Închide meniul
VIDEO

Roland Garros 2021 | Rafael Nadal, plecăciune în fața lui Novak Djokovic: „A luptat fabulos!” Ibericul, doar a treia înfrângere la Paris: „Șansele mele aici nu sunt eterne”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 iunie 2021, 8:30

Roland Garros 2021 | Rafael Nadal, plecăciune în fața lui Novak Djokovic: „A luptat fabulos! Ibericul, doar a treia înfrângere la Paris: „Șansele mele aici nu sunt eterne

Rafael Nadal s-a infectat cu Covid

Profimedia

Rafael Nadal a pierdut doar pentru a treia oară în carieră un meci la Roland Garros. Două dintre înfrângeri au fost împotriva lui Novak Djokovic. Semifinala de anul acesta a fost un maraton de 4 ore și 13 minute, la căpătul căreia Nole s-a impus cu 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal, după meciul maraton cu Novak Djokovic

„Jucătorul mai bun a meritat să câștige. El a meritat să câștige. Probabil nu a fost cea mai bună zi a mea, chiar dacă am luptat. Câteodată câștigi, alteori pierzi. Am avut o șansă uriașă. Au existat o mulțume de puncte incredibile. La mine s-a instalat oboseala.

Bravo lui, a fost o luptă fabuloasă din partea lui. Eu am încercat tot ce am putut, nu a fost de ajuns. Eu pot juca mai bine decât am făcut-o, asta este realitate.
În final, condițiile au fost cam lente, însă asta nu e o scuză, pentru că în acest sport, cine se adaptează mai bine condițiilor merită să câștige”, a declarat Rafael Nadal, la conferința de presă după meci, citat de Eurosport.

Precedentul succes al lui Djokovic împotriva lui Nadal la Roland Garros a fost în 2015, în faza sferturilor de finală. În rest, Rafa a mai fost învins la Paris doar de către Robin Soderling, în optimile de finală, în 2009.

Reclamă

Rafael Nadal: „Șansele mele la Roland Garros nu sunt eterne”

Rafael Nadal spera să cucerească al 21-lea Grand Slam al carierei și trofeul cu numărul 14 la Roland Garros. Ibericul ar fi devenit cel mai titrat jucător la turneele de Grand Slam din istoria circuitului ATP.

„Ce pot să mai spun după un meci ca acesta? Șansele mele de a câștiga aici nu sunt eterne. În acest sport trebuie să accepți atât victoriile, cât și înfrângerile. Știu sigur că nu pot cuceri aici trofeul de 15, 18 sau 20 de ori. La urma urmei, nu e un dezastru pentru mine. Sunt trist, am pierdut la cel mai important turneu al anului pentru mine, însă trebuie să accept și să mă gândesc că e doar o altă înfrâgere pe un teren de tenis. Mâine voi fi acasă alături de familia mea. E în regulă. Nu vreau să dramatizez”, a mai spus Rafael Nadal.

Djokovic este pentru a cincea oară în finală la Roland Garros, el fiind câştigător în 2016.

Reclamă 4 / 0/3

În finală, Djokovici va evolua contra grecului Stefanos Tsitsipas. La meciul de la Roland Garros, spectatorii au primit acceptul de a rămâne până la final, în ciuda restricţiilor care intrau în vigoare la ora 23.00 (ora Franţei).

 

Recomandări
  • Rafael Nadal – Novak Djokovic 6-3, 3-6, 6-7, 2-6
  • Reacția jucătorului iberic

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și