Închide meniul

Carlos Alcaraz, după finala cu Djokovic de la Wimbledon: „Înainte de acest meci nu credeam că îl pot bate pe Novak”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 17 iulie 2023, 9:49

Carlos Alcaraz, după finala cu Djokovic de la Wimbledon: „Înainte de acest meci nu credeam că îl pot bate pe Novak

Carlos Alcaraz, după finala cu Djokovic de la Wimbledon

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, înaintea finalei de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Carlos Alcaraz a vorbit la conferinţa de presă după finala cu Djokovic de la Wimbledon. Numărul 1 ATP a câştigat al doilea titlu de Grand Slam al carierei, după victoria în faţa lui „Nole”, la capătul unui meci superb, de aproape cinci ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz s-a impus cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 şi a provocat prima înfrângere a lui Novak Djokovic pe terenul central de la Wimbledon după 10 ani.

Carlos Alcaraz, după finala cu Djokovic de la Wimbledon: „Înainte de acest meci nu credeam că îl pot bate pe Novak”

Alcaraz şi Djokovic s-au întâlnit pentru a treia oară duminică după-amiază. Prima întâlnire a fost câştigată de spaniol, în 2022, la Madrid, în timp ce semifinala de la Roland Garros de la începutul lunii iunie a fost câştigată de sârb, la capătul unui meci în care presiunea a fost prea mare pentru Alcaraz.

Numărul 1 ATP a demonstrat că a învăţat o lecţie extrem de importantă după meciul de la Paris, deoarece a recunoscut că nu credea că îl poate învinge pe Novak Djokovic. Această victorie îi dă şi mai multă încredere lui Alcaraz în ceea ce priveşte viitorul:

„Înainte de acest meci nu credeam că îl pot bate pe Novak. Este evident. Dar după acest meci epic mă gândesc altfel la Novak în ceea ce priveşte următoarele turnee. De fiecare dată îmi voi aduce aminte de acest moment.

Reclamă

Sunt un jucător total diferit faţă de cel de la Roland Garros. Am crescut mult faţă de atunci, am învăţat foarte multe. Cum spuneam şi înainte de finală, am învăţat din acel meci. Am făcut lucrurile diferit, m-am pregătit diferit. Am putut să fac faţă presiunii şi emoţiilor mai bine decât am făcut-o la Roland Garros”, a declarat Carlos Alcaraz, potrivit tennismajors.com.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, pus pe glume, după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic a fost pus pe glume, după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz. Sârbul a pierdut duelul contra numărului 1 ATP, după o bătălie de aproape 5 ore. Spaniolul s-a impus cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

Novak Djokovic a ratat şansa de a ajunge la 24 de turnee de Grand Slam şi de a o egala pe Margaret Court. De asemenea, sârbul a ratat şi şansa de a îl egala pe Roger Federer, cel care s-a impus de 8 ori pe iarba londoneză.

Reclamă 4 / 0/3

După aproape 5 ore de tenis la cel mai înalt nivel, Novak Djokovic a avut puterea de a îl felicita pe Carlos Alcaraz şi chiar s-a ţinut de glume la festivitatea de premiere.

„Nu a fost o seară foarte bună pentru mine, dar a fost pentru Carlos. Trebuie să încep bineînţeles cu laudele pentru el. Ai reuşit, la final, să câştigi când ai servit. Ai găsit resursele să loveşti bine, felicitări Carlos.

Credeam că o să am probleme cu tine doar pe zgură, dar iată că şi pe iarbă sunt probleme foarte mari. Este nemaipomenit ce ai făcut. Felicitări echipei tale.

Mie nu îmi place să pierd, e normal. Au fost multe emoţii. Trebuie să fiu mulţumit totuşi, pentru că am câştigat multe titluri şi meciuri. Poate trebuia să pierd câteva finale, dar acum suntem chit.

Poate mâine mă mai gândesc, astăzi nu prea îmi place înfrângerea. Pentru aceste momente luptăm şi lucrăm tot anul. Sunt cele mai importante turnee din lume. Am pierdut în faţa unui jucător formidabil. Îl felicit!”, a declarat Novak Djokovic.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și