Închide meniul

Australian Open 2022 | Alize Cornet, moment fabulos la Melbourne. Adversara Simonei Halep i-a cucerit pe australieni. „Vă plac francezii?”

Alexandru Ivan Publicat: 22 ianuarie 2022, 8:34

Australian Open 2022 | Alize Cornet, moment fabulos la Melbourne. Adversara Simonei Halep i-a cucerit pe australieni. „Vă plac francezii?

Alize Cornet, moment fabulos la Melbourne

Profimedia

  • Alize Cornet, moment fabulos la Melbourne
  • Adversara Simonei Halep i-a cucerit pe australieni

Alize Cornet (61 WTA) le-a mai eliminat până acum pe Viktoriya Tomova (118 WTA), Garbine Muguruza (3 WTA), una dintre marile favorite la trofeu, și pe Tamara Zidansek (29 WTA). În optimi, jucătoarea de 32 de ani va juca împotriva Simonei Halep, cea care a trecut în două seturi de Danka Kovinic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alize Cornet, moment special înainte de duelul cu Simona Halep de la Australian Open 2022

Cornet, care s-a calificat în optimi chiar de ziua ei, a fost copleșită de emoții la finalul partidei cu Zidansek. Este prima apariție a jucătoarei din Franța în optimile Australian Open după 13 ani!

„A fost un meci al supraviețuirii. Nu aveam nevoie de asemenea căldură australiană, e brutală, Doamne! Când joci în asemenea condiții, e doar despre supraviețuire. Nu pot să cred că am câștigat acest meci. Am fost 4-6, 1-4 și nu găseam soluții. Ea juca extraordinar, dar m-am agățat de acest meci și sunt foarte fericită.

Reclamă

Sunt în optimi după 13 ani! Între timp, am învățat că trebuie să muncesc în continuare, să iubesc tenisul. A fost atât de greu ultima dată când am fost în optimi aici, am pierdut de la două mingi de meci împotriva Safinei, a fost o înfrângere dureroasă. Am muncit mult, e special că sunt înapoi aici. Mă bucur atât de mult de timpul petrecut pe teren, pun toată inima. Simt iubirea fanilor, deși nu sunt australiancă … Nici nu știu, vă plac francezii? (râde). Mulțumesc și sper să fiți aici și în runda viitoare”, a spus Alize Cornet, la interviul de pe teren.

Reclamă
Citește și:

 

Ce spune Simona Halep despre duelul cu Alize Cornet

Halep şi Cornet s-au mai întâlnit de patru ori până acum şi jucătoarea franceză conduce cu 3-1 la general. Ultima lor partidă a fost în 2015, când Cornet s-a impus cu 7-6 (6), 6-3, în turul al doilea al turneului de la Madrid.

„Sunt foarte mulțumită cu ce am jucat și de abia aștept următorul joc. Pare că sunt relaxată, dar mă simt mereu concentrată, mă simt încrezătoare acum pentru că anul trecut am avut parte de un meci foarte greu. Acum mă pot bucura că joc tenis, sunt fericită și mă bucur că pot să fiu aici”, a mai spus Simona Halep, potrivit eurosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte. WTA. Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Carlone Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”