Închide meniul

Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate”

Alex Masgras Publicat: 14 mai 2024, 22:05

Reclamă
Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate

Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: "Nu este neapărat o nedreptate"

Simona Halep, la ediţia din 2020 a turneului de la Roland Garros / Profimedia

George Cosac a oferit prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros. Câştigătoarea din 2018 a turneului de pe zgura pariziană nu va participa nici în 2024, după ce a ratat prezenţa şi în 2023, din cauza suspendării în scandalul de dopaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anul acesta, clasamentul nu o ajută pe Simona Halep, iar fostul număr 1 WTA a sperat la o invitaţie din partea organizatorilor. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Halep se va concentra acum asupra turneului WTA 125 Trophee Clarins, care se dispută tot la Paris.

Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate”

Geroge Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a oferit o primă reacţie. Cosac se aştepta ca Halep să primească un wildcard în cele din urmă, chiar dacă şansele erau foarte mici, dar nu consideră că este vorba despre o nedreptate.

„Mă așteptam să primească wildcard la Paris. Totuși, Simona Halep a fost lider mondial și câștigătoare de Grand Slam chiar la Roland Garros. Nu știu dacă este neapărat o nedreptate, pentru că este pe undeva normal ca ei să prefere sportivii din Franța. Și noi îi ajutăm pe ai noștri atunci când putem să facem asta.

Cu siguranță, Simona Halep a sperat să primească wildcard. Mai ales că Roland Garros este printre competițiile ei favorite. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Chiar îmi pare foarte rău pentru Simona Halep”, a declarat George Cosac, pentru prosport.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Simona Halep nu va juca la Roland Garros! Francezii au anunţat lista cu wildcard-uri

Pe lista organizatorilor se află şase jucătoare din Franţa, o jucătoare din Australia şi una din Statele Unite ale Americii. Franţa, Australia şi SUA au un parteneriat prin care acordă invitaţii jucătorilor din ţările respective.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe tabloul masculin. Şase jucători francezi, un australian şi un american au beneficiat de invitaţii. Dominic Thiem, dublu finalist la Roland Garros, care şi-a anunţat retragerea din tenis la finalul acestui sezon, nu a primit nici el o invitaţie din partea organizatorilor. Caroline Wozniacki şi Emma Răducanu, alte foste câştigătoare de Grand Slam, nu au primit nici ele invitaţii.

Simona Halep nu se află nici pe lista cu wildcard-uri pentru calificări. Atât la feminin, cât şi la masculin, francezii au acordat invitaţii pentru conaţionalii lor.

Reclamă

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2018, după ce a învins pe Sloane Stephens în finală. Românca a mai disputat două finale, cu Maria Sharapova şi Jelena Ostapenko, în 2014 şi 2018, pe care le-a pierdut.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50 26 iul.

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și