Închide meniul

Istvan Kovacs, lăudat de Gazzetta dello Sport, după ce a fost delegat la finala Conference League. Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 mai 2022, 18:49

Istvan Kovacs, lăudat de Gazzetta dello Sport, după ce a fost delegat la finala Conference League. Hai, România! În fiecare zi

Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League

Istvan Kovacsm în timpul unui meci / Razvan Pasarica via Hepta

Istvan Kovacs a fost lăudat de Gazzetta dello Sport pentru delegarea la finala UEFA Conference League, AS Roma – Feyenoord. Jurnaliștii italieni au remarcat prestațiile arbitrului român din meciurile de cupe europene pe care le-a condus în această stagiune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Românul Istvan Kovacs va fi cel care va conduce finala Ligii Conferințelor dintre Roma și Feyenoord, care va avea loc pe 25 mai la Tirana. Kovacs, în vârstă de 37 de ani, este unul dintre arbitrii care s-a remarcat cel mai mult pe plan internațional în acest sezon, fapt confirmat de cele zece nominalizări în cupele europene, în care se remarcă prima manșă a Ligii Campionilor dintre Real Madrid și Manchester City.

Istvan Kovacs, lăudat de Gazzetta dello Sport, după ce a fost delegat la finala Conference League

Așa cum se întâmplă adesea când este desemnat un arbitru român, brigada va fi de naționalitate mixtă: asistenți vor fi compatrioții Marinescu și Artene, al patrulea oficial va fi elvețianul Scharer, în timp ce în camera VAR vor fi nemții Fritz, Dingert și Dankert. Kovacs a fost ales în detrimentul mult mai experimentatului arbitru britanic Anthony Taylor, care era favorit să fie delegat la această finală.

Românul a arbitrat de șapte ori cluburi italiene, inclusiv Roma de două ori. Precedentele rezultate sunt pozitive, giallorossi au câștigat în ambele cazuri: prima manșă a optimilor de finală a Ligii Europa împotriva Braga (0-2 în Portugalia) și meciul din faza grupelor din această ediție a Conference League, împotriva lui Zorya Luhansk, 4-0 pe Olimpico„, au notat jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport. 

Kovacs, lăudat de Mark Clattenburg

Reprezentanţii forului european îl consideră pe Istvan Kovacs printre arbitri de top la nivel continental.

Reclamă

Aceasta a fost o dovadă de arbitraj extraordinar din partea lui Istvan Kovacs. Zinchenko a fost împiedicat clar și ar fi fost atât de ușor pentru Kovacs să dea lovitură liberă. Dar a așteptat și acțiunea s-a încheiat cu golul superb al lui Bernardo Silva.

Pregătirea fizică a lui Kovacs și luarea deciziilor au fost cele mai bune pe care le-am văzut la un arbitru după multă vreme.

Pep Guardiola a primit un cartonaș galben, reacționând urât și urlând la arbitru. El ar fi trebuit să-i mulțumească după reușita lui Silva”, a declarat Mark Clattenburg, potrivit Daily Mail.

Reclamă 4 / 0/3

Istvan Kovacs, decizie de mare clasă în Manchester City – Real Madrid 4-3

Istvan Kovacs a luat o decizie care poate decide prima finală a Ligii Campionilor. Arbitrul român a lăsat perfect legea avantajului, deşi Toni Kroos îl faultase pe Zinchenko. Faza s-a petrecut în minutul 73, la scorul de 3-2 pentru Manchester City. Istvan Kovacs şi-a arătat clasa în Manchester City – Real Madrid 4-3. În minutul 73, Kovacs a decis să lase legea avantajului, deşi a dus fluierul la gură. Mingea a ajuns la Bernardo Silva, care a reuşit un gol fabulos, cu un şut la colţul scurt.

VIDEO AICI CU DECIZIA DE EXCEPŢIE A LUI ISTVAN KOVACS

Redactorul-şef de la BBC a reacţionat imediat după decizia lui Istvan Kovacs. „Decizie briliantă de a lăsa legea avantajului„, a scris Phil McNulty pe Twitter.

Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

  • 7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
  • 11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
  • 23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Hai, România! În fiecare zi

Sub sloganul „Hai, România! În fiecare zi.„, Antena 1 a investit în cel mai lung parteneriat semnat de o televiziune comercială din România cu UEFA pentru a transmite meciurile naţionalei până în 2028!

Pentru că „România ne uneşte”, Antena 1 transmite mecuri din următoarele preliminarii EURO 2024 organizat în Germania, meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2026 organizat în SUA, Mexic şi Canada, integral şi exclusiv preliminariile EURO 2028 şi două ediţii Nations League, în 2022 şi 2024.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și