Închide meniul

Alexander Zverev s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2022! „Sascha” l-a învins pe Carlos Alcaraz după un meci maraton de 3 ore şi 18 minute

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 31 mai 2022, 23:07

Alexander Zverev s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2022! „Sascha l-a învins pe Carlos Alcaraz după un meci maraton de 3 ore şi 18 minute

Alexander Zverev s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2022

Alexander Zverev, meci maraton cu Carlos Alcaraz / Profimedia

Alexander Zverev s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2022. Germanul de pe locul 3 ATP a obţinut biletele pentru penultimul act pentru al doilea turneu consecutiv. „Sascha” l-a învins, marţi, cu scorul de 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7), pe spaniolul Carlos Alcaraz, locul 6 ATP, după un meci de trei ore şi 18 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz a alternat loviturile bune cu greşeli neprovocate, mai ales în momentele decisive ale primelor două seturi. Apoi, jocul spaniolului de 19 ani s-a îmbunătăţit din ce în ce mai mult şi el reuşit să reintre în meci, zdruncinându-l cu numeroase scurte pe Zverev.

Alexander Zverev s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2022

Germanul de 25 de ani a dominat destul de clar prima parte a întâlnirii cu o evoluţie solidă, dar a început să fie pus sub presiune din setul al treilea.

De altfel, ultimele două seturi au fost foarte spectaculoase, ambii jucători producând puncte şi lovituri excepţionale, care au ridicat în picioare publicul de pe Philipe-Chatrier.

Încurajat mai mult din tribune, spaniolul a luat setul al treilea, după un break în ghemul al zecelea, apoi în decisiv a făcut un ghem slab pe propriul serviciu la 4-4. Zverev a servit pentru meci, dar nu a făcut-o convingător şi Alcaraz a reintrat în joc.

Reclamă

În tie-break, tenismenul spaniol a avut minge de set la 6-5 şi serviciul, însă mai experimentatul său adversar a anulat-o şi a reuşit să închidă partida, cu 7-6 (9/7).

Zverev va evolua în faza următoare cu învingătorul din meciul zilei (de la 21.45) şi, posibil, al turneului, dintre sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, şi spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP.

Reclamă 4 / 0/3

Pe partea inferioară a tabloului masculin de simplu se vor juca, miercuri, partidele Andrei Rublev (Rusia), locul 7 ATP – Marin Cilici (Croaţia), locul 23 ATP şi Casper Ruud (Norvegia), locul 8 ATP – Holger Rune (Danemarca), locul 40 ATP.

Alexander Zverev critică decizia organizatorilor de la Wimbledon 2022 de a interzice sportivii ruși și bieloruși

Germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, a declarat că nu există niciun motiv pentru ca sportivilor ruşi şi belaruşi să li se interzică participarea la turneul de la Wimbledon, informează news.ro.

Zverev, care se pregăteşte pentru turneul de la Munchen, se alătură astfel vocilor care se opun deciziei organizatorilor turneului londonez.

Germanul este de părere însă că este normal ca naţionalele Rusiei şi Belarusului să fie excluse din toate competiţiile de tenis. ITF le-a interzis deja celor două ţări participarea la Cupa Davis şi Billie Jean King Cup.

„Nu există un motiv pentru care jucătorii ruși și bieloruși să nu poată juca la Wimbledon. Totul este contra Rusiei şi înţeleg asta. Cred că suntem cu toţii împotriva războiului, ceea ce se întâmplă în Ucraina este inuman şi nu ar trebui să se întâmple”, a adăugat sportivul născut la Hamburg din părinţi de origine rusă.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, miercuri, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie – 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată.

Reclamă

Daniil Medvedev și Aryna Sabalenka sunt cei mai importanți jucători care vor rata Wimbledon 2022 din cauza interdicției primite de sportivii ruși și bieloruși.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:18 AEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30) în AntenaPLAY! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos (19:30) 19:18 LIVE TEXTFarul – Rapid 0-0. Gol anulat pentru Louis Munteanu. Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso Vezi toate știrile
Citește și