Închide meniul

Ion Ţiriac le-a luat apărarea sportivilor ruşi şi bieloruşi. Miliardarul român, uluit de decizia luată de şefii de la Wimbledon: „Nimeni nu are acest drept!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 mai 2022, 12:06

Ion Ţiriac le-a luat apărarea sportivilor ruşi şi bieloruşi. Miliardarul român, uluit de decizia luată de şefii de la Wimbledon: „Nimeni nu are acest drept!

Ion Ţiriac, dat de gol de verişoara sa

Ion Ţiriac a fost cel mai bogat român / Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta

Ion Ţiriac a luat atitudine după decizia luată de conducătorii de la Wimbledon de a le interzice sportivilor ruşi şi bieloruşi prezenţa în turneul de Grand Slam. Totul din cauza războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina. Englezii l-au contrariat pe fostul finalist de Cupa Davis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ţiriac a dezvăluit că a trecut printr-o situaţie similară când era junior şi a trăit „unul dintre cele mai mari dezastre din viața sportivă”. Miliardarul român e convins că hotărârea este una greşită.

Ion Ţiriac, mesaj de susţinere pentru sportivii ruşi şi bieloruşi

Fostul semifinalist din proba de dublu de la Wimbledon (1970) îi felicită pe spanioli că nu au luat decizie similară la Madrid Open 2022. Este chiar turneul care a fost vândut de Ion Ţiriac.

Nu sunt radical în această problemă. Când aveam 15 ani am fost selectat pentru echipa națională de tineret de hochei pe gheață a României. Un an mai târziu, am fost chemat la lotul olimpic. Am petrecut patru ani, până în 1960, la 2.000 de metri altitudine, lângă un lac care îngheța iarna, făcând trei zile de antrenament cu sare, pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din Statele Unite.

Cu o săptămână înainte de plecare, guvernul comunist român a decis să boicoteze olimpiadele pentru că Germania de Est nu a fost acceptată, ci doar Germania de Vest. A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă. O sa-mi aduc aminte mereu. Am avut onoarea să-l cunosc personal pe Nelson Mandela și îmi amintesc când spunea că sportul poate aduce oamenii împreună.

Reclamă

Ion Ţiriac: „Nu este normal să facem această diferenţă politică pe terenurile de tenis”

Am fost la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, iar Coreea de Nord a defilat alături de Coreea de Sud. A fost minunat. Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional.

Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război, este o greșeală. Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un „wild card” (invitație) la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună.

Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis”, a declarat Ion Ţiriac pentru prosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon

Jucătorii din Rusia şi din Belarus nu vor putea juca la ediţia din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a transmis că are responsabilitatea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”, anunţă bbc.com.

Ţinând cont de circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină orice beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belaruşi”, se arată într-un comunicat al AELTC.

Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu scurt timp înainte de anunţul oficial făcut de organizatorii de la Wimbledon.

Novak Djokovic, atac la conducătorii de la Wimbledon

Liderul ATP, Novak Djokovic, şi-a exprimat din nou dezacordul faţă de interzicerea de către organizatorii turneului de la Wimbledon a participării sportivilor din Rusia şi din Belarus, el precizând că jucătorii concurează „în funcţie de clasarea lor, nu de naţionalitate”.

Nu cred că este necesară suspendarea tuturor sportivilor, nu mă refer doar la jucătorii de tenis. Ei nu contribuie la ceea ce se întâmplă în război. Îi împiedicaţi să îşi exercite dreptul de a concura. Jucătorii evoluează în funcţie de clasarea lor, nu de naţionalitate, iar Wimbledon a încălcat această regulă”, a spus Djokovic.

Ion Ţiriac îi susţine pe sportivii ruşi şi bieloruşi şi este de aceeaşi părere cu Novak Djokovic.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și