Închide meniul

Australian Open 2022 | Rafael Nadal, în lacrimi pe teren. Spaniolul a plâns în hohote după ce s-a calificat în finală. „Mă simt din nou viu!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 ianuarie 2022, 10:04

Australian Open 2022 | Rafael Nadal, în lacrimi pe teren. Spaniolul a plâns în hohote după ce s-a calificat în finală. „Mă simt din nou viu!

Rafael Nadal, în finală la Australian Open 2022

Twitter ATP

Rafael Nadal este pentru a șasea oară în ultimul act la Australian Open. Cu toate că a mai jucat alte cinci finale, ibericul și-a trecut în palmares un singur trofeu la Antipozi, în urmă cu 13 ani!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Australian Open 2022 | Rafael Nadal, în lacrimi după ce s-a calificat în finală

Anul trecut, Nadal a absentat aproximativ șase luni din circuit și nu a participat la Wimbledon sau US Open. „Rafa” spune că se simte din nou viu și că i-a fost dor de meciurile mari de la turneele de Grand Șlem.

„Din exterior e greu de crezut. Oamenii care îmi sunt alături și mi-au văzut condiția în ultimele șase luni, zilnic, au înțeles că era foarte dificil pentru mine să joc la acest nivel acum. Eu greu de explicat, dar mă simt norocos. Mă simt din nou viu și competitiv, mi-a fost dor de asta. Mă bucur de moment, presiunea nu e pe umerii mei. Dau totul”, a spus Rafael Nadal, potrivit eurosport.ro.

Nadal și-a trecut în cont a doua victorie din tot atâtea dueluri cu Berrettini.  În finală, „Rafa” se va lupta cu câștigătorul disputei Stefano Tsitsipas (4 ATP) – Daniil Medvedev (2 ATP).

Reclamă

Rafael Nadal poate să le ia fața lui Novak Djokovic și Roger Federer

După calificarea în finala Australian Open 2022, Nadal este la un pas de a scrie istorie. E la un singur succes distanță de a câștiga cel de-al 21-lea său Grand Slam. I-ar depăși astfel pe Roger Federer și Novak Djokovic și ar deveni cel mai titrat jucător din istoria tenisului la turneele de Mare Șlem.

„Pentru mine singurul lucru care contează acum e Australian Open, nu recordurile. Am fost aproape de alte două ori să câștig la Melbourne, nu m-am gândit că voi mai ajunge aici. Sper să fac tot ce depinde de mine să câștig, duminică”, a spus Nadal la finalul meciului cu Berretini, pentru eurosport.ro.

În vârstă de 35 de ani, Nadal a triumfat o singură dată la Australian Open. A dat marea lovitură în 2009, după o confruntare epică cu Roger Federer. S-a impus atunci cu 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2. Pentru spaniol va fi a 29-a finală de Grand Slam.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și