Închide meniul

Roland Garros 2023 | Irina Begu, plină de încredere după calificarea în turul trei: „Am armele necesare!”

Viviana Moraru Publicat: 1 iunie 2023, 9:15

Roland Garros 2023 | Irina Begu, plină de încredere după calificarea în turul trei: „Am armele necesare!

Roland Garros 2023 | Irin Begu, plină de încredere după calificarea în turul trei

Irina Begu, în timpul unui meci/ Profimedia

  • Irina Begu, reacţie după calificarea în turul trei de la Roland Garros
  • Ce a declarat românca

Roland Garros 2023 | Irina Begu s-a arătat plină de încredere, după calificarea în turul trei de la Openul Franecez. Românca a vorbit despre victoria de senzaţie obţinută în faţa italiancei Sara Errani, şi de asemenea, a prefaţat şi duelul cu Karolina Muchovoa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Irina Begu a obţinut biletele pentru turul trei de la Roland Garros, după o victorie categorică reuşită cu Sara Errani, scor 6-3, 6-0.

Roland Garros 2023 | Irina Begu, plină de încredere după calificarea în turul trei

Irina Begu a dezvăluit cum a învins-o pe Sara Errani, reuşind să câştige nouă game-uri la rând până la finalul partidei. Românca susţine că a prestat un joc agresiv, după ce italianca reuşise să revină de la 0-3.

Reclamă

De asemenea, Begu a mărturisit că regretă că a rămas singura româncă prezentă pe tabloul principal de la Roland Garros, după ce Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul inaugural.

„Am avut un start foarte bun de meci, am jucat extrem de agresiv, am reușit să iau mingea destul de repede, după care a fost un moment de deconcentrare, am servit mai slab în acele momente, am făcut câteva duble greșeli și câteva greșeli neforțate.

Reclamă

Apoi, la 3-3, m-am gândit că trebuie să fiu la fel de agresivă precum am fost în primele game-uri și în același timp să am răbdare când era necesar.

Nu consider că ar trebui să pun presiune pe mine. Îmi pare rău că am rămas singura, dar încerc să-mi fac treaba cât pot eu de bine”, a declarat Irina Begu, pentru eurosport.ro.

Vezi video mai jos cu rezumatul partidei dintre Irina Begu şi Karolina Muchova

Reclamă 4 / 0/3

Ce spune Irina Begu despre confruntarea cu Karolina Muchova

De asemenea, Irina Begu a prefaţat şi duelul cu Karolina Muchova, din turul trei de la Roland Garros. Românca este încrezătoare că poate face din nou un meci solid, pentru a se califica în optimile celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Este o jucătoare extrem de periculoasă, a avut rezultate foarte bune, a bătut jucătoare de top. Întotdeauna tratez meciurile cu multă seriozitate, cu siguranță așa voi face și de data aceasta.

Este o jucătoare care servește bine, ia mingea repede, are lovituri puternice, însă cred că am armele necesare să o înving. Dar, așa cum o spun de fiecare dată, fiecare meci este diferit și sper să fac un meci cât mai bun”, a mai spus Begu, pentru aceeaşi sursă citată mai sus.

Irina Begu, victorie clară cu Sara Errani

Irina Begu, locul 27 WTA şi favorită 27, s-a calificat în turul trei al turneului de la Roland-Garros, trecând în runda secundă de italianca Sara Errani, numărul 73 mondial.

Begu s-a impus fără probleme, cu scorul de 6-3, 6-0, într-o oră şi 12 minute.

În faza următoare, românca o va întâlni pe sportiva din Cehia Karolina Muchova, locul 43 WTA.

Reclamă

Va fi a treia confruntare directă dintre cele două jucătoare, precedentele două fiind câştigate de Irina Begu. Românca s-a impus în acesta an, la turneul de la Madrid, obţinând o victorie în două seturi. De asemenea, Begu a mai învins-o pe Muchova şi în 2019, tot la Roland Garros, însă a avut nevoie de set decisiv.

Premiul pentru participarea în turul trei este de 142.000 de euro.

Irina Begu este singura româncă rămasă în luptă pe tabloul de simplu. Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan au fost eliminate în primul tur.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Irina Begu s-a retras de la Australian Open
Australian Open • 29 dec., 18:56
Irina Begu s-a retras de la Australian Open 2024! Anunţul de ultim moment făcut de româncă
Sorana Cîrstea, în timpul unui meci
WTA • 18 dec., 10:50
Cum arată clasamentul WTA după ultima actualizare! Care este situaţia româncelor în ierarhia tenisului feminin
Sorana Cîrstea, în timpul turneului Transylvania Open
WTA • 11 dec., 10:44
Sorana Cîrstea conduce în continuare româncele în clasamentul WTA! Cinci jucătoare din România au urcat în ierarhia feminină
Karolina Muchova s-a retras de la Turneul Campioanelor
WTA • 24 oct., 12:43
Karolina Muchova s-a retras de la Turneul Campioanelor! Cine îi ia locul finalistei de la Roland Garros
Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian şi-au aflat adversarele din primul tur
WTA • 2 oct., 10:21
Cum arată clasamentul WTA după ultima actualizare. Pe ce loc este Sorana Cîrstea. Trei românce, în TOP 100