Închide meniul

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Nastasja Schunk. Ce obiectiv are la Roland Garros. Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 24 mai 2022, 21:56 / Actualizat: 25 mai 2022, 13:37

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Nastasja Schunk. Ce obiectiv are la Roland Garros. Hai, România! În fiecare zi

Simona Halep, în turul al doilea la Roland Garros

Simona Halep, în timpul meciului cu Nastasja Schunk, de la Roland Garros / Profimedia

Simona Halep a oferit prima reacție după victoria cu Nastasja Schunk din primul tur de la Roland Garros. Românca a anunțat ce obiectiv și-a setat la primul Grand Slam alături de Patrick Mouratoglou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea după ce a învins-o pe Nastasja Schunk în primul meci, scor 6-4, 1-6, 6-1. Campioana noastră le-a dat emoții fanilor în setul al doilea, când a cedat categoric în fața jucătoarei din Germania.

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Nastasja Schunk

Simona Halep a anunțat că obiectivul ei la Roland Garros este să joace mai bine de la meci la meci.

„În primul rând vreau să mulţumesc publicului, celor care au rămas în arenă. Vă mulţumesc, în urmă cu un an nu am jucat foarte mult, mi-a fost dor. Mă bucur de această victorie. Ea a lovit mingea puternic, dar eu am rămas suficient de puternică. Am rămas concentrată. Mă bucur că am câştigat meciul pentru că mereu e greu în primul tur.

Să joc mai bine în runda următoare, acesta este obiectivul. Vreau să lupt, aşa cum am făcut azi. Atmosfera este frumoasă, mă bucur că oamenii mă susţin. Am jucat finale. Acum am un antrenor francez şi pe viitor cred că voi învăţa franceza şi vom putea vorbi aşa aici”, a spus Simona Halep, conform eurosport.ro.

Reclamă

Pentru calificarea în turul al doilea, Simona Halep va fi recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA. Schunk va pleca acasă cu 62.000 de euro şi 10 WTA.

Simona Halep – Qinwen Zheng, în turul al doilea de la Roland Garros

După ce a eliminat-o pe Nastasja Schunk, Simona Halep se va duela în turul al doilea cu chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 WTA.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep şi Qinwen Zheng se vor întâlni pentru a doua oară în carieră. Primul meci dintre cele două a avut loc la începutul anului, la Melbourne Summer Set 1, turneu pe care Simo l-a câştigat. Atunci, în semifinale, Simona s-a impus cu 6-3, 6-2. Ea a avansat în finala de la Antipozi, unde a trecut de Kudermetova, obţinând singurul ei trofeu de până acum, din 2022.

”La unele mingi i-am simțit forța. Nu e ușor să le returnezi. Am jucat mai bine astăzi, inclusiv la serviciu, mi-am relaxat brațele mai mult”, spunea Halep, după victoria în fața lui Zheng.

Qinwen Zheng, care va împlini 20 de ani în octombrie, nu a fost niciodată mai sus de locul 70 WTA. În acest an, jucătoarea din China a adunat 17 victorii și opt înfrângeri, în timp ce bilanțul Simonei Halep e de 19 victorii și șase înfrângeri. 

Ce a făcut Simona în precedentele ediţii de la Roland Garros

Halep a dat lovitura pe zgura pariziană în 2018, când a câştigat trofeul după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens. A învins-o în set decisiv pe americancă, scor 3-6, 6-4, 6-1. La aceeaşi ediţie le eliminase pe Alison Riske, Taylor Townsend, Andrea Petkovic, Elise Mertens, Angelique Kerber şi Garbine Muguruza.

La ultima ediţie, în 2020, „Simo” s-a oprit în optimi. Câştigase cu Sara Sorribes Tormo, Irina Begu şi Amanda Anisimova, dar Iga Swiatek i-a oprit seria. Numai trei game-uri a reuşit Halep să îi ia polonezei care este acum liderul WTA.

Simona Halep a mai jucat două finale la Roland Garros. În 2014 a pierdut cu Maria Sharapova în set decisiv (4-6, 7-6, 4-6), iar trei ani mai târziu i-a „suflat” trofeul Jelena Ostapenko (6-4, 4-6, 3-6).

Reclamă
Recomandări
  • Simona Halep, calificată în turul al doilea la Roland Garros
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:28 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 0-0. Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m Vezi toate știrile
Citește și