Închide meniul
UPDATE

Novak Djokovic – Rafael Nadal 2-6, 6-4, 2-6, 6-7(4), în sferturile Roland Garros 2022! Spaniolul s-a calificat în semifinale după un meci incredibil, de peste 4 ore

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 iunie 2022, 1:47

Novak Djokovic – Rafael Nadal 2-6, 6-4, 2-6, 6-7(4), în sferturile Roland Garros 2022! Spaniolul s-a calificat în semifinale după un meci incredibil, de peste 4 ore

Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic, la Roland Garros 2022

Rafael Nadal, în timpul meciului cu Novak Djokovic / Profimedia

Novak Djokovic – Rafael Nadal 2-6, 6-4, 2-6, 6-7(4 ), în sferturile Roland Garros 2022. Jucătorul spaniol și-a învins marele rival și s-a calificat în semifinalele Grand Slam-ului de la Paris, după un meci extraordinar, de 4 ore și 12 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a obținut calificarea în semifinalele Roland Garros, după un succes incredibil în fața lui Novak Djokovic, în 4 seturi. În penultimul act de la Paris, “Rafa” se va duela cu Alexander Zverev.

Novak Djokovic – Rafael Nadal 2-6, 6-4 , 2-6, 6-7(4). Spaniolul, în semifinale la Roland Garros 2022

Update 2.17: FINAL! Novak Djokovic – Rafael Nadal 2-6, 6-4, 2-6, 6-7(4). Campionul iberic s-a calificat în semifinalele de la Roland Garos 2022, după un meci memorabil. 30-29 este acum raportul victoriilor, în favoarea lui Nole. Nadal conduce însă detașat pe zgură, cu 20-8.

Update 2.04: Game la 0 reușit de Nadal! Va fi tie-break în setul 4.

Update 2.00: Djokovic preia din nou conducerea. Nadal va servi pentru a rămâne în set.

Reclamă

Update 1.56: Rafael Nadal egalează la 5 în setul 4, iar întreaga arenă este în picioare.

Update 1.51: Nadal face break-ul! Spaniolul i-a anulat două mingi de set lui Nole.

Update 1.41: Rafa rămâne în set, după ce și-a făcut serviciul.

Reclamă 4 / 0/3

Update 1.19: Djokovic nu renunță! Liderul mondial face legea în setul 4 și conduce cu 3-0.

Update 1.04: Set Rafael Nadal! Campionul spaniol și-a adjudecat setul al treilea.

Update 0.50: Nadal preia din nou conducerea! Spaniolul are un avans de 3 game-uri în setul al treilea.

Update 0.21: Set Novak Djokovic! Revenire spectaculoasă a liderului mondial. 1-1 la seturi, după o oră și jumătate de vis.

Update 0.11: Nole își face din nou serviciul și se află la un game depărtare de set.

Update 0:00: Novak Djokovic preia conducerea!

Reclamă

Update 23.54: Liderul mondial egalează!

Update 22.29: Liderul modial își face serviciul și se apropie la un singur game de Rafa.

Update 23.25: Djokovic câștigă primul său game din setul secund, pe serviciul lui Nadal.

Update 23.09: Nadal începe excelent și setul al doilea, cu un nou break!

Update 22.54: Set Rafael Nadal! Campionul spaniol își adjudecă categoric primul set, după 51 de minute.

Update 22.39: Ibericul s-a distanțat în primul set, după 5 game-uri cu schimburi foarte lungi.

Update 22.14: Nadal face break-ul în debutul meciului, după un game care a durat 10 minute.

Update 22.04: A început duelul de lux de la Paris, cu Novak Djokovic la serviciu.

Update 21.50: Cei doi jucători au ieșit pe teren!

Specialiştii îl consideră favorit cert pe Novak Djokovic, casele de pariuri oferindu-i o cotă de 1.50 la victorie, de cealaltă parte, Nadal având o cotă de peste 3. Duelul este considerat dezechilibrat, din cauza problemelor fizice pe care Nadal le-a acuzat în ultima perioadă.

Mai mult de atât, condiţiile atmosferice nu sunt deloc pe placul lui Rafa. Chiar dacă spaniolul şi-a dorit să joace în sesiunea de zi, partida va fi seara, atunci când vom avea parte de umiditate crescută şi frig. Astfel, cunoscutul spin de forehand al lui Rafa nu îl va mai chinui atât de mult pe numărul un mondial, pentru că mingea va sări mai puţin.

„Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată”, a declarat Nadal, citat de Marca.

Goran Ivanisevic se teme de Rafael Nadal

Chiar dacă Djokovic e favoritul, antrenorul liderului mondial, Goran Ivanisevic, se teme de mentalul de fier al lui Rafael Nadal. Cei doi s-au întâlnit de opt ori la Roland Garros, scorul fiind categoric în favoarea lui Rafa, 7-1.

„Au jucat de 58 de ori unul împotriva celuilalt, e incredibil. Au jucat finală acum doi ani, semifinală în 2021, acum se întâlnesc încă din sferturi. Va fi cu siguranță cel mai frumos sfert de finală din istoria Roland Garros. Va fi un meci grozav, unul epic, Nadal a câștigat de 13 ori aici și va da 300 milioane la sută.

Novak va trebui să joace la cel mai înalt nivel pentru a-l învinge, Rafa e gata și nu va renunța în niciun moment. Rafa își pune inima pe teren, Novak are nevoie de cel mai bun nivel al său pentru a trece mai departe. Ei trăiesc pentru astfel de partide, vor fi pregătiți, cred că ar fi în stare să joace și cel mai bun din 10 seturi”, a spus Ivanisevic, citat de eurosport.ro.

Probleme de sănătate pentru Rafael Nadal

Cel mai de succes tenismen din istorie, cu 21 de Grand Slam-uri câştigate, suferă de sindromul Mueller-Weiss, o boală degenerativă la osul navicular de la piciorul său stâng, o afecţiune dureroasă care îl chinuie din 2005 pe jucătorul spaniol.

„Am trecut din nou printr-o perioadă dificilă cu piciorul meu, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu cariera mea. De aceea, încerc să mă bucur cât mai mult posibil şi să lupt cât mai mult pentru a-mi trăi visul.

Sunt în sferturile de finală la Roland Garros. În urmă cu două săptămâni şi jumătate, deşi aveam mari speranţe, nici măcar nu ştiam dacă voi putea fi aici. Aşa că mă bucur să mai joc încă o ediţie. Şi, sincer, la fiecare meci pe care îl joc aici, nu ştiu dacă nu cumva este ultimul meu meci la Roland Garros”, spunea recent Nadal.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și