Închide meniul

Moment istoric la Australian Open! Performanţa uriaşă care va fi greu de egalat: „Va inspira o mulţime de oameni”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 24 ianuarie 2024, 12:59

Moment istoric la Australian Open! Performanţa uriaşă care va fi greu de egalat: „Va inspira o mulţime de oameni

Moment istoric la Australian Open

Matthew Ebden şi Rohan Bopanna / Profimedia

Moment istoric la Australian Open! Rohan Bopanna urcă pe locul 1 în clasamentul de dublu masculin ca urmare a victoriei pe care a obţinut-o alături de Matt Ebden în sferturile de finală de la Australian Open. Bopanna devine astfel, la 43 de ani, cel mai în vârstă jucător care reuşeşte acest lucru, relatează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Perechea indiano-australiană a învins cuplul argentinian Máximo González/Andrés Molteni cu 6-4, 7-6 (7-5), miercuri, în sferturile de finală pe Melbourne Park, potrivit news.ro.

Moment istoric la Australian Open!

Bopanna a declarat că accederea pe locul 1 la vârsta de 43 de ani va avea un impact global.

„Pur şi simplu va inspira o mulţime de oameni, şi nu cred că doar în tenis”, a spus el. „Oameni din întreaga lume, având 40 de ani şi peste, îi va inspira într-un mod diferit”.

Recordul precedent de cel mai în vârstă număr 1 la dublu masculin i-a aparţinut lui Mike Bryan, care avea 41 de ani şi 76 de zile când a ocupat ultima dată locul 1, în 2019.

Reclamă

Bopanna va avea 43 de ani şi 330 de zile la finalul turneului, duminică.

Lisa Raymond a fost recunoscută ca fiind cea mai în vârstă nr. 1 la dublu feminin, la 39 de ani în momentul în care a renunţat la coroană pentru ultima dată în 2012.

Serena Williams este cea mai în vârstă femeie care a ocupat locul 1 la simplu, la 35 de ani. Recordul lui Roger Federer la simplu masculin, la 36 de ani, ar putea fi doborât anul acesta de Novak Djokovic.

Reclamă 4 / 0/3

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open!

Daniil Medvedev revine în semifinalele Australian Open după doi ani. Rusul a trecut de Hubert Hurkacz după un meci maraton, extrem de echilibrat, scor 7-6(4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4. Victoria de pe Rod Laver Arena a venit după mai bine de patru ore de joc, în cinci seturi. Aceasta a fost a treia victorie a lui Medvedev în faţa lui Hurkacz, restabilind egalitatea în duelurile directe recunoscute de ATP.

Chiar dacă meciul a fost extrem de echilibrat, Medvedev a arătat din nou cât de dominant poate fi într-un meci de Grand Slam pe hard. Aceasta a fost victoria cu numărul 50 a rusului pe un astfel de teren într-un turneu major după ce a câştigat primul set. Singura înfrângere a lui după ce a câştigat prima manşă a fost în finala din 2022 de la Australian Open, atunci când Rafael Nadal a revenit de la 0-2 la seturi. De asemenea, aceasta a fost victoria cu numărul 75 în turneele de Grand Slam pentru rus.

Pentru un loc în marea finală de duminică, Daniil Medvedev va juca împotriva câştigătorului din ultimul sfert de finală programat miercuri. Pe Rod Laver Arena se vor întâlni Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev. În duelurile directe cu Alcaraz, spaniolul conduce cu 3-2, în timp ce la duelurile cu Zverev, Medvedev conduce cu 11-7.

În cealaltă semifinală de la Australian Open se vor întâlni Novak Djokovic, de 10 ori câştigător la Melbourne, şi Jannik Sinner.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și