Închide meniul

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, după înfrângerea în faţa lui Novak Djokovic: „Ar fi durut mai mult dacă mă retrăgeam”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 9 iunie 2023, 23:33

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, după înfrângerea în faţa lui Novak Djokovic: „Ar fi durut mai mult dacă mă retrăgeam

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, după înfrângerea în faţa lui Novak Djokovic

Carlos Alcaraz, după semifinala cu Novak Djokovic / ProfiMedia

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz a vorbit după înfrângerea în faţa lui Novak Djokovic din semifinalele de la Roland Garros. Numărul 1 mondial nu a mai putut reveni la nivelul din primele două seturi, după problemele pe care le-a avut în debutul setului trei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Roland Garros după ce s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, după 3 ore şi 15 minute de joc.

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, după înfrângerea în faţa lui Novak Djokovic: „Ar fi durut mai mult dacă mă retrăgeam”

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz au produs un tenis la cel mai înalt nivel în primele două seturi ale întâlnirii de pe Philippe Chatrier. În debutul setului trei, Carlos Alcaraz a început să resimtă intensitatea din primele două seturi şi a avut nevoie de un timeout medical, la 1-1. Pentru că era vorba de crampe şi pentru că nu era o pauză pentru schimbarea terenului, Alcaraz a fost nevoit să cedeze game-ul pe propriul serviciu.

Chiar dacă a primit îngrijiri medicale, Alcaraz nu a mai reuşit să revină la acelaşi nivel şi a mai câştigat un singur game până la finalul partidei. Cu toate acestea, Alcaraz nu a vrut să se retragă dintr-o semifinală de Grand Slam:

„Cei din boxa mea nu mi-au spus să mă retrag. Le-am spus că am probleme şi ei mi-au spus să găsesc o soluţie şi, în cazul în care nu găsesc, să mă retrag. Eram într-o semifinală de Grand Slam, ar fi durut mai mult dacă mă retrăgeam. Am încercat să trag de mine cât mai mult, să găsesc soluţii în setul trei, chiar dacă era deja complicat în perspectiva setului patru. Ştiam că aveam o şansă de 1%, dar am vrut să merg până la capăt”, a declarat Carlos Alcaraz, potrivit Punto de Break.

Reclamă

Carlos Alcaraz: „E clar că tensiunea şi-a spus cuvântul”

Carlos Alcaraz a declarat la finalul partidei cu Novak Djokovic că tensiunea şi-a spus cuvântul. Primele două seturi au fost la un nivel ridicat, iar corpul său a avut de suferit.

„A fost dificil să mă confrunt cu crampele. Prima oară au apărut la mâini, apoi la picioare, după care tot corpul a avut de suferit. Este clar pentru mine că tensiunea meciului şi solicitarea din primele două seturi au avut un rol asupra corpului meu. Acum este momentul să mă antrenez mai mult şi să învăţ din această experienţă, care îmi va rămâne în minte la următoarele meciuri şi turnee. Mă voi descurca mai bine de acum încolo faţă de cum m-am descurcat azi”, a mai spus Carlos Alcaraz.

Novak Djokovic – Casper Ruud, finala Roland Garros 2023

Novak Djokovic revine în finala de la Roland Garros după doi ani. În 2021, sârbul revenea de la 0-2 la seturi în finala de la Paris cu Stefanos Tsitsipas şi câştiga al doilea titlu pe zgura pariziană.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Djokovic, finala de duminică va fi a 34-a finală de Grand Slam a carierei. La Roland Garros, aceasta va fi a şaptea finală. Dacă se va impune în în ultimul act, sârbul va ajunge la 23 de titluri de Grand Slam şi va stabili un nou record.

În finala de duminică, sârbul îl va întâlni pe Casper Ruud, cel care a trecut în semifinale de Alexander Zverev, scor 6-3, 6-4, 6-0. Ruud revine în finala de la Roland Garros la un an după înfrângerea în faţa lui Rafael Nadal.

Finala de la Roland Garros îi va pune faţă în faţă pe Djokovic şi Ruud pentru a cincea oară. De fiecare dată, Djokovic s-a impus fără să piardă set în faţa norvegianului. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în finala Turneului Campionilor de la Torino, atunci când Nole s-a impus cu 7-5, 6-3. Pe zgură, cei doi s-au întâlnit ultima oară în semifinalele de la Roma, tot în 2022, când sârbul a câştigat cu 6-4, 6-3.

Dacă Ruud are şansa de a cuceri primul titlu de Grand Slam al carierei, Novak Djokovic caută să îl depăşească pe Rafael Nadal şi să ajungă la 23 de titluri de Grand Slam.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 „Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! Vezi toate știrile
Citește și