Închide meniul

Iga Swiatek a cucerit pentru a patra oară titlul la Roland Garros! Victorie fără emoţii în finala cu Paolini

Alex Ioniță Publicat: 8 iunie 2024, 17:20

Reclamă
Iga Swiatek a cucerit pentru a patra oară titlul la Roland Garros! Victorie fără emoţii în finala cu Paolini

Iga Swiatek a cucerit pentru a patra oară titlul la Roland Garros! Victorie fără emoţii în finala cu Paolini

Iga Swiatek, în timpul finalei de la Roland Garros 2024 / Profimedia

Iga Swiatek a cucerit pentru a patra oară titlul la Roland Garros. Ultimul act al finalei feminine de pe zgura pariziană a fost în format LIVE SCORE pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea din Polonia, numărul 1 în clasamentul WTA, a cucerit al patrulea titlu de Roland Garros. Iga a mai câștigat turneul din Franța în 2020, 2022 și 2023, înaintea succesului de sâmbătă, cu Paolini. Finala feminină a durat 70 de minute.

Iga Swiatek a cucerit pentru a patra oară titlul la Roland Garros! Victorie fără emoţii în finala cu Paolini

Iga Swiatek a realizat o performanţă uluitoare cu noul titlu de la Roland Garros. Ea a egalat-o pe Justine Henin, cea care reuşea să câştige de trei ori la rând turneul de la Roland Garros, în perioada (2005-2007).

6-2, 6-1: FINAL! Iga Swiatek a cucerit al patrulea titlu de la Roland Garros! În total poloneza are cinci turnee de Grand Slam în palmares.

Reclamă
Reclamă 4

6-2, 5-1: Paolini a reuşit să câştige un game şi în setul secund.

6-2, 4-0: După două break-uri în debutul setului secund, poloneza serveşte şi este la două game-uri de un nou titlu la Roland Garros.

6-2: Iga Swiatek a câştigat primul set al finalei de la EURO 2024.

Reclamă

4-2: Poloneza a făcut un nou break în primul set al finalei.

2-2: Iga Swiatek a recuperat break-ul în game-ul imediat următor.

1-2: Jasmine Paolini reuşeşte primul break al finalei.

Update 16:10: A început finala feminină de la Roland Garros, cu Iga Swiatek la serviciu.

Update 16:00: Finala de la Roland Garros va începe în scurt timp, jucătoarele fiind pregătite să iasă pe teren.

Pentru a ajunge în ultimul act al turneului, Swiatek a trecut de Coco Gauff, în semifinale, în 2 seturi (6-2 și 6-4). De cealaltă parte, surpriza Paolini a învins-o pe Mirra Andreeva, jucătoare de doar 17 ani. Partida s-a încheiat după două seturi (6-3 și 6-1).

Jucătoarea din Italia se află pentru prima dată în ultimul act al unui Grand Slam. Până la Roland Garros, cea mai mare performanță a lui Paolini a fost la Australian Open, în acest an. Atunci, sportiva a ajuns în optimile turneului.

Va fi a doua întâlnire directă dintre Swiatek și Paolini. Prima a avut loc în anul 2018, la Praga, iar cea de-a doua la US Open, în 2022. Ambele întâlniri s-au încheiat cu victoria jucătoarei din Polonia, în două seturi.

Novak Djokovic s-a operat cu succes! Anunţul făcut de campionul sârb: „Asta mă face să continui”

Novak Djokovic s-a operat cu succes. Jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului masculin a suferit o ruptură de menisc în optimile de finală de la Roland Garros, în meciul cu Francisco Cerundolo.

„Nole” a câştigat partida, dar a fost nevoit să se retragă din turneu a doua zi, înaintea sfertului de finală cu Casper Ruud. Tot miercuri, sârbul s-a operat. Joi a venit cu veşti despre starea sa de sănătate.

Djokovic le-a mulţumit medicilor şi fanilor pentru susţinere şi a anunţat că va da totul pentru a reveni cât mai repede pe teren. Mai mult, acesta a anunţat că nu are de gând să se oprească prea curând din a concura la cel mai înalt nivel:

„Ieri a trebuit să iau câteva decizii dificile după ruptura de menisc suferită meciul trecut. Încă procesez tot ce s-a întâmplat, dar sunt bucuros să vă anunţ că operaţia a mers bine. Sunt recunoscător echipei de medici care mi-a fost alături. De asemenea, pentru suportul pe care l-am primit din partea fanilor.

Voi face tot posibilul pentru a mă face bine şi de a reveni pe teren cât mai repede. Iubirea mea pentru acest sport este puternică şi dorinţa de a juca la cel mai înalt nivel mă face să continui”, a scris Novak Djokovic, pe X (fostul Twitter).

Aşa cum s-a anunţat în ziua în care s-a operat, prezenţa la Jocurile Olimpice nu este pusă în pericol. Cu toate acestea, rămâne un semn de întrebare legat de prezenţa la Wimbledon, acolo unde sârbul a cucerit de şapte ori titlul de la All England Club.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:21

Ucraina – Belgia 0-0. Luptă strânsă pentru calificarea în optimile EURO 2024 în grupa României

18:59

FotoAtmosferă de senzație la Slovacia – România! Fanii naționalei au făcut spectacol încă de la intonarea imnului!

18:54

LIVE TEXTSlovacia – România 1-0. „Tricolorii”, asalt spre calificarea în „optimile” EURO 2024. Duda a deschis scorul. Clasamentul

18:32

„Plecăm cu un singur gând!” Florinel Coman, mesaj de luptă înainte de Slovacia – România! Promisiune uriașă pentru fani

18:23

Dan Şucu a bătut palma cu un jucător al României de la EURO 2024! Fotbalistul care şi-a dat acordul să semneze cu Rapid

18:18

Ianis Hagi, reacţie imediată după ce a aflat că este titular cu Slovacia: „Vom sărbători la finalul meciului!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și