Închide meniul

Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, victorii dramatice la Roland Garros. Fiecare a salvat o minge de meci. Djokovic, imperial. Surprize în turneul feminin

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 mai 2022, 22:22

Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, victorii dramatice la Roland Garros. Fiecare a salvat o minge de meci. Djokovic, imperial. Surprize în turneul feminin

Carlos Alcaraz, victorie uriaşă la Roland Garros 2022

Carlos Alcaraz a salvat o minge de meci / Profimedia

Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev au obţinut victorii dramatice în turul al doilea de la Roland Garros. Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 6, noua senzaţie a tenisului, a avut nevoie de peste patru ore şi jumătate de joc pentru a trece în turul al treilea al French Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorul de 19 ani l-a întrecut, miercuri, în manşa a doua, cu scorul de 6-1, 6-7 (7), 5-7, 7-6 (2), 6-4, pe compatriotul său Albert Ramos-Vinolas, locul 44 ATP, după un meci care a durat patru ore şi 34 de minute.

Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, victorii dramatice la Roland Garros

Alcaraz a salvat o minge de meci la 4-5, în setul al patrulea, pe care l-a câştigat ulterior la tie-break, apoi a fost condus cu 3-0 în decisiv. Noua vedetă a tenisului a câştigat patru ghemuri al rând, înainte de a-şi pierde din nou serviciul la 4-3. Ramos-Vinolas, 34 de ani, nu a mai avut resurse în final şi a trebuit să se recunoască învins de mult mai tânărul său adversar, scrie news.ro.

Alcaraz va juca în turul al treilea cu americanul Sebastian Korda, locul 30 ATP şi cap de serie numărul 27, sau cu francezul Richard Gasquet, locul 70 ATP. Carlos Alcaraz a „erupt” în 2022, an în care a câştigat două turnee de Masters 1.000, la Miami şi la Madrid, şi două ATP 500, la Barcelona şi la Rio de Janeiro.

Alexander Zverev, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în turul al treilea al French Open, după ce l-a învins, miercuri, cu scorul de 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5, pe columbianul Sebastian Baez, locul 36 ATP.

Reclamă

Zverev a salvat o minge de meci la scorul de 4-5 în decisiv, apoi a câştigat toate ghemurile şi s-a impus după trei ore şi 36 de minute. În faza următoare, germanul va evolua cu americanul Brandon Nakashima, lcoul 75 ATP, sau cu olandezul Tallon Griekspoor, locul 58 ATP.

Novak Djokovic, victorie clară în turul al doilea

În schimb, tot în turul al doilea, Novak Djokovici a trecut fără mari probleme de slovacul Alex Molcan, locul 38 ATP, cu scorul de 6-2, 6-3, 7-6 (4). Sârbul a obţinut victoria după un meci de două ore şi 15 minute şi va evolua în turul al treilea cu slovenul Aljaz Bedene, locul 195 ATP.

Bianca Andreescu, eliminată de la Roland Garros 2022

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 72 WTA, a fost eliminată în turul al doilea al turneului de la Roland Garros. Ea a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-4, de Belinda Bencic din Elveţia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 14, după un meci care a durat o oră şi 21 de minute.

Reclamă 4 / 0/3

În turul al treilea, Bencic va da piept cu jucătoarea canadiană Lylah Fernandez, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17. Într-un meci de pe tabloul de dublu, perechea Irina Bara/Ekaterine Gorgodze (România/Georgia) a fost întrecută, tot miercuri, cu scorul de 6-2, 7-6 (6), de cuplul american Madison Keys/Taylor Townsend.

Maria Sakkari din Grecia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost eliminată, miercuri, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros. Ea a fost învinsă, cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (4), de Karolina Muchova din Cehia, locul 81 WTA, după un meci care a durat aproape două ore şi jumătate.

În turul al treilea, sportiva cehă va evolua cu americanca Amanda Anisimova, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27. Sakkari a jucat la ediţia anterioară a French Open în semifinale.

Ea este a cincea jucătoare din Top 10 WTA care părăseşte turneul, după Barbora Krejcikova din cehia (locul 2 şi deţinătoarea trofeului), Anett Kontaveit din Estonia (locul 5), Ons Jabeur din Tunisia (locul 6) şi Garbine Muguruza din Spania (locul 10).

Recomandări
  • Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, victorii dramatice la Roland Garros
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și