Închide meniul

Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open! Moment istoric pentru jucătoarea din Ucraina

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 24 ianuarie 2024, 8:55

Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open! Moment istoric pentru jucătoarea din Ucraina

Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open

Dayana Yamstreska, după victoria din sferturile de finală Australian Open 2024 / Profimedia

Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open! Jucătoarea de pe locul 93 WTA a trecut de Linda Noskova (50 WTA) în sferturile de finală, pe care a învins-o cu 6-3, 6-4, după o oră şi 20 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 23 de ani, Dayana Yastremska ajunge pentru prima oară în carieră în careul de aşi al unui turneu de Grand Slam, cea mai bună performanţă a sa fiind optimile de finală de la Wimbledon din 2019.

Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open!

Parcursul jucătoarei din Ucraina este cu atât mai impresionant în condiţiile în care a fost nevoită să participe în calificările turneului de la Melbourne pentru a ajunge pe tabloul principal. În plus, în tururile precedente, ea a trecut de două foste câştigătoare de Grand Slam Marketa Vondrousova şi Victoria Azarenka.

Dayana Yastremska este a cincea jucătoare în Era Open care reuşeşte să ajungă în semifinalele unui turneu de Grand Slam, după Christine Matison (1978), Alexandra Stevenson (1999), Nadia Podoroska (2020) şi Emma Răducanu (2021). Răducanu este şi singura jucătoare care a reuşit să câştige turneul respectiv, ea fiind campioana de la US Open 2021. În ceea ce priveşte Australian Open, au trecut 46 de ani de când s-a întâmplat ultima acest lucru, de la performanţa lui Christine Matison. Tânără de 23 de ani este şi a doua jucătoare din Ucraina care reuşeşte acest lucru, după Elina Svitolina.

Reclamă

Pentru Yastremska urmează semifinalele, acolo unde va juca împotriva câştigătoarei din meciul Anna Kalinskaya (75 WTA) şi Qinwen Zheng (15 WTA).

Jannik Sinner nu se teme înaintea duelului „de foc” cu Novak Djokovic, de la Australian Open 2024

Jannik Sinner nu se teme înaintea duelului „de foc” cu Novak Djokovic, din semifinalele de la Australian Open 2024. Jucătorul italian s-a declarat nerăbător, înaintea confruntării cu Nole, cel care a câştigat de nu mai puţin de zece ori Grand Slam-ul de la Antipozi.

Jannik Sinner a declarat că va da totul pentru a-l învinge pe Novak Djokovic şi pentru a se califica în finala de la Australian Open. Italianul a mărturisit că este conştient de faptul că duelul cu Nole va fi unul extrem de dificil, însă susţine că va lupta pentru fiecare minge pentru a-l învinge pe sârb.

Reclamă 4 / 0/3

„Pentru asta mă antrenez, să joc împotriva celor mai buni jucători din lume. Djokovic are, evident, un palmares incredibil aici, așa că este o plăcere pentru mine să joc împotriva lui, mai ales în etapa finală a turneului, unde lucrurile sunt puțin mai interesante. De abia aștept. Va fi greu, știu.

Voi controla ceea ce este controlabil, adică voi da 100%, voi avea atitudinea potrivită, voi lupta pentru fiecare minge și apoi vom vedea rezultatul. Mai mult decât atât nu pot face. Chiar nu contează cine este adversarul meu, abia aștept și voi încerca să mă pregătesc în cel mai bun mod posibil”, a declarat Jannik Sinner, conform eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și