Închide meniul

Sorana Cîrstea a uimit pe toată lumea şi a anunţat obiectivul în tenis, la 34 de ani: „Vreau un Grand Slam, de aceea mai joc”

Dan Roșu Publicat: 29 aprilie 2024, 9:04

Reclamă
Sorana Cîrstea a uimit pe toată lumea şi a anunţat obiectivul în tenis, la 34 de ani: „Vreau un Grand Slam, de aceea mai joc

Sorana Cîrstea a uimit pe toată lumea şi a anunţat obiectivul în tenis, la 34 de ani

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci - Profimedia Images

Sorana Cîrstea şi-a anunţat obiectivul setat pentru finalul carierei. Românca ajunsă la 34 de ani susţine că mai joacă doar pentru a obţine un titlul de Grand Slam. Cunoscută drept o jucătoare cu un potenţial uriaş, ea nu a trecut de sferturile de finală la Grand Slam-uri, performanţe reuşite în 2009 la Roland Garros şi în 2023 la US Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Ai mereu acele obiective în minte. Vreau să fiu în top 20 dar, în momentul în care voi fi acolo, știu că voi dori să fiu în top 10. Întotdeauna vrei mai mult, clasamentul este doar o consecință zilnică a muncii.

Sorana Cîrstea a uimit pe toată lumea şi a anunţat obiectivul rămas în tenis, la 34 de ani

Mi-ar plăcea să câștig un Grand Slam, încă sper să o fac, de aceea continui sa joc. Dacă îmi dai de ales, voi alege Wimbledon. Sunt foarte bună prietenă cu Angelique Kerber, așa că mi-ar plăcea să joc împotriva ei o finală la All England Club. Ea a câștigat deja Wimbledon, m-ar putea lăsa să câștig eu (n.r. râde).

Când te uiți la cifrele de pe hârtie, poate că nu pare că am avut o carieră spectaculoasă, dar în toți acești ani am fost mereu aproape de primele douăzeci din lume, de cele mai multe ori am fost între top 20 și top 30.

Am avut rezultate bune, am învins jucătoare foarte bune, treaba este că toată lumea din față joacă bine, nivelul este mai bun în fiecare zi. Dar sunt mândră pentru că de-a lungul carierei am avut întotdeauna rezultate bune”, a spus Sorana Cîrstea, citată de Punto de Break.

Reclamă

Sorana Cîrstea a vorbit despre mentalul românilor

Sorana Cîrstea a explicat şi care a fost unul dintre motivele pentru care rezultatele ei poate nu au fost pe măsura potenţialului. Sori a câştigat două turnee WTA, la Tashkent în 2008 şi WTA Istanbul 2021. Între timp, Sori a renunţat la echipa de Fed Cup a României.

„Aș ținti mai mult spre mental. Vin dintr-o țară în care nu suntem foarte pozitivi, acolo toți spun „nu” din start. Pentru a supraviețui în circuit, încercând să te îmbunătățești în fiecare zi, ai nevoie de un caracter foarte pozitiv. Am încercat să învăț asta, deși un lucru care mi-a lipsit la începutul carierei a fost știința de a gestiona mai bine jocurile pe care le-am pierdut, m-au afectat foarte mult.

Antrenorii din străinătate care vin în România tind să spună mereu „Mentalitata voastră este negativă”. Oportunitatea de a avea antrenori străini m-a ajutat să-mi deschid puțin mintea și să pot fi mai pozitivă în tot ce ține de joc”, a mai spus Sorana.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Unde va juca Ianis Hagi sezonul următor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:00 LIVE VIDEOLamia – Aris e ACUM în AntenaPLAY. PAOK – Panathinaikos (ora 20:00). Răzvan Lucescu continuă războiul pentru titlul din Grecia 17:56 LIVE VIDEOGermania – Letonia și Cehia – Danemarca se joacă ACUM în AntenaPLAY. Spectacol total la Campionatul Mondial de hochei 17:52 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 15 mai 17:49 Aflată într-o situaţie disperată înaintea barajului cu Csikszereda, Dinamo a făcut apel la Luca Mihai pentru a-i ajuta pe „câini” 17:45 LIVE TEXTSimona Halep – McCartney Kessler se joacă ACUM, în primul tur la Trophee Clarins. Românca a câştigat primul set 17:37 „Te-ai întoarce la Dinamo?” Claudiu Niculescu va pleca de la Șelimbăr și a dat răspunsul pe loc! Anunț pentru fanii „câinilor” 17:26 „Au avut noroc că au ajuns la baraj!” Ionuț Lupescu, mesaj direct despre situația de la Dinamo! 17:21 Ce se va întâmpla cu Zeljko Kopic la Dinamo, după barajul cu Csikszereda! Anunţul lui Andrei Nicolescu: „Este un an greu!” 16:47 BREAKING NEWSSimona Halep nu mai colaborează cu antrenorul Carlos Martinez! Motivul din spatele rupturii 16:40 „Am nevoie de o pauză!” Daniel Opriţa, anunţ clar despre viitorul său la CSA Steaua! Şi-a luat la revedere de la jucători Vezi toate știrile
Citește și