Închide meniul

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open! Borne incredibile atinse de rus, după un meci maraton

Alex Masgras Publicat: 24 ianuarie 2024, 9:23

Reclamă
Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open! Borne incredibile atinse de rus, după un meci maraton

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open

Daniil Medvedev, după victoria din sferturile de finală de la Australian Open 2024 / Profimedia

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open! Fostul finalist de la Melbourne a trecut în sferturi de polonezul Hubert Kurkacz (9 ATP), după mai bine de patru ore de joc pe Rod Laver Arena. Rusul s-a impus în cinci seturi cu 7-6(4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Medvedev va bifa a treia semifinală de la Melbourne. De fiecare dată când a ajuns în acestă fază a turneului (2021 şi 2022), rusul s-a calificat în ultimul act.

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open!

Daniil Medvedev revine în semifinalele Australian Open după doi ani. Rusul a trecut de Hubert Hurkacz după un meci maraton, extrem de echilibrat. Victoria de pe Rod Laver Arena a venit după mai bine de patru ore de joc, în cinci seturi. Aceasta a fost a treia victorie a lui Medvedev în faţa lui Hurkacz, restabilind egalitatea în duelurile directe recunoscute de ATP.

Chiar dacă meciul a fost extrem de echilibrat, Medvedev a arătat din nou cât de dominant poate fi într-un meci de Grand Slam pe hard. Aceasta a fost victoria cu numărul 50 a rusului pe un astfel de teren într-un turneu major după ce a câştigat primul set. Singura înfrângere a lui după ce a câştigat prima manşă a fost în finala din 2022 de la Australian Open, atunci când Rafael Nadal a revenit de la 0-2 la seturi. De asemenea, aceasta a fost victoria cu numărul 75 în turneele de Grand Slam pentru rus.

Reclamă

Pentru un loc în marea finală de duminică, Daniil Medvedev va juca împotriva câştigătorului din ultimul sfert de finală programat miercuri. Pe Rod Laver Arena se vor întâlni Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev. În duelurile directe cu Alcaraz, spaniolul conduce cu 3-2, în timp ce la duelurile cu Zverev, Medvedev conduce cu 11-7.

În cealaltă semifinală de la Australian Open se vor întâlni Novak Djokovic, de 10 ori câştigător la Melbourne, şi Jannik Sinner.

Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open

Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open! Jucătoarea de pe locul 93 WTA a trecut de Linda Noskova (50 WTA) în sferturile de finală, pe care a învins-o cu 6-3, 6-4, după o oră şi 20 de minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

În vârstă de 23 de ani, Dayana Yastremska ajunge pentru prima oară în carieră în careul de aşi al unui turneu de Grand Slam, cea mai bună performanţă a sa fiind optimile de finală de la Wimbledon din 2019.

Parcursul jucătoarei din Ucraina este cu atât mai impresionant în condiţiile în care a fost nevoită să participe în calificările turneului de la Melbourne pentru a ajunge pe tabloul principal. În plus, în tururile precedente, ea a trecut de două foste câştigătoare de Grand Slam Marketa Vondrousova şi Victoria Azarenka.

Dayana Yastremska este a cincea jucătoare în Era Open care reuşeşte să ajungă în semifinalele unui turneu de Grand Slam, după Christine Matison (1978), Alexandra Stevenson (1999), Nadia Podoroska (2020) şi Emma Răducanu (2021). Răducanu este şi singura jucătoare care a reuşit să câştige turneul respectiv, ea fiind campioana de la US Open 2021. În ceea ce priveşte Australian Open, au trecut 46 de ani de când s-a întâmplat ultima acest lucru, de la performanţa lui Christine Matison. Tânără de 23 de ani este şi a doua jucătoare din Ucraina care reuşeşte acest lucru, după Elina Svitolina.

Pentru Yastremska urmează semifinalele, acolo unde va juca împotriva câştigătoarei din meciul Anna Kalinskaya (75 WTA) şi Qinwen Zheng (15 WTA).

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint Vezi toate știrile
Citește și