Închide meniul

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 2 iunie 2023, 21:12

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Aryna Sabalenka, în timpul unui meci de la Roland Garros 2023/ Profimedia

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina s-au calificat în optimile celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Bielorusa, ocupanta locului 2 WTA, a trecut fără emoţii de rusoaica Kamila Rahimova, pentru a obţine biletele în faza următoare a turneului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De cealaltă parte, Elina Svitolina a învins-o în trei seturi pe Anna Blinkova, pentru a-şi asigura prezenţa în optimile de la Roland Garros.

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Aryna Sabalenka, locul 2 în ierarhia tenisului feminin, a trecut de jucătoarea rusă Kamila Rahimova după două seturi simetrice, 6-2, 6-2.

Sabalenka s-a impus după o oră şi opt minute în întâlnirea cu Rahimova, care este locul 82 mondial. Următoarea adversară a belarusei va fi americanca Sloane Stephens (30 WTA), care a trecut de kazaha Iulia Putinseva (58 WTA).

Belarusa în vârstă de 25 de ani, care a câştigat în ianuarie primul său turneu de Mare Şlem, Openul Australiei, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Roland Garros. În acest an, pe zgură, Sabalenka a atins finala la Stuttgart, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, înainte de a-şi lua revanşa în faţa numărului unui mondial la Madrid, tot în finală.

Reclamă

De cealaltă parte, Elina Svitolina, fostă număr 3 mondial al tenisului feminin, acum pe locul 192 WTA după o întrerupere de un an, îşi continuă revenirea în prim-plan la Roland Garros, unde a învins-o pe rusoaica Anna Blinkova (56 WTA), cu 2-6, 6-2, 7-5, pentru a ajunge în optimi, notează agerpres.ro.

Svitolina, care nu a dat mâna cu adversara sa după meci, o va întâlni în optimi pe altă rusoaică, Daria Kasatkina (9 WTA), care a spulberat-o mai devreme pe americanca Peyton Stearns (69 WTA), 6-0, 6-1, după mai puţin de o oră de joc.

Mirra Andreeva s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros

Mirra Andreeva s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros. Tânăra de 16 ani a obţinut o nouă victorie la scor în turul secund şi continuă să impresioneze pe zgura parizană. După ce a câştigat toate cele trei meciuri din calificări fără să piardă set, Andreeva se descurcă de minune şi pe tabloul principal.

Reclamă 4 / 0/3

În turul al doilea, Mirra Andreeva a întâlnit-o pe Diane Parry din Statele Unite, locul 79 WTA. Rusoaica a pierdut doar trei game-uri şi s-a impus cu 6-1, 6-2.

Impresionant în ceea ce o priveşte pe Andreeva este faptul că tot trei game-uri a pierdut şi în turul inaugural de la Paris, în meciul cu Alison Riske-Amritraj, locul 85 WTA, prima sa partidă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și