Închide meniul

Novak Djokovic, calificare fabuloasă în sferturile de la Roland Garros! Meci maraton câştigat de liderul ATP

Viviana Moraru Publicat: 3 iunie 2024, 21:59

Reclamă
Novak Djokovic, calificare fabuloasă în sferturile de la Roland Garros! Meci maraton câştigat de liderul ATP

Novak Djokovic, calificare fabuloasă în sferturile de la Roland Garros

Novak Djokovic, în timpul unui meci la Roland Garros/ Profimedia

Novak Djokovic a obţinut o calificare fabuloasă în sferturile de la Roland Garros. Liderul modial l-a învins în cinci seturi pe Francisco Cerundolo, scor 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a fost condus cu 2-1 la seturi, însă a revenit formidabil şi s-a impus în setul decisiv cu scorul de 6-3, pentru a obţine astfel biletele pentru sferturile Grand Slam-ului de la Paris.

Novak Djokovic, calificare fabuloasă în sferturile de la Roland Garros

Novak Djokovic a acuzat şi o accidentare, în duelul cu Francesco Cerundolo, însă în ciuda acestui fapt, a prestat un tenis solid în ultimele două seturi şi a câştigat partida.

Este al doilea meci consecutiv de la Roland Garros pe care Novak Djokovic îl câştigă, după cinci seturi disputate. În turul al treilea, liderul mondial l-a învins pe Lorenzo Musetti, revenind de asemenea de la 1-2 la seturi.

Duelul cu Franceso Cerundolo a durat peste 4 ore şi jumătate. În sferturi, Novak Djokovic se va duela cu învingătorul partidei Taylor Fritz – Casper Ruud.

Reclamă
Reclamă 4

După succesul din optimile de la Roland Garros, Novak Djokovic a ajuns la nu mai puţin de 370 de victorii, în turneele de Grand Slam. De asemenea, liderul ATP s-a calificat pentru a 59-a oară într-un sfert de finală al unui Grand Slam.

În total, Novak Djokovic a înregistrat 94 de victorii la Australian Open, 96 la Roland Garros, 92 la Wimbledon şi alte 88 la US Open.

Reclamă

„Victoria e a voastră, cum s-a întâmplat şi în turul precedent. La ultimul meci, am fost condus cu 2-1 la seturi de Musetti, la 2-2 în setul patru, mi-aţi oferit atât de multă energie, m-aţi susţinut, asta s-a întâmplat şi azi.

Am fost la câteva puncte să pierd meciul, îl felicit pe Francesco pentru ceea ce a jucat. Merită aplauze. Nu ştiu cum am reuşit să câştig azi, dar e victoria voastră”, a declarat Novak Djokovic, conform eurosport.ro.

Novak Djokovic a egalat recordul lui Roger Federer, după victoria din turul trei de la Roland Garros

Novak Djokovic a egalat recordul lui Roger Federer după succesul dramatic de la Roland Garros. Numărul 1 ATP s-a calificat în optimile de finală de la Paris, după o victorie fabuloasă în faţa lui Lorenzo Musetti.

După ce a câştigat primul set cu 7-5, Musetti a reveni şi a reuşit să îşi treacă în cont următoarele două seturi. În ciuda orei târzii şi a faptului că era condus, Novak Djokovic a găsit energia necesară pentru a face două seturi de excepţie şi de a închide partida, după ce a luat seturile 4 şi 5 cu 6-3 şi 6-0.

După acest succes, care a intrat în istoria turneului de la Roland Garros, pentru cel mai târziu sfârşit de meci din istoria turneului (recordul era deţinut de meciul dintre Rafael Nadal şi Jannik Sinner din 2020, care s-a încheiat la ora 01:26), Novak Djokovic l-a egalat pe marele Roger Federer.

Cei doi mari jucători au fost la egalitate în acest moment în ceea ce priveşte cele mai multe victorii în turneele de Grand Slam, 369. Astfel, în optimile de finală, sârbul a profitat de şansa de a doborî un nou record.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19 25 iun.

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07 25 iun.

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și