Închide meniul

Simona Halep – Iga Swiatek 3-6, 6-1, 6-4. Victorie uriaşă! Românca şi-a luat revanşa şi s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2021

Antena Sport Publicat: 14 februarie 2021, 8:40

Simona Halep – Iga Swiatek 3-6, 6-1, 6-4. Victorie uriaşă! Românca şi-a luat revanşa şi s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2021

Profimediaimages

Simona Halep are meci cu Iga Swiatek în optimile de la Australian Open 2021

  • Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 6-4
  • Halep o va întâlni pe Serena Williams în sferturile de finală de la AO

Calificarea în sferturi este recompensată la actuala ediţie a AusOpen cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în optimi primesc un premiu de 320.000 de dolari australieni (204.000 euro) fiecare şi câte 240 de puncte WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

LIVE TEXT Simona Halep – Iga Swiatek 3-6, 6-1, 6-4

Al treilea set

Halep – Swiatek 6-4. Victorie Halep! Românca şi-a luat revanşa pentru eşecul usturător de anul trecut, când a luat doar trei gameuri în optimile de finală de Roland Garros.

Reclamă

Halep – Swiatek 5-4. Poloneza de 19 ani a răspuns cu un game câştigat fără punct pierdut. Halep va servi însă pentru victorie.

Halep – Swiatek 5-3. Halep, aproape de calificare.

Reclamă

Halep – Swiatek 4-3. Iga nu cedează lupta şi se apropie la un singur game de Halep.

Halep – Swiatek 4-2. Simona este la două gameuri de calificarea în sferturile de finală.

Halep – Swiatek 3-2. E din nou break, reuşit la zero de Halep!

Reclamă 4 / 0/3

Halep – Swiatek 2-2. Poloneza a făcut break şi a egalat scorul.

Halep – Swiatek 2-1. Swiatek a câştigat primul game în setul decisiv şi a revenit în meci.

Halep – Swiatek 2-0. Simona s-a impus şi pe propriul serviciu şi se desprinde în setul al treilea.

Halep – Swiatek 1-0. Simona a început setul decisiv cu un break.

Al doilea set

Halep – Swiatek 6-1. Halep şi-a impus dominarea din actul secund şi a egalat scorul la seturi.

Reclamă

Halep – Swiatek 5-1. Numărul doi mondial a câştigat game-ul şi va servi pentru a duce meciul în setul decisiv.

Halep – Swiatek 4-1. Halep îşi trece în cont un nou game clar, în care a pierdut un singur punct.

Halep – Swiatek 3-1. Simona a cedat primul game din al doilea set.

Halep – Swiatek 3-0. Simona a câştigat pe propiul serviciu şi s-a distanţat faţă de Iga.

Halep – Swiatek 2-0. Halep a irosit din nou două mingi de break, dar a reuşit să o câştige pe a treia şi s-a impus pentru prima dată pe serviciul polonezei. La unul dintre puncte, mingea trimisă de româncă a lovit un copil de mingi.

Halep – Swiatek 1-0. Început decis în al doilea set, Halep a făcut game la 0. Poloneza a mers la vestiare între cele două seturi.

Primul set

Halep – Swiatek 3-6. Simona a cedat primul set, în care echilibrul s-a rupt după ce a irosit două minge de brak.

Halep – Swiatek 3-5. Poloneza a reuşit primul break al meciului şi serveşte pentru câştigarea setului.

Halep – Swiatek 3-4. Românca a irosit primele două mingi de break, în cel mai lung game de până acum, care a durat aproximativ zece minute.

Halep – Swiatek 3-3. Din nou egalitate, dar Halep a avut un prim moment de nervozitate, când a fost condusă cu 30-15.

Halep – Swiatek 2-3. Adversara Simonei răspunde şi ea cu un game alb.

Anul trecut, Halep a luat doar trei gameuri în faţa lui Swiatek, în optimile de la Roland Garros.

Halep – Swiatek 2-2. Românca a câştigat la zero şi a egalat scorul.

Halep – Swiatek 1-2. Iga a trecut din nou în avantaj. Poloneza a câştigat greu ambele game-uri.

Halep – Swiatek 1-1. Simona a egalat rapid situaţia în primul set, cu un game în care a cedat un singur punct.

Halep – Swiatek 0-1. Poloneza a câştigat primul game al partidei.

A început meciul dintre Simona Halep şi Iga Swiatek, cu jucătoarea poloneză la serviciu.

Halep este susţinută de iubitul ei, Toni Iuruc. 

Simona Halep şi Iga Swiatek, a treia întâlnire directă

Aceasta este a treia întâlnire directă între Halep și Swiatek, primele două fiind diametral opuse și tot în optimile unui Grand Slam, la Roland Garros. În 2019, Simo se impunea cu un sever 6-1, 6-0.

Poloneza de pe locul 17 WTA își lua revanșa cu vârf și îndesat un an mai târziu. A fost 6-1, 6-2 și cel mai bun meci făcut de Swiatek la Roland Garros 2020, turneu pe care l-a și câștigat, fără niciun set pierdut.

Simona știe cum o poate bate pe Swiatek

Românca și-a adus aminte după meciul cu Veronika Kudermetova că Swiatek a distrus-o la Roland Garros 2020, dar dubla câștigătoare de Grand Slam a învățat din greșeli și e pregătită de revanșă.

"Sunt multe lucruri pe care va trebui să le fac diferit, pentru că la Roland Garros a fost un meci foarte scurt, nu am simțit mare lucru din el. Iga a fost foarte rapidă și foarte puternică în acea zi. Dar voi da uitării acel meci. Voi vorbi cu echipa mea despre ce am de făcut mai bine de data asta, și mă voi concentra pe mine, așa cum fac în fiecare zi. Pentru că atenția va fi pe mine. Iar dacă joc tenisul meu cel mai bun, am o șansă.

Nu pot îmbunătăți ceva anume într-o singură zi. Trebuie să am încredere în mine. Trebuie să am încredere în jocul meu. Trebuie să cred în mine și să dau ce am mai bun. Știu că o să fie dificil, pentru că ea lovește foarte puternic și are, de asemenea, încredere după ce a câștigat un Grand Slam. Dar acum e o altă zi, un alt meci. Așa că sunt sigură că dacă voi fi fit și concentrată, voi avea o șansă bună", a spus Simona Halep.

Simona Halep – Iga Swiatek LIVE TEXT | Posibil duel cu Serena Williams

Dacă se va impune în duelul special cu Swiatek, pe Simona o poate aștepta un meci uriaș cu Serena Williams, în cazul în care cea mai bună jucătoare din istorie ar trece tot în faza optimilor de Aryna Sabalenka. 

Chiar dacă Serena o conduce cu 9-2 la directe pe Halep, ultima victorie i-a aparținut sportivei din Constanța, în finala istorică de la Wimbledon, 6-2, 6-2. La Australian Open, în singurul meci dintre cele două de la Antipozi s-a impus Williams, în 2019, în trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4. 

Simona Halep – Iga Swiatek LIVE TEXT | Carantină în statul Victoria

Noi schimbări de regulament au avut loc la Australian Open după ce premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a anunţat că statul a intrat în carantină începând de sâmbătă, pentru o perioadă de cinci zile. Astfel, turneul de la Antipozi va continua, dar nu vom mai avea parte de spectatori în tribune, cel puţin în aceste zile. Asta după ce 13 cazuri noi de Covid-19 au fost dezvăluite în capitala statului Victoria.

Astfel, toate meciurile din faza semifinalelor și unele din sferturi vor fi fără spectatori în tribunele de la Australian Open. Nici meciul dintre Halep și Swiatek nu va avea suporteri. Înaintea partidei, Swiatek a făcut o super declarație despre Simo.

"Cred că acum meciul cu Halep va fi diferit. Ea e o jucătoare grozavă, o mare campioană. Chiar dacă am câştigat meciul anterior şi am învins la Roland Garros, nu mă consider favorită. Doar joc împotriva Simonei. 

O să îmi spun că nu am nimic de pierdut şi o să încerc să fac tot ce pot. Cred că la Roland Garros am jucat perfect, va fi greu să fiu în acea formă. Va fi o partidă foarte grea", a spus Iga Swiatek, într-o conferinţă de presă, după ce a eliminat-o pe Fiona Ferro.

Simona Halep – Iga Swiatek LIVE TEXT | Meciul se joacă de Ziua Îndrăgostiților

Simona Halep a început să râdă la conferinţa de presă în momentul în care a fost întrebată care este rolul iubirii în tenis. Simo va evolua contra lui Iga Swiatek, chiar de Sfântul Valentin, pe 14 februarie.

"Nu urmăresc zilele, nu mă gândesc la semnificaţia zilei în care joc. Sunt fericită că sunt aici în februarie. Mă voi concentra pe tenis şi voi sărbători Sfântul Valentin după aceea. Dragostea înseamnă totul în viaţa mea şi vreau să împărtăşesc asta cu toată lumea importantă din jurul meu.

Dragostea pentru sport e foarte importantă, pentru că poţi gestiona presiunea meciurilor şi călătoriile din fiecare săptămână. Dacă nu este dragoste în sport, ar fi mult mai greu de jucat acest sport", a spus Simona, la conferinţa de presă.

Cea mai mare performanță a Simonei Halep la Australian Open a venit în 2018, atunci când a fost învinsă într-o finală dramatică de Caroline Wozniacki. Simona a condus în setul decisiv cu 4-3 și break în față, dar daneza a trecut prima linia de sosire, câștigând partida cu 7-6, 3-6, 6-4. 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep