum, la România – Israel. Detalii AICI.

Update: 15:22: A fost publicat ghidul suporterilor pentru România – Israel. Detalii AICI.

Update: 14:58: Gică Craioveanu a vorbit despre șansele de calificare la EURO 2024. Detalii AICI.

Update: 14:52: Verdicul lui Dumitru Dragomir, înainte de România – Israel. Detalii AICI

Update 14:10: Imnul oficial al României va fi cântat de Felicia Filip.

Update 13:30: România – Israel ar putea fi sold-out. S-au vândut deja 45.000 de bilete.

Update 12:40: Echipa probabilă a lui Edi Iordănescu: România (4-3-3): Moldovan – Manea, Drăgușin, Burcă, Bancu – Olaru, R. Marin, Stanciu – Hagi, Alibec, Mihăilă

Update 12:20: Liel Abada ratează România – Israel. Detalii AICI

Update 12:00:  Suporterii Rapidului anunță că toate galeriile din București se vor afla în aceeași peluză, pe Arena Națională. Detalii AICI

Tricolorii lui Edi Iordănescu încearcă să ajungă la un turneu final după 8 ani. Ultima participare a fost în 2016, în Franţa, după ce am terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe.

România – Israel LIVE TEXT. Lotul ales de Edi Iordănescu

Din lotul inițial de 26 de jucători, vor lipsi Bogdan Racovițan, Tudor Băluță și Daniel Birligea.

1. Ștefan TÂRNOVANU • 2. Andrei RAȚIU • 3. Radu DRĂGUȘIN • 4. Cristian MANEA • 5. Vladimir SCRECIU • 6. Marius MARIN • 7. Denis ALIBEC • 8. Alexandru CICÂLDĂU • 9. George PUȘCAȘ • 10. Nicolae STANCIU • 11. Nicușor BANCU • 12. Horațiu MOLDOVAN • 13. Valentin MIHĂILĂ • 14. Ianis HAGI • 15. Andrei BURCĂ • 16. Marian AIOANI • 17. Adrian RUS • 18. Răzvan MARIN • 19. Darius OLARU • 20. Florinel COMAN • 21. Olimpiu MORUȚAN • 22. Mario CAMORA • 23. Deian SORESCU

Edi Iordănescu, înainte de România – Israel: „Trebuie să fim pregătiţi să suferim”

Selecţionerul naţionalei, Edi Iordănescu, priveşte cu încredere dubla României cu Israel şi Kosovo. România – Israel e sâmbătă, de la ora 21:45 în format LIVE TEXT pe AS.ro. România – Kosovo va fi în exclusivitate pe Antena 1 şi în AntenaPLAY marţi, tot de la 21:45.

„(n.r.: Cum e tonusul înaintea primului meci, cu Israel?) Un tonus bun, încredere, optimism, realism în acelaşi timp şi ceea ce îmi doresc eu, multă concentrare şi echilibru. Nu e o noutate, deja am intrat într-o linie mai apropiată de ce îmi doresc. Multă concentrare, cu responsabilitate, cu spirit şi pot să spun cu tărie că am mare încredere în acest grup, în aceşti băieţi. Am încredere în ce am construit împreună. Am construit o oportunitate.

Este o provocare care ne aşteaptă, dar suntem pregătiţi, zic eu, din toate punctele de vedere să o confruntăm. E un moment frumos, pe care l-am produs, ne-am dorit să fim aici, iar acum rămâne să gestionăm cu multă inteligenţă şi mult suflet această dublă provocare. Dar o luăm pas cu pas, primul joc cu Israel.

(n.r: România nu a pierdut în această campanie, o să fie stadionul probabil plin, e o presiune în plus pe jucători?) Eu cred în această generaţie, e un grup pe care l-am format în timp, cu muncă, cu răbdare, încă avem paşi de făcut să ajungem acolo unde eu ştiu că acest grup poate ajunge şi ne dorim, dar o luăm etapizat.

Ţinem foarte mult la rezultat. Acest grup a dat un semnal puternic către public, către suporterii echipei naţionale. Semnalul a fost că acest grup ştie ce îşi doreşte, îşi doreşte o calificare. A arătat că ştim să ne sacrificăm, ştim să muncim, ştim să ne punem în slujba echipei, ştim să credem până la final, sunt elemente importante. Acest semnal a mers către suporterii echipei naţionale”, a spus Edi, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 22:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 0-1. Vinicius a deschis scorul după o pasă splendidă a lui Toni Kroos! 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! Vezi toate știrile
Citește și