Închide meniul

Roland Garros 2021 | Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek 6-7, 1-6. Românca a ratat calificarea în sferturile de finală. Momentul în care s-a rupt meciul

Reclamă

Antena Sport Publicat: 6 iunie 2021, 13:31 / Actualizat: 6 iunie 2021, 15:19

Roland Garros 2021 | Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek 6-7, 1-6. Românca a ratat calificarea în sferturile de finală. Momentul în care s-a rupt meciul

Profimedia

Sorana Cîrstea, eliminată de Tamara Zidansek în optimile de finală de la Roland Garros

Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek 6-7, 1-6. Acesta este primul rezultat al zilei pe tabloul feminin de la Roland Garros. Cîrstea a condus cu 5-4 şi a avut o şansă de a câştiga primul set. Zidansek s-a impus până la urmă în tie-break, iar actul secund a fost fără istoric. Meciul a durat 1 oră şi 26 de minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana pleacă acasă cu un cec de 170 de mii de euro, cel mai mare premiu al carierei. Cea mai bună performanţă la Paris rămâne cea din 2009, când a ajuns până în sferturile de finală.

Cîrstea va reveni printre primele 50 de jucătoare ale lumii, după parcursul de la Roland Garros. În acest sezon, ea a câştigat trofeul la Istanbul şi a jucat finala la Strasbourg.

Reclamă

Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek 6-7, 1-6

Update: Eşec pentru Sorana Cîrstea în două seturi.

Update: Cîrstea a făcut primul game din acest set.

Update: Zidansek s-a distanţat la 5-0. Sorana va servi pentru a rămâne în meci.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Sorana a cedat un nou break, iar slovena este tot mai aproape de victorie.

Update: Zidansek şi-a luat serviciul fără mari probleme şi are 3-0.

Update: Slovena a reuşit ce n-a putut Sorana. A făcut break şi are 2-0.

Update: Cîrstea a avut 3 mingi de break, dar a cedat primul game din al doilea set.

Update: Românca are un prim moment de nervozitate. După o decizie a arbitrei de scaun, a mers să-i arate că mingea nu a căzut pe linie.

Update: Sorana a cedat primul set în tie-break. Slovena s-a impus cu 7-4.

Update: Cîrstea a ratat o minge de set. Zidansek a revenit, iar primul act se va decide la tie-break.

Reclamă

Update: Sorana are 6-5. După cele două break-uri din startul partidei, niciuna dintre jucătoare nu a mai avut şansa de a se impune pe serviciul adversarei.

Update: Zidansek nu a resimţit presiunea şi a egalat scorul rapid.

Update: Cîrstea conduce cu 5-4 şi are şansa să câştige primul set. Slovena va servi.

Update: Slovena face 4-4. Se joacă de 27 de minute.

Update: Sorana a realizat din nou un game alb! Are 4-3.

Update: Zidansek egalează cu propriul serviciu.

Update: Sorana conduce cu 3-2. Un nou game terminat rapid.

Update: Slovena câştigă şi ea pe propriul serviciu. Scorul este din nou egal, 2-2.

Update: Game de excepţie al Soranei, care s-a impus fără să cedeze niciun punct!

Update: Cîrstea a luat imediat înapoi break-ul. Este 1-1.

Update: Sorana a pierdut primul game al meciului. Zidansek a reuşit break-ul.

Update: A început meciul dintre Sorana Cîrstea şi Tamara Zidansek, cu românca la serviciu.

Ştirea iniţială

Aceasta este prima întâlnire pe care Sorana o are cu ocupanta locului 85. Sportiva din Slovenia se află într-o formă excelentă şi le-a învins în primele trei tururi pe Bianca Andreescu, Madison Brengle şi Katerina Siniakova.

De partea cealaltă, Sorana traversează o perioadă de vis după turneul câştigat la Istanbul şi finala de la Strasbourg. Ea a ajuns în optimi după victoriile cu Johanna Konta, Martina Trevisan şi Daria Kasatkina.

Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek Roland Garros | Românca îşi poate egala performanţa carierei

Sorana Cîrstea îşi poate egala azi cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam. Cu nu mai puţin de 12 ani în urmă, Sori ajungea în sferturile de finală la Openul francez, unde era învinsă de Samantha Stosur. De atunci, ea a mai ajuns de trei ori în turul al treilea.

De partea cealaltă, Tamara este la a treia prezenţă pe tabloul principal de la Roland Garros. Dacă în primele două ediţii a fost eliminată încă din primul tur, lucrurile s-au schimbat în 2021, când şi-a trecut deja în palmares 3 victorii.

Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek Roland Garros | Ce spune Sori despre meciul din optimi

Sorana şi Tamara nu s-au mai întâlnit până acum într-un meci oficial. Deși va juca cu un adversar necunoscut, Sorana știe deja ce trebuie să facă pentru a câștiga.

„Din păcate nu o cunosc atât de bine. Nu cred că am jucat vreodată cu ea. Antrenorul meu se va uita, va face tactica. Îmi va spune ce am de făcut. Cred că la mine lucrurile sunt simple. Atunci când sunt agresivă și joc pe mâna mea, nu contează atât de mult tactica. Indiferent de adversară, mă aștept la un meci greu.

Nu mă uit niciodată mai mult de un tur în față. Ce s-a schimbat este faptul că nu mai văd meciurile ca pe un tur doi sau sfert. Pur și simplu este un meci de tenis de care trebuie să mă bucur la maxim. Indiferent de tur, eu trebuie să-mi fac jocul. Mentalitatea este alta și nu joci cu atâta presiune. Cred că am făcut un progres din acest punct de vedere. Încerc să joc fiecare meci la intensitate maximă„, a declarat Sorana Cîrstea, după meciul cu Daria Kasatkina, pentru Eurosport.

Sorana Cîrstea are un an excepţional. Ea a câştigat titlul la Istanbul şi a ajuns până în finală la Strasbourg. Pentru accederea în optimi, Sorana va primi 170.000 de euro. În total, Cîrstea a strâns 6 milioane de euro din tenis de-a lungul carierei.

Recomandări
  • Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek 6-7, 1-6
  • „Sori” s-a oprit în optimi la Paris

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și