Închide meniul

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka s-a calificat în sferturile de finală. De ce a lipsit de la conferinţa de presă

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 iunie 2023, 12:32

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka s-a calificat în sferturile de finală. De ce a lipsit de la conferinţa de presă

Aryna Sabalenka s-a calificat în sferturile de finală de la US Open 2023

Profimediaimages

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei de pe zgura pariziană, cu premii în valoare de aproape 50 de milioane de euro. Campioana din acest an de la Australian Open a trimis-o acasă pe finalista din 2018, Sloane Stephens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea belarusă de tenis Aryna Sabalenka (2 WTA) s-a calificat în „sferturile” celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o în optimi pe americanca Sloane Stephens (30 WTA) în două seturi, 7-6 (7/5), 6-4.

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka s-a calificat în sferturile de finală

Belarusa s-a impus în mai puţin de două ore de joc în faţa unei adversare care a fost campioană la US Open în 2017 şi finalistă la Roland Garros în 2018 (unde s-a înclinat în faţa Simonei Halep). În partida următoare, Sabalenka o va avea ca adversară pe ucraineanca Elina Svitolina, fostă nr. 3 WTA, acum pe locul 192.

Campioană la Australian Open în luna ianuarie, Arina Sabalenka a câştigat toate cele 10 meciuri disputate până acum la turneele de Mare Şlem din 2023.

Rezultate de duminică din optimi:

Reclamă

Karolina Muchova (Cehia) – Elina Avanesian (Rusia) 6-4, 6-3
Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Elise Mertens (Belgia/N.28) 3-6, 7-6 (7/3), 6-3
Elina Svitolina (Ucraina) – Daria Kasatkina (Rusia/N.9) 6-4, 7-6 (7/5)
Arina Sabalenka (Belarus/N.2) – Sloane Stephens (SUA) 7-6 (7/5), 6-4

Sabalenka a primit din nou permisiunea de a lipsi de la conferinţa de presă de la Roland Garros

Aryna Sabalenka a primit din nou permisiunea de a lipsi de la conferinţa de presă după ce s-a calificat duminică în optimi de finală la Roland Garros, aşa cum a făcut şi în turul precedent, au anunţat organizatorii turneului, potrivit news.ro.

Arina Sabalenka nu va susţine o conferinţă de presă generală în această seară (duminică). Un interviu va fi realizat de un reprezentant WTA şi o transcriere va fi distribuită„, au precizat organizatorii. Ca şi vineri, jucătoarea de 25 de ani „nu va fi amendată” pentru că nu a participat la conferinţa de presă obligatorie.

Reclamă 4 / 0/3

Ea a susţinut vineri că „nu s-a simţit în siguranţă” la conferinţa de presă, după ce a fost presată cu două zile mai devreme cu întrebări insistente despre poziţia sa faţă de războiul din Ucraina şi relaţia sa cu şeful autoritar al statului belarus, Alexander Lukaşenko.

De luni de zile răspund la aceste întrebări la fiecare turneu şi am fost foarte clară în legătură cu sentimentele şi opiniile mele. Nu mă deranjează aceste întrebări, ştiu că trebuie să răspund presei la subiecte care nu au legătură cu tenisul meu sau cu meciurile mele. Dar miercuri (după turul al doilea), nu m-am simţit în siguranţă„, a explicat ea.

Bielorusa s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins-o duminică pe americanca Sloane Stephens cu 7-6 (7/5), 6-4. Ea este una dintre marile favorite la titlu, alături de poloneza Iga Swiatek, pe care o poate întâlni doar în finală. În turul următor, ea o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina, care a refuzat să dea mâna cu adversara sa, rusoaica Anna Blinkova, în turul 3.

Sunt ucraineancă, fac tot ce pot pentru a-i susţine (…) pe cei care sunt în prima linie, care luptă pentru ţara noastră, pentru pământul nostru”, a adăugat ea. Imaginaţi-vă acum că aceşti oameni mă văd comportându-mă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat… Ceea ce fac ruşii în ţara noastră este cu adevărat îngrozitor„, a explicat soţia lui Gaël Monfils după meci.

Recomandări
  • Aryna Sabalenka – Sloane Stephens 7-6 (5), 6-4
  • Sportiva din Belarus s-a calificat în sferturile de finală

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:03 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-1. Cisse, lovitură de cap perfectă! Dan Nistor a egalat din penalty 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” Vezi toate știrile
Citește și