Închide meniul

Proces Novak Djokovic | „Nu este treaba noastră!” Anunțul dur făcut judecătorul-șef, după ce Nole a primit interzis la Australian Open 2022

Alexandru Ivan Publicat: 16 ianuarie 2022, 9:30

Proces Novak Djokovic | „Nu este treaba noastră! Anunțul dur făcut judecătorul-șef, după ce Nole a primit interzis la Australian Open 2022

Novak Djokovic, în centrul unui scandal uriaș

Profimedia

Anunțul dur făcut de președintele completului de judecată

Novak Djokovic a primit interzis la Australian Open 2022

Președintele completului de judecată, James Allsop, susține că Curtea Federală nu este abilitată să explice decizia ministrului de a-i anula viza lui Novak Djokovic, ci să revizuiască legalitatea acelei decizii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunțul dur făcut de judecător pentru Novak Djokovic

„Nu este treaba noastră. Noi stabilim dacă decizia ministrului a fost corectă din punct de vedere juridic. Nu face parte din funcția instanței de a decide asupra fondului sau înțelepciunii deciziei”, a spus Allsop, citat de CNN.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovic a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Reclamă

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovic va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră.

Reclamă

Potrivit news.com.au, avocaţii lui Novak Djokovic au încercat să-i convingă pe cei trei judecători că o mare parte din motivele ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, pentru a-l deporta pe tenismenul sârb se bazează pe presupuse comentarii antivaccinare făcute într-un singur articol publicat de BBC

Ei au argumentat că citatul folosit de ministru a fost „selectiv” şi „înşelător”. Dar, în ceea ce ar putea fi o lovitură pentru echipa juridică a numărului 1 mondial, judecătorul James Allsop a spus că ministrul se poate baza şi pe „folosirea raţională şi rezonabilă a percepţiei şi a bunului simţ” pentru a determina opiniile lui Djokovic.

Filmul scandalului care a dus la deportarea lui Novak Djokovic

Djokovic a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

Reclamă 4 / 0/3

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovic.

 

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:07 Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Revenire de senzaţie a „Bursucului” în Liga 1. Detaliile contractului 0:02 ”E vreo șansă să rămâi la FCSB?” Florinel Coman a dat răspunsul, după ce a dus echipa lui Gigi Becali la 13 puncte de locul 2! 14
apr.
23:47
Gigi Becali, anunţ uluitor! Cum vrea să celebreze câştigarea campionatului: „Dacă reuşim asta, vin şi la meci”
14
apr.
23:46
Gigi Becali a dezvăluit ce i-a transmis lui Dan Şucu, după ce Rapid a ieşit din lupta la titlu: „Păi noi suntem idioţi?”
14
apr.
23:29
Incidente în tribune şi pe teren la derby-ul CFR Cluj – FCSB! Jandarmeria a intervenit! Ce s-a întâmplat
14
apr.
23:21
Gigi Becali, anunţ după victoria FCSB-ului contra lui CFR Cluj: „Am luat atacant”! A spus cât va investi pentru Liga Campionilor!
14
apr.
23:00
CFR Cluj – FCSB 0-1. Echipa lui Gigi Becali, victorii pe bandă rulantă în play-off! Etapa viitoare poate fi matematic campioană!
14
apr.
22:41
VideoAtacantul dorit de Gigi Becali, un nou gol în Liga Portugal! Rafa Mujica a înscris în Arouca – Boavista, LIVE în AntenaPLAY
14
apr.
22:40
Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles „Il Luce”
14
apr.
22:30
VIDEOBenfica – Moreirense 3-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Famalicao 2-2 şi Gil Vicente – Sporting 0-4. Rezultatele etapei
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic, eliminat de Casper Ruud în semifinale la Monte Carlo! Ruud - Tsitsipas e finala turneului
Tenis • 13 apr., 21:09
Novak Djokovic, eliminat de Casper Ruud în semifinale la Monte Carlo! Ruud – Tsitsipas e finala turneului
Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Monte Carlo. Daniil Medvedev, OUT în optimi
ATP • 11 apr., 19:05
Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Monte Carlo. Daniil Medvedev, OUT în optimi
Novak Djokovic a anunţat obiectivul principal din 2024:
Tenis • 7 apr., 20:08
Novak Djokovic a anunţat obiectivul principal din 2024: „Acolo vreau să joc cel mai bun tenis”
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic
ATP • 7 apr., 12:14
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic! Nole l-a depăşit pe Roger Federer
Ivanisevic, după despărţirea de Novak Djokovic: "M-am săturat de el, el s-a săturat de mine"
ATP • 4 apr., 19:24
„Eram pregătit să mor pentru el!” Ivanisevic, după despărţirea de Novak Djokovic: „M-am săturat de el, el s-a săturat de mine”