Închide meniul
UPDATE

Iga Swiatek – Jasmine Paolini este finala feminină de la Roland Garros 2024! Victorii fără emoţii în semifinale pentru amândouă

Bogdan Stănescu Publicat: 6 iunie 2024, 19:30

Reclamă
Iga Swiatek – Jasmine Paolini este finala feminină de la Roland Garros 2024! Victorii fără emoţii în semifinale pentru amândouă

Iga Swiatek - Jasmine Paolini este finala feminină de la Roland Garros 2024!

Iga Swiatek şi Jasmine Paolini / colaj Profimedia Images

Iga Swiatek – Jasmine Paolini este finala feminină de la Roland Garros 2024! Iga Swiatek a învins-o în două seturi pe Coco Gauff, cu 6-3, 6-4, în prima semifinală. În a doua semifinală, Jasmine Paolini a învins-o pe Mirra Andreeva cu 6-3, 6-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poloneza a avut nevoie de puţin mai mult de o oră şi jumătate pentru a se califica în finala de la Roland Garros. În ultimul act al Grand Slam-ului parizian, Swiatek o va întâlni pe Jasmine Paolini, are a trecut fără drept de apel de Mirra Andreeva. Italianca a cedat numai 4 game-uri.

Iga Swiatek – Jasmine Paolini este finala feminină de la Roland Garros 2024! Victorii fără emoţii în semifinale pentru amândouă

Mirra Andreeva, în vârstă de doar 17 ani, a obţinut o victorie surprinzătoare în sferturile de finală, contra bielorusei Aryna Sabalenka. În semifinale ea nu a mai reuşit o victorie de senzaţie. A câştigat numai 4 game-uri cu Paolini.

Jucătoarea de 17 ani a învins-o în sferturi pe Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-4, 6-4.

Mirra Andreeva, locul 38 mondial, a obţinut prima sa calificare în semifinalele unui turneu de Mare Şlem.

Reclamă
Reclamă 4

Paolini o eliminase miercuri în sferturi pe kazaha Elena Rîbakina, locul 4 mondial. Italianca a obţinut o victorie în trei seturi: 6-2, 4-6, 6-4.

Iga Swiatek o spulberase în sferturi pe Makreta Vondrousova

În sferturile de finală, Iga Swiatek a spulberat-o pe Marketa Vondrousova, locul şase mondial şi a cincea favorită a acestui turneu de Mare Şlem. Poloneza a câştigat cu un neverosimil 6-0, 6-2.

Iga Swiatek, câştigătoarea ultimelor două ediţii de la Paris, a avut nevoie de ceva mai mult de o oră de joc pentru a trece de Marketa Vondrousova, campioană la Wimbledon 2023 şi finalistă la Roland Garros în 2019.

Reclamă

Iga Swiatek este deţinătoarea en-titre a trofeului la Roland Garros. A cucerit trofeul de 3 ori, în 2020, 2022 şi 2023. Poloneza mai deţine un turneu de Grand Slam, la US Open. Ea a cucerit acel trofeu în 2022.

Novak Djokovic s-a operat cu succes! Anunţul făcut de campionul sârb: „Asta mă face să continui”

Novak Djokovic s-a operat cu succes. Jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului masculin a suferit o ruptură de menisc în optimile de finală de la Roland Garros, în meciul cu Francisco Cerundolo.

„Nole” a câştigat partida, dar a fost nevoit să se retragă din turneu a doua zi, înaintea sfertului de finală cu Casper Ruud. Tot miercuri, sârbul s-a operat. Joi a venit cu veşti despre starea sa de sănătate.

Djokovic le-a mulţumit medicilor şi fanilor pentru susţinere şi a anunţat că va da totul pentru a reveni cât mai repede pe teren. Mai mult, acesta a anunţat că nu are de gând să se oprească prea curând din a concura la cel mai înalt nivel:

„Ieri a trebuit să iau câteva decizii dificile după ruptura de menisc suferită meciul trecut. Încă procesez tot ce s-a întâmplat, dar sunt bucuros să vă anunţ că operaţia a mers bine. Sunt recunoscător echipei de medici care mi-a fost alături. De asemenea, pentru suportul pe care l-am primit din partea fanilor.

Voi face tot posibilul pentru a mă face bine şi de a reveni pe teren cât mai repede. Iubirea mea pentru acest sport este puternică şi dorinţa de a juca la cel mai înalt nivel mă face să continui”, a scris Novak Djokovic, pe X (fostul Twitter).

Aşa cum s-a anunţat în ziua în care s-a operat, prezenţa la Jocurile Olimpice nu este pusă în pericol. Cu toate acestea, rămâne un semn de întrebare legat de prezenţa la Wimbledon, acolo unde sârbul a cucerit de şapte ori titlul de la All England Club.

 

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
8:51

Gigi Becali i-a dat de gol pe şefii FRF! Ce primă au primit tricolorii la EURO 2024: „Atât a luat fiecare jucător!”

8:40

Gest incredibil făcut de slovaci înainte de meciul decisiv cu România: au chemat bucătarul la conferinţa de presă

8:25

Andrei Raţiu, aproape de un transfer uriaş! Cele două echipe care se luptă pentru semnătura titularului României de la EURO 2024

8:12

Anunţul făcut de Luka Modric, la 38 de ani şi 289 de zile, după victoria ratată dramatic de Croaţia în faţa Italiei, la EURO 2024

0:16

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia. Rezultat perfect pentru România

23:55 24 iun.

Croaţia – Italia 1-1 şi Albania – Spania 0-1. Italienii s-au calificat dramatic în optimi! Croaţia, şanse mari să fie eliminată

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și