Închide meniul

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală. Un nou record stabilit de sârb!

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 iunie 2023, 20:01

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală. Un nou record stabilit de sârb!

Un nou record stabilit de Novak Djokovic, după ce a revenit pe primul loc ATP

Novak Djokovic/ Profimediaimages

  • Novak Djokovic l-a învins pe Juan-Pablo Varillas
  • „Nole”, în sferturi de finală la Roland Garros 2023

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Garros pentru a 17-a oară în cariera sa, stabilind astfel un nou record, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sârbul în vârstă de 36 de ani, clasat pe locul 3 mondial, l-a învins în trei seturi, scor 6-3, 6-2, 6-2, pe peruanul Juan-Pablo Varillas (locul 94 ATP), după o oră şi 57 de minute de joc, anunţă agerpres.ro.

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală

Sunt mândru de asta, dar înseamnă că nu mai sunt tânăr„, a comentat Djokovic, referindu-se acest record, pe care l-a obţinut jucând „cel mai bun tenis de la debutul turneului„.

Reclamă

Sârbul a disputat cu această ocazie al 55-lea său sfert de finală în Marele Şlem (recordul este deţinut de elveţianul Roger Federer, cu 58 de prezenţe în această fază).

„Nole”, care a atins mereu sferturile la Paris începând din 2010, îl va înfrunta pentru un loc în semifinale pe rusul Karen Hacianov, care a avut duminică un meci mult mai dificil împotriva italianului Lorenzo Sonego, de care a trecut în patru seturi: 1-6, 6-4, 7-6 (9/7), 6-1.

Reclamă

Novak Djokovic, dublu campion la Roland Garros (2016, 2021), vizează anul acesta un nou succes pe zgura pariziană, pentru a obţine al 23-lea său titlu de Grand Slam, performanţă pe care niciun alt jucător din circuitul profesionist masculin nu a mai reuşit-o până acum.

Novak Djokovic, mesaj politic la Paris: ”Kosovo este inima Serbiei”

Novak Djokovic a scris un mesaj politic despre independenţa Kosovo pe camera de filmat de pe terenul Philippe-Chatrier, după victoria din primul tur în faţa lui Aleksandar Kovacevic.

Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!” Înainte de a părăsi luni terenul Philippe Chatrier, după victoria obţinută în faţa lui Aleksandar Kovacevic (6-3, 6-2, 6-2, 7-6 [1]) în primul tur al Openului Franţei, Novak Djokovic s-a oprit câteva minute pentru a scrie acest mesaj cu marker alb pe tradiţionala cameră dedicată semnăturilor jucătorilor.

Reclamă 4 / 0/3

Cuvintele cu încărcătură politică ale jucătorului sârb vin în contextul în care ţara sa contestă de 15 ani independenţa autoproclamată a Kosovo. Scrisă în chirilică, această frază vine într-un moment în care tensiunile dintre Serbia şi Kosovo s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Presa sârbă nu a întârziat să comenteze această ieşire a numărului 3 mondial, care îşi arată încă o dată poziţia politică. În 2008, după prima sa victorie de Grand Slam la Australian Open, sârbul a înregistrat un videoclip în sprijinul unui miting la Belgrad, proclamând deja „Kosovo este Serbia”.

Această declaraţie este cu atât mai surprinzătoare cu cât statutul de la Roland Garros le interzice teoretic jucătorilor să îşi afişeze public opiniile politice sau religioase.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: "Te iubesc"
ATP • 27 mart., 11:25
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: „Te iubesc”
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells
ATP • 12 mart., 9:34
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani. Eşec fără precedent
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo
Tenis • 9 mart., 13:55
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo. S-a bucurat în stilul superstarului de la Al-Nassr