Închide meniul

Australian Open 2022 | Ce mari jucători se numără printre participanții din acest an. Care sunt șansele la trofeu ale Simonei Halep

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 ianuarie 2022, 0:02

Australian Open 2022 | Ce mari jucători se numără printre participanții din acest an. Care sunt șansele la trofeu ale Simonei Halep

Ce mari jucători se numără printre participanții de la Australian Open 2022

Profimedia

Australian Open 2022 propune jucători de top. La feminin, Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Anett Kontaveit și Simona Halep sunt așteptate să aibă un parcurs lung la Melbourne. La masculin, Novak Djokovic (dacă va participa), e mare favorit, dar Medvedev și Zverev stau atenți la pândă. Și Rafael Nadal țintește premiul suprem în Australian Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce jucători vor participa la Australian Open 2022

Simona Halep. Înainte de Melbourne Summer Set 1, Simona Halep câștigase ultimul trofeu la 21 septembrie 2020, la Roma. Anul trecut, Simo a trecut prin cea mai grea perioadă a carierei, fiind măcinată de accidentări. Cea mai grea lovitură a primit-o în mai 2021, când, în urma unei rupturi musculare la gamba stângă, a ratat ulterior Roland Garros și Jocurile Olimpice.

În ciuda problemelor medicale, Halep a încheiat 2021 într-o notă pozitivă, reușind să ajungă în finală la Transylvania Open, unde a pierdut cu Annet Kontaveit, și în semifinale la Linz, unde însă a abandonat ca măsură de precauție. Roadele acelui progres s-au văzut în acest an, unde Halep s-a încoronat campioană la primul turneu din 2022.

Ashleigh Barty. Australianca, în fața propriilor fani, e datoare să câștige un Grand Slam pe pâmânturile natale. Barty a câștigat Roland Garros 2019 și Wimbledon 2021, iar anul acesta l-a început în forță, cu un titlu la Sydney. Lideră în ierarhia WTA, jucătoarea din Australia e principala favorită la primul Grand Slam al anului.

Anett Kontaveit. Jucătoarea din Estonia a avut un final de 2021 uluitor, reușind să prindă biletul pentru Turneul Campioanelor pe ultima sută de metri, datorită triumfului de la Transylvania Open, la Cluj-Napoca, în fața Simonei Halep! La Turneul Campioanelor, Kontaveit s-a oprit abia în finală, când a cedat, la mare luptă, în fața lui Garbine Muguruza. La Australian Open, Anett Kontaveit promite să fie campioană.

Reclamă
Citește și:

Novak Djokovic. Discuția în jurul lui Nole este complicată. Implicat în scandalul începutului de an în sportul mondial, jucătorul sârb pare o enigmă. În 2021, Djokovic aproape că și-a anihilat concurența și a fost la un pas să facă „Calendarul de Șlemuri”, fiind învins, dramatic, doar în finala de la US Open, de rusul Daniil Medvedev. Acum, rămâne de văzut dacă scandalul din Australia își va spune cuvântul și asupra formei lui Nole.

Rafael Nadal. Ibericul a început și el 2022 în forță, cu un titlu la Melbourne Summer Set. „Rafa”, care are un singur titlu cucerit la Australian Open de-a lungul prestigioasei sale cariere, în 2009, poate să profite de criza în care s-a trezit Djokovic și să forțeze al doilea triumf la Antipozi. În calea ibericului stau însă vedetele din noul val al tenisului masculin, Medvedev și Zverev.

Daniil Medvedev. Rusul este pe cai mari după ce a reușit să-i sufle lui Novak Djokovic titlul la US Open și, în același timp, „Calendarul de Șlemuri”. Medvedev a jucat finală la Australian Open anul trecut, dar a pierdut chiar în fața lui Nole. Acum, după ce a spart gheața la turneele de Mare Șlem, jucătorul din Rusia se poate descătușa.

Reclamă 4 / 0/3

Ce cotă are Simona Halep să câștige Australian Open 2022

Simona Halep este a patra favorită la câştigarea Australian Open 2022, cel puţin în viziunea bookmakerilor. Simo are cotă 12 pentru un succes istoric în primul Grand Slam al anului.

Din punctul de vedere al caselor de pariuri, Ashleigh Barty e principala favorită (cotă 4.50), ea fiind urmată de Naomi Osaka (cotă 7) şi de Aryna Sabalenka (cotă 10). La egalitate cu Simona, tot cu cotă 12, se mai află Garbine Muguruza.

Emma Răducanu are cotă 20, la fel ca Maria Sakkari şi Elena Rybakina.

Recomandări
  • Ce mari jucători se numără printre participanții din acest an
  • Care sunt șansele la trofeu ale Simonei Halep

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:25 VideoMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
Vezi toate știrile
Citește și