Închide meniul

Irina Begu, prima reacţie după calificarea în optimile de finală de la Roland Garros 2022: „Știam la ce să mă aştept!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2022, 13:49 / Actualizat: 29 ianuarie 2024, 15:09

Irina Begu, prima reacţie după calificarea în optimile de finală de la Roland Garros 2022: „Știam la ce să mă aştept!

Irina Begu, prima reacţie după calificarea în optimile de finală de la Roland Garros 2022

Irina Begu s-a calificat în optimi la Roland Garros 2022 / Profimediaimages

  • Irina Begu, în optimi la Roland Garros 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Irina Begu a avut prima reacţie după calificarea în optimile de finală de la Roland Garros 2022. Aflată pe locul 63 WTA, românca de 31 de ani trece printr-un moment excelent. Din 2016 nu a mai ajuns Irina în această fază a competiţiei în turneul de Grand Slam din Franţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Begu nu i-a dat nicio şansă franţuzoaicei Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA), cea care o eliminase în turul precedent chiar pe favorita numărul 8, Karolina Pliskova. În primul set a pierdut un singur game şi şi l-a adjudecat după 33 de minute. În actul secund, Begu a condus cu 5-1. A avut apoi mici emoţii, dar a închis, în cele din urmă, cu 6-4. De o oră şi 25 de minute a avut nevoie pentru a se califica.

Irina Begu, prima reacţie după calificarea în optimile de la Roland Garros 2022

Ea a făcut un meci bun. Scuze pentru vocea mea. Nicio dată nu este uşor să joci la un Grand Slam. Îi urez mult succes (n.r. Leoliei Jeanjean) şi să aibă mult succes în restul anului.

Reclamă

Cred că am jucat foarte bine, am fost foarte agresivă. Apoi am început să mă gândesc la victorie. Nu e uşor când publicul o încurajează aşa. Am avut emoţii pe final, a fost puţin mai complicat, dar am reuşit să mă calific.

Ştiam la ce să mă aştept, am urmărit meciurile ei. Am avut o tactică foarte bună încă de la început„, a fost prima reacţie a Irinei Begu după calificarea în optimile de la Roland Garros 2022, pentru eurosport.ro.

Reclamă

Irina Begu şi-a egalat cea mai bună performanţă la Roland Garros. În turul următor va juca împotriva câştigătoarei disputei Jessica Pegula (11 WTA) – Tamara Zidansek (25 WTA). Begu este singura reprezentantă a noastră rămasă în proba de simplu a competiţiei de pe zgura pariziană. Simona Halep a fost eliminată, surprinzător, în turul 2.

Begu a riscat să fie descalificată la Roland Garros 2022

Irina Begu a scăpat de descalificare la Roland Garros 2022, după un moment nefericit ce a avut loc în setul decisiv al meciului cu Ekaterina Alexandrova, atunci când românca era condusă cu 2-0. Din nefericire, Irina a dat cu racheta de pământ, lângă scaun, şi racheta a sărit în tribună, în primul rând şi a atins un spectactor.

După mai multe minute în care arbitrul stat de vorbă cu supervizorul, cei doi au ajuns la concluzia că a fost vorba doar de o neglijenţă şi Irina Begu a scăpat doar cu un avertisment.

Reclamă 4 / 0/3

Organizatorii au anunţat că Irina Begu a primit o amendă de 10.000 de euro, după ce a lovit, din greşeală, un copil.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:29 LIVE VIDEOBenfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Gil Vicente – Famalicao se joacă ACUM 17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Pe același subiect
Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit
WTA • 28 mart., 16:59
Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit
Irina Begu s-a retras de la Australian Open
Australian Open • 29 dec., 18:56
Irina Begu s-a retras de la Australian Open 2024! Anunţul de ultim moment făcut de româncă
Sorana Cîrstea, în timpul unui meci
WTA • 18 dec., 10:50
Cum arată clasamentul WTA după ultima actualizare! Care este situaţia româncelor în ierarhia tenisului feminin
Sorana Cîrstea, în timpul turneului Transylvania Open
WTA • 11 dec., 10:44
Sorana Cîrstea conduce în continuare româncele în clasamentul WTA! Cinci jucătoare din România au urcat în ierarhia feminină
Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian şi-au aflat adversarele din primul tur
WTA • 2 oct., 10:21
Cum arată clasamentul WTA după ultima actualizare. Pe ce loc este Sorana Cîrstea. Trei românce, în TOP 100