Închide meniul

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Numărul 1 mondial a profitat de abandonul lui Tsurenko

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 5 iunie 2023, 23:51

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Numărul 1 mondial a profitat de abandonul lui Tsurenko

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros

Iga Swiatek, în meciul cu Lesia Tsurenko de la Roland Garros / ProfiMedia

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Numărul 1 mondial a profitat de abandonul lui Tsurenko şi se pregăteşte acum pentru duelul cu Coco Gauff.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek nu a petrecut mult timp pe teren la ediţia din acest an de la Roland Garros, dar partida de luni din optimile de finală cu Lesia Tsurenko a depăşit aşteptările. La 5-1 în primul set, după doar 29 de minute, jucătoarea din Ucraina a fost nevoită să abandoneze.

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Numărul 1 mondial a profitat de abandonul lui Tsurenko

Tsurenko a avut probleme de respiraţie şi s-a simţit rău. După ce a primit îngrijiri medicale la finalul partidei, ea a putut participa la conferinţa de presă, acolo unde a dezvăluit că este vorba de o problemă asemănătoare cu cea a Elenei Rybakina:

„Ar trebui să spun doar că am ceva similar cu ce avut Rybakina, un virus. Corpul meu nu i-a putut face faţă. Am făcut tot posibilul să gestionez situaţia. A fost dificil pentru mine.

Ieri nu m-am putut antrena, iar astăzi mi-a fost dificil să mă încălzesc. Am sperat ca la începutul meciului să mă simt mai bine, dar, din nefericire, a fost mai rău. A trebuit să mă opresc, deoarece nu era modul în care voiam să fiu pe teren şi să joc tenis”, a spus Lesia Tsurenko, potrivit Tennis Majors.

Reclamă

Reeditarea finalei din 2022 dintre Swiatek şi Gauff are loc în sferturi

În ceea ce o priveşte pe Iga Swiatek, numărul 1 WTA se va pregăti acum pentru duelul din sferturile de finală ale turneului de pe zgura pariziană.

Pentru un loc în semifinale, Swiatek trebuie să treacă de Coco Gauff, într-o reeditare a finalei din urmă cu un an. La ediţia din 2022, Iga Swiatek s-a impus cu cu 6-1, 6-3, după doar 68 de minute de joc.

De altfel, Swiatek conduce cu 6-0 întâlnirile directe cu Coco Gauff, fără set pierdut pentru numărul 1 WTA. Tot luni, Gauff a trecut de Anna Karolina Schmiedlova, scor 7-5, 6-2, după o oră şi 31 de minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Holger Rune s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros

Holger Rune s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Victorie în cinci seturi pentru danez, care l-a învins pe Francisco Cerundolo, scor 7-6(3), 3-6, 6-4, 1-6, 7-6(10), după 4 ore şi 3 minute de joc.

Danezul pregătit de Patrick Mouratoglou a condus cu 2-1 la seturi, dar a căzut inexplicabil în setul al patrulea, pe care l-a pierdut cu 1-6. În setul al patrulea, Rune a fost huiduit de o parte a publicului prezent pe Suzanne-Lenglen, deoarece a lăsat impresia că aşteaptă decisivul, după ce argentinianul a preluat controlul setului.

Lucrurile nu arătau bine pentru Rune nici la jumătatea setului decisiv, atunci când Cerundolo a avut trei mingi de break la 4-3. Rune a revenit şi şi-a păstrat serviciul, după care a făcut break-ul. Din nefericire pentru danez, acesta nu a reuşit să îşi consolideze avantajul, deoarece şi-a pierdut serviciul în game-ul imediat următor. Partida a ajuns în cele din urmă în supertiebreak, acolo unde s-a impus Rune cu 10-7.

În sferturile de finală, Holger Rune (6 ATP) îl va întâlni pe Casper Ruud (4 ATP), într-o reeditare a sfertului de finală de la Paris din urmă cu un an. La capătul unui meci cu scântei, norvegianul s-a impus în patru seturi. De atunci, cei doi s-au mai întâlnit în semifinalele de la Roma, în luna mai, într-un meci câştigat de Rune.

În ceea ce îl priveşte pe Ruud, acesta a trecut de Nicolas Jarry după trei seturi extrem de echilibrate, scor 7-6(3), 7-5, 7-5, după 3 ore şi 22 de minute de joc.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului Vezi toate știrile
Citește și