Închide meniul

Carlos Alcaraz nu va juca la Australian Open! Liderul mondial ratează primul Grand Slam al anului

Viviana Moraru Publicat: 6 ianuarie 2023, 23:44

Reclamă
Carlos Alcaraz nu va juca la Australian Open! Liderul mondial ratează primul Grand Slam al anului

Carlos Alcaraz nu va juca la Australian Open

Carlos Alcaraz, în timpul unui meci de la Australian Open 2022/ Profimedia

Carlos Alcaraz nu va juca la Australian Open! Liderul ATP ratează primul turneu de Grand Slam al anului din cauza unei accidentări suferite la un antrenament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz a făcut anunţul, cu privire la absenţa sa de la Australian Open. Ibericul susţine că se simţea pregătit pentru prima provocare majoră din 2023, din postura de lider ATP. În lipsa sa, Rafael Nadal, deţinătorul trofeului, va fi capul de serie numărul 1 de la Antipozi.

Carlos Alcaraz nu va juca la Australian Open

Australian Open 2023 nu va avea la start liderul mondial de pe tabloul masculin. Carlos Alcaraz a suferit o accidentare la un antrenament, cu 10 zile înainte ca Grand Slam-ul de la Antipozi să debuteze.

Ibericul, care a cucerit US Open 2022, a transmis un mesaj pe reţelele sociale, în care susţine că deşi se afla în cel mai bun moment al său, a forţat în timpul unui antrenament, fapt care îl determină să se retragă de pe tabloul principal de la Auustralian Open.

„Când eram în cel mai bun moment al presezonului, m-am accidentat într-un gest forțat în timpul antrenamentului, de data aceasta la mușchiul semimembranos al piciorului drept. Muncisesem mult pentru a ajunge la cel mai bun nivel al meu în Australia”, a transmis Carlos Alcaraz, prin intermediul contului său de Twitter.

Reclamă

Jurnaliştii de la marca.com au dezvăluit faptul că tânărul Alcaraz s-a accidentat pe 3 ianuarie, în timpul unei şedinţe de pregătire pe care a susţinut-o cu un puşti de 15 ani, Darwin Blanch. Mai exact, liderul ATP a suferit atunci o întindere musculară la piciorul drept.

Carlos Alcaraz poate pierde fotoliul de lider, după Australian Open. Novak Djokovic, Casper Rudd sau Stefanos Tsitsipas îi pot lua locul. Sârbul pare favorit, mai ales pentru că nu are niciun punct de apărat, deoarece la ediţia de anul trecut nu a putut participa.

Reclamă 4 / 0/3

Carlos Alcaraz nu a mai evoluat într-un meci oficial de la începutul lunii noiembrie. Atunci, ibericul s-a retras în partida din sferturile turneului Masters de la Paris, în duelul cu Holger Rune. Ulterior, ibericul nu a putut participa nici la Turneul Campionilor, din cauza unei rupturi abdominale.

Novak Djokovic s-a întors în Australia, dar nu a uitat scandalul din cauza căruia expulzat

Novak Djokovic (35 de ani) s-a întors în Australia, dar este urmărit de problemele din trecut. Ocupantul locului 5 ATP nu a uitat scandalul din cauza căruia expulzat. La începutul acestui an a trecut prin cele mai dificile momente din viaţa lui.

Djokovic, care a revenit în Australia la aproape un an după ce a fost expulzat pentru că nu este vaccinat împotriva coronavirusului, a declarat că îi rămâne întipărit în minte ce i s-a întâmplat, însă trebuie să depăşească momentul.

“Nu se poate uita ce s-a întâmplat, este ceva ce rămâne întipărit în minte. Rămâne pentru restul vieţii. Este ceva ce nu am mai trăit şi sper să nu mai trăiesc aşa ceva, însă este o experienţă de viaţă valoroasă pentru mine. Însă trebuie să merg înainte şi revenirea mea în Australia arată ce simt eu pentru această ţară şi cum mă simt jucând aici”, a afirmat Djokovic, potrivit news.ro.

De 9 ori a triumfat sârbul la Australian Open, ultima oară în 2021. Djokovic este nerăbdător să joace din nou în competiţia uriaşă.

“Ce s-a întâmplat în urmă cu 12 luni nu a fost uşor de digerat o vreme, dar în acelaşi timp trebuia să trec peste. Vin cu emoţii pozitive şi abia aştept să joc. Este Grand Slam-ul meu preferat”, a mai spus Djokovic, care va participa la Adelaide International, iar apoi la Australian Open.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:14 Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României 20:48 Mihai Stoica a oferit detalii spectaculoase despre petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Aşa interes n-a fost niciodată. Incredibil!” 20:46 Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari: „Suntem ambiţioşi” 20:26 Previziunile lui Gică Hagi, înainte de EURO 2024. „Regele” ia în calcul o surpriză uriaşă: „Să nu fie dezamăgirea turneului!” 19:55 VideoDarius Olaru vrea un film şi cu FCSB, după ce a câştigat titlul: „A fost un an de neuitat” 19:39 VideoMama lui Radu Drăguşin, anunţ despre viitorul fiului ei la Tottenham: „Îmi menţin în afirmaţia!” 19:22 Toto Wolff nu şi-a luat gândul de la Max Verstappen! Declaraţiile şefului de la Mercedes care îi dau emoţii lui Christian Horner 18:35 Un francez va arbitra lupta la titlu a echipei lui Răzvan Lucescu! PAOK – Olympiacos se vede exclusiv în AntenaPLAY 18:34 „Aşteptăm răspunsul final!” Dan Şucu a recunoscut ce antrenor îşi doreşte la Rapid. Prima reacţie după ce l-a refuzat pe Şumudică 18:03 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 9 mai 2024 Vezi toate știrile
Citește și