Închide meniul
VIDEO

Ce a declarat Casper Ruud după ce a fost învins de Rafael Nadal în finala Roland Garros 2022. Norvegianul, pus pe glume: „Nu sunt prima ta victimă!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 iunie 2022, 19:15

Ce a declarat Casper Ruud după ce a fost învins de Rafael Nadal în finala Roland Garros 2022. Norvegianul, pus pe glume: „Nu sunt prima ta victimă!

Casper Ruud, învins de Rafael Nadal după finala Roland Garros 2022

Casper Ruud, lângă Rafael Nadal / Profimediaimages

Rafael Nadal – Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0. Rafael Nadal a devenit campion la Roland Garros pentru a 14-a oară, după o victorie categorică. Adversarul său nu a avut nicio şansă. În vârstă de 23 de ani, Casper Ruud a avut o reacţie emoţionantă la festivitatea de premiere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Casper Ruud a jucat prima lui finală de Grand Slam. A fost primul norvegian care a ajuns la un asemenea nivel. La finalul meciului, prinţul Norvegiei l-a felicitat şi i-a strâns mâna.

Ce a declarat Casper Ruud după ce a fost învins de Rafael Nadal

Ruud va fi noul numar 6 mondial în clasamentul ATP. Jucătorul care a învăţat tenis chiar la academia lui Rafael Nadal a fost pus pe glume şi l-a felicitat într-un mod inedit pe „Rafa”.

Este pentru prima oară când sunt pe o asemnea scenă. Cel mai important e să îl felicit pe Rafa. Este a 14-a oară când câştigi aici, cu toţii ştim ce campion eşti. Am văzut ce înseamnă să joc împotriva ta, nu sunt prima ta victimă. Ştiu că au fost mulţi alţii înaintea mea (n.r. a fost aplaudat la scenă deschisă).

Reclamă

Îţi mulţumesc că m-ai primit la academia ta, eşti o inspiraţie pentru mine şi pentru toţi fanii tenisului. Cu toţii sperăm să continui să joci.

Casper Ruud, declaraţii despre Rafael Nadal după finala de la Roland Garros 2022

Echipei mele, tuturor celor implicaţi, este un drum lung. E imposibil să ajung pe o astfel de scenă fără ajutorul tuturor. Celor din echipa mea… sper să continuă aşa în continuare. Mulţi ani şi multe finale. Vreau să mulţumesc parizienilor pentru cele două săptămâni petrecute aici. A fost câţiva ani greu din cauza pandemiei. Voi v-aţi purtat foarte frumos cu mine, vă mulţumesc! Asta îmi oferă motivaţia pentru a mă întoarce. Sper ca anul viitor să învăţ franceza şi să pot dialoga aşa cu voi. Abia aştept să mă întorc, la anul, aici!„, a declarat Casper Ruud la eurosport.ro.

Rafael Nadal a câştigat cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam al carierei și al 14-lea la Roland Garros. Spaniolul e regele suprem al zgurii pariziene. „Rafa” a pus din nou mâna pe trofeu după ce l-a învins, în finală, pe jucătorul format la propria academie.

Reclamă 4 / 0/3

Nadal, care a mai cucerit în acest an turneele de la Melbourne, Acapulco și Australian Open, a devenit cel mai vârstnic jucător care se încoronează campion la Roland Garros. Recordul îi aparținea lui Andreas Gimeno, campion în 1972, la 34 de ani și 10 luni. Rafa Nadal are în prezent 36 de ani. 114-3 la raportul uluitor al victoriilor pe care Rafael Nadal le are la Roland Garros.

Rafael Nadal – Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0

Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP, a câştigat, duminică, pentru a 14-a oară turneul de Grand Slam de la Roland Garros. „Regele Zgurii” l-a învins în finală pe norvegianul Casper Ruud, numărul 8 mondial, scor 6-3, 6-3, 6-0, în două ore şi 18 minute.

Pentru această performanţă, Rafael Nadal a obţinut un premiu de 2,2 milioane de euro şi 2000 de puncte. Ruud va primi 1,1 milioane de euro şi 1200 de puncte. La 36 de ani, Nadal era deja deţinătorul recordului de titluri de Grand Slam (21), acum ajungând la 22 de trofee de grand slam.

La Roland Garros, el a mai câştigat trofeul în 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019 şi 2020.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și