Închide meniul
VIDEO

Iga Swiatek, reacție în lacrimi după ce a câștigat Roland Garros 2022: „Doamne!” Discurs emoționant pentru poporul ucrainean

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 4 iunie 2022, 17:49

Iga Swiatek, reacție în lacrimi după ce a câștigat Roland Garros 2022: „Doamne! Discurs emoționant pentru poporul ucrainean

Iga Swiatek a câștigat Roland Garros 2022

Iga Swiatek, cu trofeul Roland Garros 2022 / Profimedia

Iga Swiatek a vorbit printre lacrimi după ce a câștigat Roland Garros 2022. Poloneza nu și-a putut stăpâni emoțiile și a avut un discurs emoționant. Lidera WTA i-a încurajat și pe ucrainenii greu încercați de război.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Îmi cer scuze că am început să plâng. Vreau în primul rând să o felicit pe Cori. Cu siguranţă vei găsi drumul pentru a câştiga un Grand Slam. Vreau să-mi felicit echipa, fără voi evident nu aş fi fost unde sunt. Simt că munciţi din greu, la fel şi eu, totul se leagă.

Iga Swiatek, în lacrimi după ce a câștigat Roland Garros 2022

Tată, nu aş fi fost pe lume fără tine, îţi mulţumesc pentru tot. Acum simt că am făcut totul pentru a ajunge aici, chiar dacă au fost şi perioade mai grele. Mă bucur că văd atâtea steaguri poloneze. Mă bucur atât de mult că avem atât de mulţi suporteri polonezi.

Abia aştept să mă întorc aici. Doamne (n.r. emoţionată, a început să plângă)! În final, vreau în final să spun câteva cuvinte Ucrainei, sper ca toată lumea să fie putenică acolo (n.r. este aplaudată la scenă deschisă). Speram ca, în momentul în care voi câştiga un nou turneu, situaţia să fie mai bună”, a spus Iga Swiatek, conform eurosport.ro.

Reclamă

Iga Swiatek, șase turnee la rând câștigate în 2022

Iga a egalat cea mai lungă serie de victorii (35) din acest secol, reuşită de Venus Williams în 2000, între Wimbledon şi turneul de la Linz.

Totuşi, actualul număr 1 mondial mai are încă un drum foarte lung de parcurs până s-o ajungă din urmă pe deţinătoarea recordului de victorii consecutive de la crearea WTA în 1973, Martina Navratilova, autoarea unei serii de 74 de succese la rând între 1983 şi 1984.

Reclamă 4 / 0/3

Poloneza a mai câștigat Roland Garros 2020. Înainte de competiția de la Paris, ea mai cucerit titlurile de campioană și la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma, având în total 6 turnee la rând câștigate.

Swiatek e doar a zecea jucătoare care a câștigat cel puțin două titluri Roland Garros la simplu în Era Open (din 1968 până în prezent). Swiatek, care a împlinit 21 de ani marți, este a patra cea mai tânără jucătoare care a triumfat de cel puțin două ori la Paris, fiind întrecută doar de Monica Seleș, Stefanie Graf și Chris Evert.

Swiatek este, de asemenea, cea mai tânără jucătoare care a câștigat cel puțin două titluri de Grand Slam în ultimii 16 ani, de la Maria Sharapova, care a cucerit al doilea titlu de Grand Slam la vârsta de 19 ani, la US Open, în 2006.

Cori Gauff a plâns după ce a pierdut finala Roland Garros 2022

Și Cori Gauff a vărsat lacrimi după finala Roland Garros, dar nu de bucurie. Pentru jucătoarea din SUA a fost prima finală de Grand Slam. Speră ca în viitor să fie ea de partea câștigătoare.

„Este prima dată pentru mine. În primul rând vreau să o felicit pe Iga, domină tenisul feminin. Probabil va mai juca multe finale de Grand Slam, sper că şi împotriva mea. Îmi pare rău că nu am putut să câştig astăzi, dar vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut. Voi, fanii şi familia mea, mă ajutaţi atât de mult. Vă mulţumesc celor care aţi fost în tribună la această finală. Multă lume m-a susţinut, mulţumesc!”, a spus Cori Gauff, după meci.

Reclamă
Recomandări
  • Iga Swiatek – Cori Gauff 6-1, 6-3
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
Vezi toate știrile
Citește și