Închide meniul

Novak Djokovic, debut cu emoţii la Wimbledon 2022. Sârbul l-a învins în patru seturi Soonwoon Kwon

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 iunie 2022, 18:58

Novak Djokovic, debut cu emoţii la Wimbledon 2022. Sârbul l-a învins în patru seturi Soonwoon Kwon

27 June 2022, United Kingdom, London: Serbian tennis player Novak Djokovic in action against South Korea's Soon Woo Kwon during their men's singles first round match on the first day of the 2022 Wimbledon Grand Slam tournament at the All England Lawn Tennis and Croquet Club. Photo: Adam Davy/PA Wire/dpa

Novak Djokovic, în timpul partidei din primul tur de la Wimbledon 2022/ Hepta

Novak Djokovic a avut parte de un debut cu emoţii la Wimbledon 2022. Sârbul s-a impus în patru seturi, în faţa sud-coreanului Soonwoon Kwon, scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, la capătul unui meci ce a durat peste două ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic este campionul en-titre de la Wimbledon. Sârbul este principalul favorit al ediţiei din acest an, în ciuda faptului că a pierdut recent fotoliul de lider. Nole ţinteşte să câştige cel de-al şaptelea trofeu la All England Club.

Novak Djokovic, debut cu emoţii la Wimbledon 2022

Principalul favorit de la Wimbledon 2022 l-a învins pe sud-coreanul Soonwoon Kwon, locul 81 ATP. Acesta i-a pus probleme serioase lui Nole, chiar din primul set, când l-a condus cu break. În cele din urmă, sârbul şi-a adjudecat manşa inaugurală cu scorul de 6-3.

Setul secund a fost câştigat de sud-corean, Novak Djokovic fiind departe de forma sa maximă. Soonwoon Kwon a făcut break-ul şi a reuşit să echilibreze partida. Seturile trei şi patru au fost la discreţia lui Novak Djokovic, care şi-a ridicat nivelul de joc.

În turul secund la Wimbledon, Novak Djokovic va întâlni învingătorul partidei dintre Thanasi Kokkinakis (79 WTA) şi Kamil Majchrzak (91 ATP). În ediţia precedentă, Djokovic a câştigat trofeul, după o finală cu Matteo Berrettini, terminată în patru seturi.

Reclamă

Ce a declarat Nova Djokovic după victoria din primul tur de la Wibledon 2022

Novak Djokovic le-a mulţumit fanilor din tribunele Terenului Central din Complexul de la All England Club. Totodată, sârbul a lăudat performanţa adversarului său din primul tur, Soonwoon Kwon.

„Mulțumesc tuturor pentru că ați venit astăzi să vedeți meciul. Am mai spus asta, dar acest teren e foarte special pentru mine, pe acest teren am visat să ajung să joc și să câștig. Toate visurile copilăriei au devenit realitate pentru mine aici, pe centralul de la Wimbledon. Kwon a jucat un tenis de foarte mare calitate, merită aplauze cu siguranță. Eu nu am avut un turneu de pregătire, așa că m-am simțit mai puțin confortabil pe teren în debutul meciului, mai ales în fața unui jucător precum Kwon.

Reclamă 4 / 0/3

Trebuie să ajustez tactic pentru a avea controlul de pe fundul terenului. Serviciul m-a ajutat, dar lucrurile s-ar fi putut desfășura în altă direcție. Mă bucur că am fost de partea câștigătoare astăzi. Acest sport mi-a oferit totul, am multă pasiune pentru acest sport, sunt foarte dedicat. Nu sunt unul dintre cei tineri, dar am pasiune, flacăra încă arde în mine. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu la turneele de Grand Slam. Acum că am ajuns la 80 de victorii în toate turneele de Grand Slam, haideți să ajungem la 100″, a declarat Novak Djokovic, la finalul partidei din primul tur, citat de eurosport.ro.

Novak Djokovic nu vrea să audă de vaccinul anti-Covid-19, chiar dacă ratează și US Open

Novak Djokovic a rămas inflexibil cu privire la refuzul său de a folosi vaccinul anti-Covid-19, chiar dacă această poziţie, care l-a făcut deja să rateze Australian Open în luna ianuarie, îl va împiedica să joace şi la US Open, în această vară, informează AFP.

Autorităţile americane menţin şi în prezent obligativitatea vaccinării pentru cei care doresc să intre pe teritoriul Statelor Unite, iar atunci când a fost întrebat, într-o conferinţă de presă înainte de Wimbledon, dacă îşi menţine poziţia în privinţa vaccinării, sârbul a răspuns laconic şi ferm: „Da”.

„În acest moment, având în vedere circumstanţele, nu mi se permite să intru în Statele Unite. Este o motivaţie suplimentară să joc bine aici, la Wimbledon”, a subliniat Djokovic, care a cucerit de şase ori trofeul pe iarba londoneză.

„Mi-ar plăcea să merg în Statele Unite, dar în acest moment nu se poate. Nu pot face mare lucru. Asta depinde într-adevăr de guvernul american, să accepte sau să nu lase o persoană nevaccinată să intre pe teritoriul său”, a adăugat el.

Simona Halep, pregătită pentru debutul la Wimbledon 2022

Simona Halep anunţă că este pregătită pentru debutul la Wimbledon 2022. Campioana noastră va juca, în primul tur, cu Karolina Muchova. Va fi primul meci direct între românca de pe locul 18 WTA şi sportiva din Cehia care ocupă poziţia a 81-a în clasamentul WTA.

„Nu vreau să mă opresc. Nu mă gândesc la asta. Simt că pot mai mult. Pot fi o persoană mai bună, o jucătoare mai bună, aşa că abia aştept. Sunt încrezătoare. Am avut meciuri bune săptămâna trecută pe iarbă. Însă pe iarbă nu se ştie niciodată”, a spus Halep pentru wimbledon.com.

Reclamă

„Sunt fericită că mă întorc pentru că nu am mai jucat aici din 2019. Este foarte plăcut„, a mai declarat campioana noastră.

Simona Halep a avut declaraţiişi despre adversara din primul tur de la All England Club: “Ştiu că ea joacă foarte bine. O cunosc foarte bine. Va fi o provocare mare. Nu am nimic de pierdut. Anul acesta am spus că îmi voi da timp pentru a deveni cât mai bună posibil. Anul trecut a fost cel mai dificil”, a mai afirmat sportiva.

 

Recomandări
  • Novak Djokovic s-a calificat în turul doi la Wimbledon 2022
  • Sârbul s-a impus în faţa lui Soonwoon Kwon în patru seturi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
Vezi toate știrile
Citește și