Închide meniul

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala de la Australian Open 2024! Victorie în două seturi cu Coco Gauff

Viviana Moraru Publicat: 25 ianuarie 2024, 12:40

Reclamă
Aryna Sabalenka s-a calificat în finala de la Australian Open 2024! Victorie în două seturi cu Coco Gauff

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala de la Australian Open

Aryna Sabalenka, în timpul unui meci la Australian Open/ Profimedia

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala de la Australian Open 2024! Jucătoarea de pe locul 2 WTA a învins-o în semifinale pe Coco Gauff, scor 7-6, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aryna Sabalenka se va lupta pentru marele trofeu cu învingătoarea din cealaltă semifinală de la Melbourne, Dayana Yastremska – Qinwen Zheng.

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala de la Australian Open 2024

Aryna Sabalenka a început perfect duelul din semifinalele de la Australian Open. Bielorusa a reuşit să facă break în al doilea game al partidei. Ulterior, Coco Gauf a egalat la doi, iar Sabalenka a reuşit un nou break şi a condus cu 5-3.

Jucătoarea de pe locul 2 WTA a servit pentru a câştiga primul set, însă Coco Gauff a revenit fanatastic, a salvat o minge de set şi a trimis prima manşă în tie-break. Acolo, americanca a câştigat doar două puncte, setul fiind adjudecat în cele din urmă de Sabalenka.

Setul secund a fost la fel de echilibrat. Echilibrul s-a rupt însă la scorul de 4-4, atunci când Aryna Sabalenka a reuşit să facă break şi a câştigat setul la 4.

Reclamă

Aryna Sabalenka s-a calificat, pentru al doilea an la rând, în finala de la Australian Open. În 2023, jucătoarea de 25 de ani a reuşit să câştige trofeul, după ce a învins-o în finală pe Elena Rybakina, în trei seturi.

Moment istoric la Australian Open 2024

Moment istoric la Australian Open! Rohan Bopanna urcă pe locul 1 în clasamentul de dublu masculin ca urmare a victoriei pe care a obţinut-o alături de Matt Ebden în sferturile de finală de la Australian Open. Bopanna devine astfel, la 43 de ani, cel mai în vârstă jucător care reuşeşte acest lucru, relatează Reuters.

Perechea indiano-australiană a învins cuplul argentinian Máximo González/Andrés Molteni cu 6-4, 7-6 (7-5), miercuri, în sferturile de finală pe Melbourne Park, potrivit news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Bopanna a declarat că accederea pe locul 1 la vârsta de 43 de ani va avea un impact global.

„Pur şi simplu va inspira o mulţime de oameni, şi nu cred că doar în tenis”, a spus el. „Oameni din întreaga lume, având 40 de ani şi peste, îi va inspira într-un mod diferit”.

Recordul precedent de cel mai în vârstă număr 1 la dublu masculin i-a aparţinut lui Mike Bryan, care avea 41 de ani şi 76 de zile când a ocupat ultima dată locul 1, în 2019. Bopanna va avea 43 de ani şi 330 de zile la finalul turneului, duminică.

Lisa Raymond a fost recunoscută ca fiind cea mai în vârstă nr. 1 la dublu feminin, la 39 de ani în momentul în care a renunţat la coroană pentru ultima dată în 2012.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV Vezi toate știrile
Citește și