Închide meniul

Novak Djokovic, plecăciune în fața lui Rafael Nadal după ce spaniolul l-a depășit la numărul de Grand Slam-uri. „Întotdeauna a avut un spirit de luptă impresionant!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 30 ianuarie 2022, 17:58

Novak Djokovic, plecăciune în fața lui Rafael Nadal după ce spaniolul l-a depășit la numărul de Grand Slam-uri. „Întotdeauna a avut un spirit de luptă impresionant!

Rafael Nadal şi Novak Djokovic au o rivalitate uriaşă

Profimedia

În urma succesului de la Antipozi, Rafael Nadal a ajuns la 21 de titluri de Grand Slam cucerite de-a lungul carierei. Spaniolul e cel mai titrat jucător din istoria tenisului la turneele de Mare Șlem, depășindu-i pe Roger Federer și Novak Djokovic, care au rămas cu câte 20 de trofee

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic, plecăciune în fața lui Rafael Nadal

Novak Djokovic l-a felicitat pe Nadal pentru performanța de a ajunge la 21 de Grand Slam-uri, amintind că spaniolul „a avut întotdeauna un spirit de luptă extraordinar”. Nole și-a arătat admirația și față de ceilalți câștigători de la Australian Open 2022.

„S-a jucat un tenis remarcabil la Australian Open în acest an, iar finalele au fost excepționale. Felicitări lui Ashleigh Barty pentru o performanță uimitoare în fața publicului ei de acasă și lui Danielle Collins pentru un turneu incredibil. Felicitări lui Rafael Nadal pentru cel de-al 21-lea Grand Slam. E o realizare uimitoare. Întotdeauna a avut un spirit de luptă impresionant. Medvedev a dat totul acolo și a jucat cu pasiunea și determinarea pe care am ajuns să le așteptăm de la el”, a scris Novak Djokovic, pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Pentru Nadal a fost doar a doua oară în carieră când câștigă Australian Open, din şase finale jucate, primul succes după cel repurtat în 2009. Spaniolul a mai câştigat de 13 ori turneul de la Roland Garros, de două ori turneul de la Wimbledon şi de patru ori US Open.

Reclamă

Novak Djokovic nu a jucat la Australian Open 2022 după ce a fost expulzat din Australia pentru că a încercat să intre în țară fără să fie vaccinat împotriva Covid-19.

La fete, australianca Ashleigh Barty a câștigat titlul în țara natală după o finală cu americanca Danielle Collins. La dublu-masculin, Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis i-au învins în ultimul act pe Matthew Ebden și Max Purcell, într- finală 100% australiană.

Mesajul lui Roger Federer pentru Rafael Nadal

Roger Federer a avut un mesaj uimitor pentru Rafael Nadal, după ce rivalul său l-a depășit la numărul de Grand Slam-uri în carieră.

Reclamă 4 / 0/3

”Ce meci! Pentru prietenul și marele meu rival, Rafael Nadal, felicitări din toată inima după ce ai devenit primul jucător care câștigă 21 de Grand Slam-uri. Cu câteva luni în urmă, amândoi glumeam că suntem în cârje. E uimitor! Să nu subestimezi niciodată un mare campion.

Etica, munca și spiritul de luptă sunt o inspirație pentru mine și pentru mulți alții din lume asta. Sunt mândru că am împărțit această eră cu tine și sunt mândru că am avut rolul să te împing să reușești mai multe, la fel cum ai făcut și tu pentru mine în ultimii 18 ani.

Sunt sigur că te așteaptă și alte realizări, dar vreau să te bucuri pentru asta acum”, a fost mesajul scris de marele campion elvețian, depășit azi la numărul de Grand Slam-uri de rivalul său, Rafael Nadal.

Performanța lui Nadal este cu atât mai mare dacă ținem cont că el a fost infectat cu Covid-19, înaintea turneului de la Australian Open. Mai mult, el disputase ultimele meciuri în august 2021, la Washington.

Novak Djokovic, scandal monstru la Australian Open 2022

Novak Djokovic a fost protagonistul unei imens scandal la Australian Open, în această lună. Tenismenul, care se opune vaccinării, a fost nevoit să părăsească Australia, la 16 ianuarie, cu o zi înaintea începrii grand slam-ului, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în ţară a fost respins de un tribunal din Melbourne.

Cât timp s-a aflat în Australia, liderul ATP a stat în carantină într-un hotel, unde ar fi primit ”rele tratamente”. Djokovic cere daune de nu mai puțin de 3.8 milioane de euro, dublul premiului de la Australian Open.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și