Închide meniul
VIDEO

Elena Rybakina, prima reacție după ce a învins-o pe Simona Halep în semifinale la Wimbledon 2022: „Simona e o mare campioană!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 iulie 2022, 19:12

Reclamă
Elena Rybakina, prima reacție după ce a învins-o pe Simona Halep în semifinale la Wimbledon 2022: „Simona e o mare campioană!

Elena Rybakina, prima reacție după ce a învins-o pe Simona Halep în semifinale la Wimbledon 2022

Elena Rybakina și Simona Halep, la Wimbledon 2022 / Profimediaimages

Simona Halep – Elena Rybakina 6-3, 6-3. Elena Rybakina a avut o primă reacție după ce a învins-o pe Simona Halep și s-a calificat în finala de la Wimbledon 2022. Va fi pentru prima dată când jucătoarea din Kazahstan, de 23 de ani, va juca cu trofeul unui Grand Slam pe masă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea de pe locul 23 WTA a avut o evoluție senzațională pe terenul central de la All England Club. Rybakina a reușit rapid break-ul în primul set, s-a desprins la 3-0 și s-a impus cu 6-3 după 38 de minute de joc.

Elena Rybakina, prima reacție după ce a învins-o pe Simona Halep. Va juca finala de la Wimbledon 2022

Rybakina a început cum nu se putea mai bine și actul secund. A câștigat pe serviciul Simonei după ce a profitat de 3 duble greșeli ale româncei. Halep și-a luat break-ul înapoi și a făcut 2-2, dar nu s-a putut bucura prea mult timp. Adversara ei a trecut imediat la conducere și s-a distanțat pe tabelă. Și-a adjudecat și actul secund și va juca finala de la Wimbledon 2022.

„Simona e o mare campioană, am avut meciuri tari înainte. Am fost foarte concentrată azi și sunt fericită de cum am jucat. Am avut un joc solid.

Reclamă
Reclamă 4

Am fost emoționată, bineînțeles. Atmosfera pe care am avut-o la celelalte meciuri m-a ajutat. Eram destul de emoționată, dar am reușit să îmi gestionez emoțiile și m-au ajutat partidele jucate pe terenul numărul 1.

Nu știu cum să descriu jocul meu. De obicei am suișuri și coborâșuri în joc, dar azi am fost bine pregătită mental. A fost un meci nemaipomenit”, a declarat Elena Rybakina, după finalul meciului, la eurosport.ro.

În finala de la Wimbledon 2022, Elena Rybakina se va duela cu Ons Jabeur. Tunisianca a învins-o pe Tatjana Maria, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-1, după un meci ce a durat aproape două ore de joc. Și jucătoarea de pe locul 2 WTA se află la cea mai bună performanţă din carieră.

Reclamă

O să fie un meci tare, e o jucătoare foarte bună, foarte inteligentă. Nu o să fie ușor să joc împotriva ei. E timpul să mă simt bine pe teren și cred că va fi un meci frumos„, a spus Rybakina despre partida cu Ons Jabeur.

Până să fie adversare în semifinale, Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) s-au mai întâlnit de 3 ori. Jucătoarea noastră conducea cu 2-1. Cele două s-au duelat prima oară în 2019, la Wuhan, când sportiva din Constanța s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru „Simo”, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3. Acum a venit un eșec dureros pentru Simona, care a ratat astfel prezența în finala de la Wimbledon.

La această ediție, Rybakina a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Singurul set cedat de sportiva din Kazahstan a venit în meciul din sferturi, contra Ajlei Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Ons Jabeur, savuroasă după ce a învins-o pe Tatjana Maria

Ons Jabeur a avut o reacție amuzantă după ce s-a calificat în finala de la Wimbledon. Bună prietenă cu Tatjana Maria, sportiva din Tunisia a spus că nu mai vrea să joace împotriva celei care i-a fost adversară în penultimul act.

Este un vis devenit realitate după atâţia ani de muncă. Mă bucur că a meritat. Mai am un meci. M-a alergat mult, astăzi, m-a omorât. Trebue să îmi facă un grătar la cât m-a alergat. Am vrut să împart momentul cu ea la final. A revenit în circuit după ce a făcut 2 copii, nu ştiu cum a reuşit. Ea e foarte tare din punct de vedere fizic, m-am gândit că va obosi la un moment dat, dar nu a obosit. Nu aş vrea să mai joc cu ea după meciul de astăzi. Îmi ajunge meciul de astăzi.

Sunt o tunisiancă mândră de ce am reuşit. E plin de entuziasm în Tunisia acum. Încer să inspir conaţionalii, aş vrea să văd mai mulţi juniori care pun mâna pe o rachetă după ce văd meciurile mele„, a spus Ons Jabeur, după ce s-a calificat în finala de la Wimbledon 2022.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:59 2 iul.

„Ofertă de 5 milioane de euro!” Ilie Dumitrescu a pronunţat numele a trei antrenori care l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu

23:54 2 iul.

Programul sferturilor de la EURO 2024! Spania – Germania şi Portugalia – Franţa, duelurile de foc pentru semifinale

23:29 2 iul.

Gary Linker a comentat „controversa majoră” din România – Olanda 0-3. A primit imediat replica

23:00 2 iul.

Austria – Turcia 1-2. Turcii s-au calificat în sferturile de finală la EURO 2024, acolo unde vor juca cu Olanda

22:59 2 iul.

Ronald Koeman a dezvăluit slăbiciunile tricolorilor, după România – Olanda 0-3: „I-am analizat bine. Au avut mari probleme acolo”

22:40 2 iul.

Aroganţa incredibilă a lui Cody Gakpo, după România – Olanda 0-3: „Nu am simţit nicio secundă asta!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş
Citește și