Închide meniul

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka, marea finală feminină de la Australian Open 2023! Jucătoarea din Belarus, la prima finală de Grand Slam

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 26 ianuarie 2023, 14:54

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka, marea finală feminină de la Australian Open 2023! Jucătoarea din Belarus, la prima finală de Grand Slam

Elena Rybakina și Aryna Sabalenka se luptă pentru trofeul Australian Open

Elena Rybakina și Aryna Sabalenka se luptă pentru trofeul Australian Open / Colaj Profimedia

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka este marea finală feminină de la Australian Open 2023. Sabalenka se află la prima finală de Grand Slam din carieră, în timp ce Rybakina va fi prezentă pentru a doua oară în ultimul act al unui turneu de acest fel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elena Rybakina (25 WTA, 23 de ani) și Aryna Sabalenka (5 WTA, 24 de ani) se vor lupta pentru marele trofeu de la Melbourne sâmbătă, de la ora 10:30. Finala Australian Open 2023 va fi transmisă în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Elena Rybakina – Aryna Sabalenka, marea finală feminină de la Australian Open 2023

Rybakina a trecut în semifinale de Victoria Azarenka, în minimum de seturi, scor 7-6(4), 6-3. Tot în două seturi s-a impus și Sabalenka, în fața polonezei Magda Linette, scor 7-6(1), 6-2.

Elena Rybakina și Aryna Sabalenka s-au mai duelat de 4 ori de-a lungul timpului. Jucătoarea din Belarus conduce la meciurile direct, cu 3-1. Sabalenka s-a impus în fața sportivei din Kazahstan la Wuhan (2019), Abu Dhabi (2021) și Wimbledon (2021).

Singura victorie a Elenei Rybakina în fața Arynei Sabalenka a avut loc la finalul anului trecut, la World Tennis League, turneu transmis în exclusivitate în AntenaPLAY.

Reclamă

Aryna Sabalenka concurează la Australian Open 2023 fără să-i fie afișat drapelul țării, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. De asemenea, steagurile Rusiei și Belarusului sunt interzise pe arenele de la Melbourne.

Elena Rybakina, performanță fabuloasă la Australian Open! E prima care reușește asta, după 22 de ani

Elena Rybakina se află pe urmele celui de-al doilea titlu de Grand Slam din carieră. Jucătoarea de 23 de ani a mai triumfat la Wimbledon 2022, după o finală cu Ons Jabeur.

De cealaltă parte, Aryna Sabalenka va juca în prima sa finală de Grand Slam. Cea mai bună performanță a sportivei din Belarus era reprezentată de calificarea în sferturile de finală, în 3 ocazii: la US Open, în 2021 și 2022, și la Wimbledon, în 2021.

Reclamă 4 / 0/3

Pe drumul către marea finală, Elena Rybakina a eliminat 3 foste campioane de Grand Slam: Iga Swiatek, Elena Ostapenko și Victoria Azarenka. Este prima oară când o jucătoare reușește această performanță la Australian Open, din 2001.

„Sunt foarte fericită și mulțumită de cum am jucat. E tare plăcut să fiu aici, le mulțumesc tuturor. O atmosferă incredibilă, voi mai avea o șansă să joc aici. Cei din boxa mea au fost emoționați, nervoși, pentru că vor ca eu să joc cât mai bine.

Nu am putut să îmi fac jocul meu obișnuit, agresiv, dar asta și ca urmare a faptului că Vika a jucat excelent. E o mare campioană. Sper în finală să joc mult mai bine decât am făcut-o azi”, a spus Elena Rybakina, potrivit eurosport.ro.

Tatăl lui Novak Djokovic a făcut un gest controversat la Australian Open 2023

Tatăl lui Novak Djokovic a făcut un gest controversat la Australian Open 2023. Srdjan Djokovic s-a fotografiat cu un steag al Rusiei la scurt timp după ce fiul său a obţinut calificarea în semifinalele turneului de Grand Slam.

Djokovic senior s-a alăturat unui grup de fani sârbi care au manifestat, în tribunele arenei, cu un steag al Rusiei pe care era afişat chipul lui Vladimir Putin. Srdjan a făcut poze cu aceştia, iar filmarea a devenit virală pe reţelele sociale.

VEZI AICI VIDEO CU TATĂL LUI NOVAK DJOKOVIC

Tatăl lui „Nole” a şi semnat un autograf pentru un bărbat care a purtat un tricou cu litera „Z”, cea care a devenit un simbol al ruşilor în războiul din Ucraina. Poliţiştii şi organizatorii de la Australian Open au şi anunţat că fanii care au afişat steagurile Rusiei au fost evacuaţi de pe Melbourne Park.

Reclamă

Un grup restrâns de oameni a afișat steaguri și simboluri nepotrivite și i-a amenințat pe agenții de securitate la finalul unui meci de miercuri seara. Fanii în cauză au fost evacuați.

Jucătorii și echipele lor au fost informați și li s-au reamintit politica de desfăşurare a evenimentului cu privire la steaguri și simboluri, pentru a evita orice situație care are potențialul de a perturba. Continuăm să lucrăm îndeaproape cu agențiile de securitate pentru aplicarea legii„, se anunţă într-un comunicat al Tennis Australia, anunţă dailymail.co.uk.

Srdjan Djokovic a fost surprins în timp ce le-a transmis un mesaj fanilor care au intrat în arenă cu steagurile Rusiei. Acesta a avut o reacţie uluitoare şi anul trecut, când Novak Djokovic a fost deportat pentru că nu era vaccinat. A acuzat statul australian că a încercat să-i „asasineze” pe urmaşii fiului său.

Recomandări
  • Elena Rybakina – Aryna Sabalenka, marea finală feminină de la Australian Open 2023
  • Jucătoarea din Belarus, la prima finală de Grand Slam

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și