Închide meniul

Roland Garros 2021 | Sorana Cîrstea, prima reacție după victoria cu Johanna Konta: „Asta a fost cheia!” Ce obiectiv și-a propus la Paris

Alexandru Ivan Publicat: 31 mai 2021, 20:58

Reclamă
Roland Garros 2021 | Sorana Cîrstea, prima reacție după victoria cu Johanna Konta: „Asta a fost cheia! Ce obiectiv și-a propus la Paris

Profimedia

Sorana Cîrstea, după victoria din primul tur la Roland Garros

Sorana Cîrstea, după victoria din primul tur de la Roland Garros. Românca a pus succesul împotriva Johannei Konta pe seama tie-break-ului câștigat în primul set. Până să se ajungă acolo, Sorana s-a văzut condusă cu 3-1. S-a terminat însă 7-6 pentru Cîrstea, care și-a tranșat ulterior fără probleme și actul secund, scor 6-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea, după victoria cu Johanna Konta: „Asta a fost cheia!”

„Johanna e o jucătoare bună. Este în top 20 și are multă experiență. Avem stiluri similare. Am început meciul de la egal la egal, amândouă am încercat să preluăm comducerea cât mai repede.

După ce am luat acel tie-break m-am relaxat și am avut altă lejeritate. Am fost și mai agresivă, am intrat mai mult pe retur, cred că asta a fost cheia în primul set. Cu cât treceau game-urile începusem să mă adaptez și condițiilor. Am jucat cu o jucătoare care acum 2 ani a făcut semifinale aici”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit Eurosport.ro.

A fost a doua victorie pentru Sorana Cîrstea în întâlnirile directe cu Johanna Konta. Până acum, cele două s-au mai întâlnit de alte trei ori, iar jucătoarea din Marea Britanie a câștigat de două ori.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 84.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA. Jucătoarele care pierd în primul tur primesc câte 60.000 de euro şi 10 puncte fiecare.

Reclamă
Reclamă 4

Ce obiectiv și-a setat Sorana Cîrstea la Roland Garros 2021

Deși a câștigat primul de pe zgura pariziană de o maniera categorică, Sorana Cîrstea este rezervată în ceea ce privește obiectivul său la Roland Garros. Românca vrea să ia fiecare meci pas cu pas și să evolueze la capacitate maximă.

„Momentan obiectivul este să câștig următorul meci. Am învățat să o iau pas cu pas. Așteptările pun o anumită presiune. Obiectivul meu în momentul de față este să câștig meciul următor.

Încerc să nu mă uit prea departe. Am avut un an solid, dar nu prea mă uit la clasament. Am avut puțin ghinion la Madrid, cu acea accidentare, dar sunt fericită că am revenit cu o formă similară ca atunci când m-am accidentat”, a mai spus Sorana Cîrstea.

Reclamă

În următoarea rundă la Roland Garros, Sorana Cîrstea va juca cu câștigătoarea duelului dintre belgianca Alison Van Uytvanck (67 WTA) și italianca Martina Trevisan (97 WTA).

Sorana a avut un 2021 de vis, reușind să câștige titlul la Istanbul și să ajungă în finală la Strasbourg. Datorită acestor performanțe, românca a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA, de pe locul 61 pe poziția 54.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:29

Mihai Stoica a reacţionat, după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024: „Patrioţii sperau la locul trei!”

12:20

„Se poate compara cu CM 94′?” Mircea Lucescu a oferit imediat răspunsul, după calificarea României în optimi la EURO 2024

11:44

Gigi Becali, uluit de un jucător al naționalei României: „Cel mai bun de departe! Va costa 20 de milioane de euro!”

11:31

„Nu-l scoate nici Mbappe din echipă!” Marea dilemă a lui Gigi Becali, după transferul lui Marius Ştefănescu la FCSB

11:24

„A mizat pe rugăciunea mea!” Gigi Becali, mesaj pentru Edi Iordănescu după calificarea României. Anunț despre Florinel Coman

11:09

Gigi Becali primește o sumă uriașă după calificarea României în optimi la EURO 2024! Câți bani încasează echipele din Liga 1

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin
Citește și