Închide meniul

Rafael Nadal – Novak Djokovic, duel de foc la Roland Garros 2022. Motivul pentru care Rafa pune presiune pe organizatori şi răspunsul lui Alcaraz

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 mai 2022, 13:39

Rafael Nadal – Novak Djokovic, duel de foc la Roland Garros 2022. Motivul pentru care Rafa pune presiune pe organizatori şi răspunsul lui Alcaraz

Rafael Nadal of Spain shakes hands with Novak Djokovic of Serbia after his semi-final defeat of the Roland-Garros 2021, Grand Slam tennis tournament on June 11, 2021 at Roland-Garros stadium in Paris, France - Photo Victor Joly / DPPI,Image: 615536028, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în timpul unei partide/ Profimedia

Rafael Nadal s-a calificat în sferturile de la Roland Garros 2022, unde îl va întâlni pe Novak Djokovic. Vremea rece de la Paris din această perioadă nu avantajează stilul de joc al spaniolului. Acesta se vede nevoit să facă un apel la organizatori pentru a programa partida cu Nole ziua, urmând ca partida lui Alcaraz să fie programată în sesiunea de seară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal şi-a exprimat dorinţa de a evolua în sferturile de finală la Roland Garros 2022 în sesiunea de zi. Temperaturile scăzute din această perioadă din capitala Franţei îi afectează stilul de joc. Atuurile lui Nadal pe zgură se pierd semnificativ atunci când vremea este rece, iar cerinţa lui Rafa de a evolua în prima parte a zilei este una strategică.

Rafael Nadal vrea să joace ziua cu Novak Djokovic în sferturi la Roland Garros 2022. Răspunsul lui Alcaraz

Înainte ca organizatorii să anunţe ora de start a partidei, Rafael Nadal s-a declarat optimist şi speră ca nu va evolua în nocturnă cu Djokovic. Acesta pune presiune pe organizatori şi aduce în discuţie o eventuală retragere din tenis.

„Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată”, a declarat Nadal, citat de Marca.

Pe de altă parte, Carlos Alcaraz, puştiul-minune din tenis, a declarat că ar fi nedrept ca organizatorii Grand Slam-ului din Paris să-i programeze partida în sesiunea de seară. Ultimele 2 partide disputate de spaniol la Paris au avut loc în nocturnă.

Reclamă

Carlos Alcaraz s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros 2022, după ce l-a învins categoric pe Karen Khachanov în 3 seturi, 6-1, 6-4, 6-4. În sferturi, pe spaniol îl aşteaptă un duel de foc cu Alexander Zverev, favoritul 3 al turneului de la Paris.

„Sincer, nu mi s-ar părea fair-play față de mine o nouă decizie de acest gen. Am jucat deja de două ori în sesiunea de noapte, am timp mai puțin de recuperare. Termini la miezul nopții sau chiar după și apoi trebuie să mergi la conferința de presă, ai de luat cina, trebuie să faci recuperare. Chiar dacă nu ar fi aceste lucruri, nu aș putea adormi foarte repede, pentru că există încă adrenalina partidei. Dacă voi fi forțat să joc pentru a treia oară la rând în sesiunea de seară, sincer, mi s-ar părea extrem de nedrept”, a declarat Alcaraz, citat de france24.com.

Djokovic, favorit în faţa lui Nadal

Novak Djokovic se află într-o formă excelentă înaintea duelului cu Nadal de mâine, din sferturile Roland Garros 2022. Nole are un moral de fier după ce a triumfat la Roma, înainte de a veni la Paris, iar la actuala ediţie a Openului Francez nu a pierdut set, în 4 partide disputate.

Reclamă 4 / 0/3

„Sper să fiu suficient de bine din punct de vedere fizic încât să mă pot antrena mâine (n.r. luni). Nu am mai jucat împotriva lui Djokovic de un an și este o mare provocare. El e în mare formă, cred că a câștigat 9 meciuri la rând. Este campion la Roma, aici nu a pierdut vreun set, cu siguranță va fi încrezător. Nole este favorit clar, așa cum a fost și în 2015. În alte cazuri șansele au fost egale, dar acum nu este cazul”, a declarat Nadal pentru aceeaşi sursă citată mai sus.

Totodată, deşi condiţia fizică a „Matadorului” nu este cea mai bună, acesta declară faptul că va da totul pentru a ieşi învingător din partida cu Nole.

Rafael Nadal şi Novak Djokovic au una dintre cele mai mari rivalităţi din istoria tenisului mondial.  Partida de marţi va fi cea de-a 59-a întâlnire dintre cei doi. În prezent, sârbul conduce cu 30-28, însă de zgură Nadal s-a descurcat mai bine, câştigând 5 din ultimele 6 partide desfăşurate pe suprafaţa roşie.

Ultima partida dintre cei doi a avut loc anul trecut, chiar la Roland Garros, în semifinale. Sârbul s-a impus în 4 seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2. Nole urma să-şi adjudece şi trofeul, după o finală spectaculoasă cu Tsitsipas.

„Îmi cunosc bine situația și o accept. Nu mă pot plânge, sunt în sferturi la Roland Garros și am de gând să lupt. Acum două săptămâni și jumătate, deși speram, nu aveam vreo certitudine că pot ajunge până aici. Vreau să mă bucur de această partidă”, a spus Rafa.

Recomandări
  • Rafael Nadal – Novak Djokovic, în sferturi la Roland Garros 2022 
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și