Închide meniul

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas, marea finală Australian Open 2023! Sârbul, calificat la pas în ultimul act: „Sunt la 110%!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 27 ianuarie 2023, 14:09 / Actualizat: 29 ianuarie 2023, 8:49

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas, marea finală Australian Open 2023! Sârbul, calificat la pas în ultimul act: „Sunt la 110%!

Novak Djokovic s-a calificat în a 10-a finală de Australian Open

Novak Djokovic s-a calificat în a 10-a finală de Australian Open / Profimedia

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas este marea finală Australian Open 2023. Sârbul s-a calificat la pas în ultimul act, care se va disputa duminică, de la ora 10:30, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic s-a calificat pentru a 10-a oară în finala Australian Open, după ce l-a învins fără emoții pe americanul Tommy Paul, scor 7-5, 6-1, 6-2.

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas, marea finală Australian Open 2023!

Novak Djokovic a câștigat toate cele 9 finale disputate la Melbourne, iar acum este pregătit pentru un nou super-duel. Campionul sârb va da piept cu grecul Stefanos Tsitsipas, care a trecut în semifinale de Karen Khachanov, scor 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Ajuns la 35 de ani, Novak Djokovic speră să câştige al 22-lea său titlu de Grand Slam și să-i egaleze recordul rivalului său, Rafael Nadal.

Dacă va câştiga a 10-a coroană la Melbourne, Novak Djokovic va reveni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

Reclamă

Novak Djokovic conduce cu 10-3 în meciurile directe cu Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic, cu gândul la al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră: „Sunt la 110% energie!”

Novak Djokovic s-a arătat extrem de bucuros după ce s-a calificat din nou în finală la Australian Open. Mai mult, Djokovic i-a transmis și un mesaj adversarului său de duminică, Stefanos Tsitsipas:

„Înseamnă enorm pentru mine, mai ales în această parte a carierei mele. Am nevoie de toată energia. Sunt recunoscător că încă am energie pentru a juca la acest nivel. E minunat, sunt la 110% energie. Stefanos, ne vedem poimâine!

Reclamă 4 / 0/3

Am petrecut multe ore pe terenul de antrenament și în sala de forță în presezon, pentru a fi într-o situație bună în competiții. E o luptă extrem de dură, întâi cu tine, și apoi cu adversarul tău. Sunt mulțumit să ajung din nou într-o finală. Am o imaginație destul de bogată, dar nu m-am gândit că voi câștiga atât de multe titluri aici.

Încerc să mă bucur de tot ceea ce mi se întâmplă. Ești pe cont propriu, e un sport individual. Vreau să mulțumesc echipei, le mulțumesc pentru sprijin și este și succesul lor în aceeași măsură cât este al meu.

Am câștigat meciul cu Tsitsipas de la Roland Garros, deci am amintiri bune. Am fost condus cu 2-0 la seturi, a fost un meci dur fizic, emoțional, așa cum se întâmplă de fiecare dată cu Stefanos. A crescut în timp, e unul dintre cei mai interesanți jucători din circuit.

Va fi o luptă dură pentru amândoi, să sperăm că cel mai bun va câștiga. Bineînțeles că adaugă ceva în plus faptul că putem lua și locul 1 ATP, e o motivație în plus. Să vedem ce se întâmplă duminică„, a spus Novak Djokovic, după calificarea în finala Australian Open 2023, potrivit eurosport.ro.

Stefanos Tsitsipas visează la titlu şi la numărul 1 ATP

Stefanos Tsitsipas visează de mic să câștige un titlu de Grand Slam, dar şi la poziţia de lider mondial, una pe care i-o poate „fura” lui Alcaraz, duminică, după finala Australian Open 2023.

„A fost visul meu de copil să ajung să joc finala aici. De când l-am văzut pe Baghdatis jucând ultimul act aici am sperat că voi ajunge şi eu în aceeaşi ipostază. A fost un meci greu, nu am putut să închid în 3 seturi, deşi am fost aproape.

M-am gândit la cât de mult am muncit să ajung în această poziţie şi m-am concentrat şi mai mult. Am avut şi sprininul publicului, asta m-a ajutat enorm să nu cedez în setul al 4-lea.

Reclamă

Novak a jucat 9 finale aici, aşa că ce aş putea să spun? Cu Tommy am crescut, e din generaţia mea. Va fi o finală interesantă, indiferent de adversar, mai ales că e în joc şi numărul 1 ATP. Îmi place acest număr.

Pentru astfel de momente am muncit din greu în carieră. Va fi o finală cu o însemnătate fantastică, era visul meu de copil să fiu numărul 1 în lume. Mă bucur că am această oportunitate în Australia”, a spus Tsitsipas, citat de eurosport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și