Închide meniul

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka 6-3, 3-6, 4-6. Primul titlu de Grand Slam pentru Sabalenka! Revenire senzațională în finala Australian Open 2023

Viviana Moraru Publicat: 28 ianuarie 2023, 12:58

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka 6-3, 3-6, 4-6. Primul titlu de Grand Slam pentru Sabalenka! Revenire senzațională în finala Australian Open 2023

Aryna Sabalenka a câștigat Australian Open 2023

Aryna Sabalenka, în finala AO 2023 / Profimedia

  • Elena Rybakina – Aryna Sabalenka 6-3, 3-6, 4-6
  • Aryna Sabalenka a câștigat Australian Open 2023

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka 6-3, 3-6, 4-6. Sabalenka a câștigat primul ei titlu de Gran Slam din carieră după o revenire de senzație în finala Australian Open 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka a câştigat, sâmbătă, la Melbourne, primul titlu de grand slam al carierei, după ce a învins-o pe sportiva kazahă Elena Rîbakina, în finala de la Australian Open.

Sabalenka, numărul 5 mondial, s-a impus, pe Rod Laver Arena, în faţa numărului 25 WTA, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4.

Reclamă

Meciul a durat două ore şi 28 de minute.

Rîbakina, 23 de ani, a câştigat în 2022 turneul de la Wimbledon, în timp ce Sabalenka, în vârstă de 24 de ani, a fost pentru prima oară în finala unui grand slam.

Reclamă

Update 13.10: Game, set, meci! Aryna Sabalenka a câștigat setul decisiv cu 6-4 și a câștigat Australian Open 2023! A revenit după 0-1 la seturi: 6-3, 3-6, 4-6

Update 12.45: 3-3 între Aryna Sabalenka și Elena Rybakina în setul decisiv al finalei Australian Open 2023!

Update 12.15: Aryna Sabalenka a câștigat setul al doilea cu 6-3! Urmează set decisiv pentru a stabili câștigătoarea Australian Open 2023.

Reclamă 4 / 0/3

Update 11.55: Sabalenka se distanțează la trei game-uri în setul secund și conduce cu 4-1. Jucătoarea din Belarus e aproape să trimită finala în decisiv.

Update 11.45: Aryna Sabalenka joacă mult mai bine în setul secund și conduce cu 3-1, după ce a reușit un break.

Update 11.25: Elena Rybakina a câștigat primul set cu 6-4!

Update 11.10: Elena Rybakina conduce cu 4-3.

Update 10.55: Rybakina conduce cu 2-1 după ce a reușit break-ul.

Update 10.40: A început marea finală de la AO 2023 la fete! Aryna Sabalenka servește prima.

Știrea inițială

Reclamă

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka, finala de la Australian Open

Elena Rybakina se află în a doua finală de Grand Slam din carieră, în timp ce pentru Aryna Sabalenka este o premieră.

Elena Rybakina și Aryna Sabalenka se întâlnesc pentru a cincea oară în circuitul WTA, iar sportiva din Belarus conduce „la directe” cu 3-1.

Elena Rybakina își poate adjudeca al doilea trofeu de Grand Slam din carieră. Sportiva din Kazahstan s-a mai impus la Wimbledon 2022, turneu la care o învingea pe Simona Halep în semifinale.

Traseul celor două până în ultimul act de la Australian Open nu a fost unul facil. Rybakina le-a eliminat pe rând pe Cocciaretto, Juvan, Collins, Swiatek, Ostapenko și Azarenka, pierzând un singur set.

De cealaltă parte, Aryna Sabalenka le-a învins pe Martincova, Rogers, Mertens, Bencic, Vekic și Linette, fără a ceda vreun set., pentru a se confrunta cu Elena Rybakina în finala de la Australian Open. De altfel, bielorusa este neînvinsă în acest an, având 10 victorii la rând. Sabalenka a câștigat turneul premergător Australian Open, anume Adelaide, turneu la care de asemenea nu a cedat set.

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas, marea finală Australian Open 2023

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas este marea finală Australian Open 2023. Sârbul s-a calificat la pas în ultimul act, care se va disputa duminică, de la ora 10:30, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Novak Djokovic s-a arătat extrem de bucuros după ce s-a calificat din nou în finală la Australian Open. Mai mult, Djokovic i-a transmis și un mesaj adversarului său de duminică, Stefanos Tsitsipas:

„Înseamnă enorm pentru mine, mai ales în această parte a carierei mele. Am nevoie de toată energia. Sunt recunoscător că încă am energie pentru a juca la acest nivel. E minunat, sunt la 110% energie. Stefanos, ne vedem poimâine!

Am petrecut multe ore pe terenul de antrenament și în sala de forță în presezon, pentru a fi într-o situație bună în competiții. E o luptă extrem de dură, întâi cu tine, și apoi cu adversarul tău. Sunt mulțumit să ajung din nou într-o finală. Am o imaginație destul de bogată, dar nu m-am gândit că voi câștiga atât de multe titluri aici.

Încerc să mă bucur de tot ceea ce mi se întâmplă. Ești pe cont propriu, e un sport individual. Vreau să mulțumesc echipei, le mulțumesc pentru sprijin și este și succesul lor în aceeași măsură cât este al meu.

Am câștigat meciul cu Tsitsipas de la Roland Garros, deci am amintiri bune. Am fost condus cu 2-0 la seturi, a fost un meci dur fizic, emoțional, așa cum se întâmplă de fiecare dată cu Stefanos. A crescut în timp, e unul dintre cei mai interesanți jucători din circuit.

Va fi o luptă dură pentru amândoi, să sperăm că cel mai bun va câștiga. Bineînțeles că adaugă ceva în plus faptul că putem lua și locul 1 ATP, e o motivație în plus. Să vedem ce se întâmplă duminică„, a spus Novak Djokovic, după calificarea în finala Australian Open 2023, potrivit eurosport.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Aryna Sabalenka, eliminată în turul trei de la Miami
WTA • 24 mart., 10:00
Aryna Sabalenka, eliminată în turul trei de la Miami! Iga Swiatek, calificare fără emoții
Ce i-a spus Paula Badosa la fileu Arynei Sabalenka
Tenis • 23 mart., 14:42
Ce i-a spus Paula Badosa la fileu Arynei Sabalenka, jucătoare care a bătut-o clar chiar dacă e în doliu
Aryna Sabalenka - Paula Badosa 6-4, 6-3, în turul 2 de la Miami
Tenis • 23 mart., 8:58
Aryna Sabalenka – Paula Badosa 6-4, 6-3, în turul 2 de la Miami. Victorie pentru Aryna la 3 zile după moartea fostului iubit
Aryna Sabalenka a dezvăluit că ea şi Konstantin Koltsov nu mai erau împreună!
Tenis • 21 mart., 0:17
FOTO
Aryna Sabalenka a dezvăluit că ea şi Konstantin Koltsov nu mai erau împreună! Prima reacţie a tenismenei după moartea bărbatului!
Fosta soţie a lui Konstantin Koltsov a lansat o nouă ipoteză, de-a dreptul şocantă, în cazul morţii iubitului Arynei Sabalenka!
Extra • 20 mart., 19:27
FOTO
Fosta soţie a lui Konstantin Koltsov a lansat o nouă ipoteză, de-a dreptul şocantă, în cazul morţii iubitului Arynei Sabalenka!