Închide meniul

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk s-au calificat în optimile probei de dublu de la Wimbledon 2024

Alex Masgras Publicat: 7 iulie 2024, 23:29

Reclamă
Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk s-au calificat în optimile probei de dublu de la Wimbledon 2024

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk s-au calificat în optimile probei de dublu de la Wimbledon 2024

Gabriela Ruse / Profimedia

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk s-au calificat în optimile probei de dublu de la Wimbledon. România continuă să fie reprezentată la All England Club, chiar dacă ţara noastră a rămas fără jucătoare pe tablou feminin de simplu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk au învins perechea Yana Sizikova/Yafan Wang cu 6-4, 6-4, după o oră şi 22 de minute de joc.

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk s-au calificat în optimile probei de dublu de la Wimbledon

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Wimbledon, după ce a dispus de cuplul Iana Sizikova (Rusia)/Yafan Wang (China), cu 6-4, 6-4.

Ruse şi partenera sa au obţinut victoria după o oră şi 21 de minute.

Ruse şi Kostiuk, care anul trecut s-au oprit în turul secund la turneul de Mare Şlem pe iarbă, vor juca în optimi contra favoritelor numărul doi, Gabriela Dabrowski (Canada)/Erin Routliffe (Noua Zeelandă), victorioase în turul secund contra rusoaicelor Irina Hromaceva/Kamila Rahimova cu 7-6 (7/4), 3-6, 7-5.

Reclamă
Reclamă

Perechea româno-ucraineană şi-a asigurat un cec de 42.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA la dublu, potrivit agerpres.ro.

Emma Răducanu a fost eliminată de la Wimbledon 2024! Surpriză uriaşă pe terenul central de la All England Club

Emma Răducanu a fost eliminată de la Wimbledon 2024. Campioana de la US Open 2021 s-a oprit în optimile de finală ale turneului de la All England Club, după înfrângerea cu Lulu Sun. Jucătoarea de 23 de ani din Noua Zeelandă s-a impus cu 6-2, 5-7, 6-2, după 2 ore şi 45 de minute de joc.

Chiar dacă Lulu Sun, locul 123 WTA, avea clasamentul de partea ei în faţa Emmei Răducanu (135 WTA), britanica născută în Canada pornea ca mare favorită pentru calificarea în sferturi.

Reclamă

După un prim set în care setul a trădat-o, Emma Răducanu a reuşit să facă diferenţa pe final de set secund şi să obţină break-ul la 6-5, trimiţând partida în decisiv. La începutul setului trei, Răducanu a tras o sperietură zdravănă, după ce a fost la un pas de accidentare. Ea a alunecat în timp ce alerga după minge, dar a putut continua partida.

Două break-uri în favoarea jucătoarei din Noua Zeelandă au făcut diferenţa, iar Lulu Sun a obţinut calificarea în sferturile de finală. Performanţa jucătoarei de 23 de ani este uluitoare, în condiţiile în care turneul de la Wimbledon 2024 reprezintă abia a doua participare la un turneu de Grand Slam. În prima participare, la Australian Open, la începutul acestui an, Lulu Sun a fost eliminată încă din primul tur.

Pentru un loc în semifinalele de la Wimbledon, Lulu Sun va juca cu Donna Vekic (37 WTA), cea care a trecut în optimi de Paula Badosa (93 WTA), scor 6-2, 1-6, 6-4, după o oră şi 42 de minute de joc.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55 4 oct.

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36 4 oct.

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

23:35 4 oct.

New Jersey Devils, victorie categorică cu Buffalo Sabres! Noul sezon din NHL a debutat la Praga

23:24 4 oct.

Denis Alibec a făcut praf arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut 3 penalty-uri clare neacordate”!

23:21 4 oct.

Zeljko Kopic şi Dennis Politic nu au căzut de acord după Farul Constanţa – Dinamo 1-1! Ce au spus despre remiza de la Ovidiu

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și