Închide meniul
NEWS ALERT

Ons Jabeur s-a calificat în finala Wimbledon 2022. Tunisianca se poate duela cu Simona Halep pentru trofeu

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 7 iulie 2022, 17:20

Ons Jabeur s-a calificat în finala Wimbledon 2022. Tunisianca se poate duela cu Simona Halep pentru trofeu

Ons Jabeur/ Profimedia

Ons Jabeur s-a calificat în finala Wimbledon 2022. Tunisianca a învins-o pe Tatjana Maria, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-1, după un meci ce a durat aproape două ore de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ons Jabeur este prima finalistă de la Wimbledon 2022. Jucătoarea de pe locul 2 WTA se află la cea mai bună performanţă din carieră. În ultimul act de pe iarba londoneză, Jabeur poate da peste Simona Halep, care-şi va disputa semifinala cu Elena Rybakina.

Ons Jabeur s-a calificat în finala Wimbledon 2022

Ons Jabeur a obţinut performanţa carierei la Wimbledon 2022. Până acum, la turneele de Grand Slam, sportiva din Tunisia a atins doar sferturile de finală, la Australian open (2020) şi Wimbledon (2021).

La ediţia precedentă a turneului de Grand Slam de la Londra, Ons Jabeur a fost învinsă în sferturi de Arina Sabalenka, în minimum de seturi. Sportiva de pe locul 6 WTA nu a participat la Wimbledon 2022, din cauza interdicţie puse de organizatorii turneului asupra jucătorilor din Belarus şi Rusia.

Reclamă

Ons Jabeur a devenit astfel prima jucătoare de tenis africană care accede în finala unui turneu de Grand Şlam. În tururile precedente, tunisianca a trecut de Bjorklund, Kawa, Parry, Mertens şi Bouzkova. Sportiva a pierdut set doar în confruntarea din sferturi, cu Marie Bouzkova, scor 3-6, 6-1, 6-1.

Tatjana Maria, de cealaltă parte, a făcut un turneu de vis. Jucătoarea de 34 de ani, clasată pe locul 103 WTA a trecut, pentru un loc în penultimul act, de Sharma, Cîrstea, Sakkari, Ostapenko şi Niemeier. Meciul cu Maria Sakkari, locul 5 WTA, a fost singurul încheiat în minimum de seturi, celelalte întâlniri fiind terminate în set decisiv.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep – Elena Rybakina LIVE TEXT, în semifinale la Wimbledon 2022

Campioana noastră luptă cu sportiva din Kazahstan în semifinale la Wimbledon 2022. Meciul „de foc” pentru calificarea în marea finală se va disputa joi, de la ora 17:00, și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Simona Halep a avut un parcurs de vis până acum la Wimbledon și visează să câștige un nou trofeu la Londra, după cel din 2019. „Simo” s-a calificat pentru a 3-a oară în penultimul act la Grand Slam-ului de la All England.

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) s-au mai întâlnit de 3 ori până acum, iar jucătoarea noastră conduce cu 2-1. Cele două s-au duelat prima oară în 2019, la Wuhan, când sportiva din Constanța s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru „Simo”, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

Pe drumul către semifinalele Wimbledon 2022, Simona le-a eliminat pe Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără să piardă vreun set. De cealaltă parte, Rybakina a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Singurul set cedat de sportiva din Kazahstan a venit în meciul din sferturi, contra Ajlei Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep, favorită în partida cu Elena Rybakina

Bookmakerii o consideră favorită clară pe „Simo” în duelul cu Rybakina. 1.36 este cota campioanei noastre pentru meciul din semifinale, în timp ce adversara româncei va porni cu 3.30. Pentru o victorie cu 2-0 a Simonei Halep, bookmakerii au oferit cota 1.85.

În urma calificării în semifinalele Wimbledon 2022, Simona Halep a câştigat suma de 535.000 de lire. Dacă va ajunge în marea finală, campioana noastră va da o nouă lovitură financiară.

Finalistele din acest an de la Wimbledon vor încasa câte un cec în valoare de 1.050.000 de lire. Campioana de la Londra va câștiga un premiu-record, în valoare de 2.000.000 de lire.

Reclamă
Recomandări
  • Ons Jabeur, în finala Wimbledon 2022
  • Poate da peste Simona Halep

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
Vezi toate știrile
Citește și